lopez 16 Opublikowano 26 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2018 Witam, jakiś czas temu kupiłem na targu taką łódkę. Dotychczas miałem tylko samoloty rc i jest to mój pierwszy model pływający. Chcę go przerobić na coś bardzo szybkiego. model jest napędzany szczotkowcami i chce je zamienić na jakieś 3f. do tego nie ma sterowania serwem i tu jest moje pytanie . czy robić ster czy może da się jakoś sterować prędkością silników. W sumie potrzebuję porady jakie silniki ,regulatory oraz pakiet zamówić. do tego pewnie jeszcze śruby napędowe. do silników i regulatorów chcę zrobić chłodzenie wodne. Oryginalne silniki mają wymiary srednica- 28mm, długość-45mm i średnica wału 2mm chciałbym żeby to pływało mniej więcej tak https://www.youtube.com/watch?v=HLdkM6WiJ_c Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mjs Opublikowano 26 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2018 Bardzo mały, mieści się na A4? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lopez 16 Opublikowano 26 Lutego 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2018 heh . model ma 72 cm długości i 34 szerokości . więc zdecydowanie nie mieści się na a4. Na zdjęciu zeszyt a4 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebka34 Opublikowano 26 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2018 Pamiętam jak moi synowie mieli tą łódkę włożyłem tam dwa silniki dzwonki około 1400kV dorobiłem ster i pływała jak szalona. śruby zostawiłem takie jak były dławic wałów też nie ruszałem lecz ster miałem za kadłubem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lopez 16 Opublikowano 26 Lutego 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2018 tu szukam jakiś inrunnerów. typowo z chłodzeniem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebka34 Opublikowano 26 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2018 nie ma potrzeby model jest na tyle lekki i łatwo wchodzi w ślizg ze inrunnery są zbędne szkoda kasy pakować w taki kadłub. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lopez 16 Opublikowano 26 Lutego 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2018 bardziej chodzi o mocowanie. te silniki są na takich obejmach i identycznie chciałbym montować nowe. do tego pójdzie nowy lakier itp Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesiek Opublikowano 26 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2018 I nie zapomnij miecz do plywaka przykrecic bo bedzie problem ze skrecaniem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi