Ładziak Opublikowano 20 Lutego 2009 Opublikowano 20 Lutego 2009 wykonałem S, ale dolny ogonek literki wypadał kilka metrów pod ziemią To trzeba było pomyśleć zawczasu i wykopać w tym miejscu odpowiedniej wielkości dół! ;-)
hubert_tata Opublikowano 20 Lutego 2009 Autor Opublikowano 20 Lutego 2009 białe "pudełeczko" To kawałek EPP, żeby nie połamać wtyczki od modułu 2,4GHz, która mocno z dołu wystaje. Miałem ją przerobić na krótszą, ale wiadomo... prowizorka jest wieczna. To trzeba było pomyśleć zawczasu i wykopać w tym miejscu odpowiedniej wielkości dół! Niezły dołek to zrobił model, tym razem nawet nie zbierałem wszystkich części. Oszukałem się akumulatora :evil: , nówka 4 celowy PQ 30-50C za 120$ zrobił się krótszy o 1cm (wszystkie cele). Dzięki temu okazało się, że Enerland wcale nie jest taki koreański, jak trąbią w hobbycity (i pisze na wierzchu). Chyba nie muszę tłumaczyć co jest napisane na celkach
Tomek Opublikowano 20 Lutego 2009 Opublikowano 20 Lutego 2009 Szkoda bo była to świetna i zarazem nietypowa maszyna.
hubert_tata Opublikowano 20 Lutego 2009 Autor Opublikowano 20 Lutego 2009 nietypowa maszyna A właśnie sobie policzyłem, że miałem tam wpakowane conajmniej 800W, co daje ponad 1000W/1kg modelu :shock:
hubert_tata Opublikowano 26 Stycznia 2010 Autor Opublikowano 26 Stycznia 2010 Rok przerwy i kolejna odbudowa. Tym razem w niesprawdzonej jeszcze wersji napędu - śmigło pchające. W stosunku do ostatniej wersji będzie prawie 3x mniej mocy włożonej (tak do 300W) i wyjdzie współczynnik 400-500W/kg modelu. Ale powinien polecieć niezgorzej, śmigło to śmigło, a nie jakiś wentylatorek :]
hubert_tata Opublikowano 29 Stycznia 2010 Autor Opublikowano 29 Stycznia 2010 Model gotowy. Zastosowany silnik samoróbka na 4S2000mAh kręci APC 7x5 ponad 15000obr/min i pobiera około 25A. Waga do lotu 650g. Poza ogólną kiepską kondycją tego składaka, widać brzydkie wycięcie na śmigło, ale tak to już musi być zrealizowane (tak też zaplanowali konstruktorzy z Kamdaxa).
hubert_tata Opublikowano 31 Stycznia 2010 Autor Opublikowano 31 Stycznia 2010 Model poleciał, ale pilot fujara przywalił w zakręcie z wiatrem (na wszelki wypadek dodam, że wysokość miałem na max, mało drąga nie złamałem) :evil:
wojtek-a Opublikowano 31 Stycznia 2010 Opublikowano 31 Stycznia 2010 No tak, luz, wyrzut zza plotu :faja: . Trzeba bylo zostac w pokoju i wyrzucic przez okno . ps krotki film ale fajny, nie ma nudy (jakby nie byl polski) 8) :wink: . ps2 dzisiaj tez sie popisalem :oops: ; opisze moze w odpowiednim dziale
jary14 Opublikowano 31 Stycznia 2010 Opublikowano 31 Stycznia 2010 Dzisiaj jakiś taki dzień najwyraźniej xD Ja też przy oblocie miałem przygodę xD (Quick - dział parkflyer) No tak, luz, wyrzut zza plotu :faja: . Trzeba bylo zostac w pokoju i wyrzucic przez okno . Też bym tak chciał xD
hubert_tata Opublikowano 18 Lutego 2010 Autor Opublikowano 18 Lutego 2010 Model trochę skróciłem (z przodu) i nawet popróbowałem w powietrzu. Mocy nie brakuje, fajnie by się latało, gdyby nie szwankujący - konkretnie mało precyzyjny ster wysokości. Filmik z wczoraj. Dodałem muzykę, nigdy tego nie robię, ale słabo widać (w rzeczywistości też model mały), to przynajmniej słychać.
Rekomendowane odpowiedzi