Ładziak Opublikowano 20 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2009 wykonałem S, ale dolny ogonek literki wypadał kilka metrów pod ziemią To trzeba było pomyśleć zawczasu i wykopać w tym miejscu odpowiedniej wielkości dół! ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubert_tata Opublikowano 20 Lutego 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2009 białe "pudełeczko" To kawałek EPP, żeby nie połamać wtyczki od modułu 2,4GHz, która mocno z dołu wystaje. Miałem ją przerobić na krótszą, ale wiadomo... prowizorka jest wieczna. To trzeba było pomyśleć zawczasu i wykopać w tym miejscu odpowiedniej wielkości dół! Niezły dołek to zrobił model, tym razem nawet nie zbierałem wszystkich części. Oszukałem się akumulatora :evil: , nówka 4 celowy PQ 30-50C za 120$ zrobił się krótszy o 1cm (wszystkie cele). Dzięki temu okazało się, że Enerland wcale nie jest taki koreański, jak trąbią w hobbycity (i pisze na wierzchu). Chyba nie muszę tłumaczyć co jest napisane na celkach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 20 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2009 Szkoda bo była to świetna i zarazem nietypowa maszyna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubert_tata Opublikowano 20 Lutego 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2009 nietypowa maszyna A właśnie sobie policzyłem, że miałem tam wpakowane conajmniej 800W, co daje ponad 1000W/1kg modelu :shock: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubert_tata Opublikowano 26 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2010 Rok przerwy i kolejna odbudowa. Tym razem w niesprawdzonej jeszcze wersji napędu - śmigło pchające. W stosunku do ostatniej wersji będzie prawie 3x mniej mocy włożonej (tak do 300W) i wyjdzie współczynnik 400-500W/kg modelu. Ale powinien polecieć niezgorzej, śmigło to śmigło, a nie jakiś wentylatorek :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubert_tata Opublikowano 29 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2010 Model gotowy. Zastosowany silnik samoróbka na 4S2000mAh kręci APC 7x5 ponad 15000obr/min i pobiera około 25A. Waga do lotu 650g. Poza ogólną kiepską kondycją tego składaka, widać brzydkie wycięcie na śmigło, ale tak to już musi być zrealizowane (tak też zaplanowali konstruktorzy z Kamdaxa). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubert_tata Opublikowano 31 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2010 Model poleciał, ale pilot fujara przywalił w zakręcie z wiatrem (na wszelki wypadek dodam, że wysokość miałem na max, mało drąga nie złamałem) :evil: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtek-a Opublikowano 31 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2010 No tak, luz, wyrzut zza plotu :faja: . Trzeba bylo zostac w pokoju i wyrzucic przez okno . ps krotki film ale fajny, nie ma nudy (jakby nie byl polski) 8) :wink: . ps2 dzisiaj tez sie popisalem :oops: ; opisze moze w odpowiednim dziale Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jary14 Opublikowano 31 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2010 Dzisiaj jakiś taki dzień najwyraźniej xD Ja też przy oblocie miałem przygodę xD (Quick - dział parkflyer) No tak, luz, wyrzut zza plotu :faja: . Trzeba bylo zostac w pokoju i wyrzucic przez okno . Też bym tak chciał xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubert_tata Opublikowano 18 Lutego 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2010 Model trochę skróciłem (z przodu) i nawet popróbowałem w powietrzu. Mocy nie brakuje, fajnie by się latało, gdyby nie szwankujący - konkretnie mało precyzyjny ster wysokości. Filmik z wczoraj. Dodałem muzykę, nigdy tego nie robię, ale słabo widać (w rzeczywistości też model mały), to przynajmniej słychać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi