Jacekecaj Opublikowano 1 Marca 2018 Opublikowano 1 Marca 2018 Witam. Właśnie kończę budowę modelu Breeze Pro. Czy mógłby mi ktoś wyjaśnić prawidłowe mocowanie linek do orczyków serw oraz dźwigni sterów w modelach halowych. Mam wprawdzie instrukcję, ale jak dla mnie jest mało czytelna (jakość druku, mało szczegółów).
sp350D Opublikowano 2 Marca 2018 Opublikowano 2 Marca 2018 Witam. Właśnie kończę budowę modelu Breeze Pro. Czy mógłby mi ktoś wyjaśnić prawidłowe mocowanie linek do orczyków serw oraz dźwigni sterów w modelach halowych. Mam wprawdzie instrukcję, ale jak dla mnie jest mało czytelna (jakość druku, mało szczegółów). W modelach zawodniczych lekkich wierci się otwór w wychodzącym z serwa trzpieniu. Do otworu wkleja pręt węglowy. Zamiast linek popychacze z węgla 0,5 podparte co kilka cm.żeby się nie wyginały. W powierzchnie sterowe też wkleja się pręty węglowe zamiast dźwigni. Wszystko łączy się na rurki termokurczliwe. Wychodzi lekko i bez luzów. Pull-Pull to nie jest ale skuteczne i dość proste w realizacji. Jutro i w niedzielę są w Warszawie zawody F3P. Zrobię parę fotek jak to robią "miszczowie". [edit] Tu jest napęd pull-pull - trochę trudno utrzymać naprężenie linek. Dalej zawiasy z "termówek" dodatkowo oprócz obkurczenia trzeba dać trochę CA. Mocowanie popychacza... Mikro snapy kulowe. A tu zawias steru kierunku. Modele z depronu krytego mylarem mają wagę o.k. 80g, węglowe 32-64g przy rozpiętości 80 -100cm.
dimmus Opublikowano 26 Kwietnia 2018 Opublikowano 26 Kwietnia 2018 Super rozwiązanie, na termokurczki bym nie wpadł. Rurki są obkurczane? I jeszcze pytanie co to za snapy? Też jakiś parent do wykonania w domu, czy "kupne"?
sp350D Opublikowano 26 Kwietnia 2018 Opublikowano 26 Kwietnia 2018 Snapy najmniejsze kulowe, od małych helikopterów są o.k. ale muszą być lekkie i precyzyjne.
Boogie Opublikowano 26 Kwietnia 2018 Opublikowano 26 Kwietnia 2018 Snapy w halówkach do aeromusicalu to snapy od helikopterów klasy 250, natomiast te w modelach F3P to sprzęt od śmigłowców solo firmy nine eagles.
Rekomendowane odpowiedzi