Jarek1925 Opublikowano 10 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2018 Witam, posiadam nadajnik VTX03 i podłączyłem do niego taką kamerkę https://m.banggood.com/700TVL-14-Cmos-1_8mm-170-Degree-FPV-Camera-NTSCPAL-3_7-5V-p-1070265.html?rmmds=myorders . Zasilanie to ogniwem 1s 350mah. Po uruchomieniu wszystkiego mam czarno biały obraz, mógłby mi ktoś powiedzieć z czego to wynika?Proszę o usunięcie wątku, okazało się że żarówki w mieszkaniu są tak słabe że kamerka przełączała się w tryb czarno biały, co mi i tak wydaje się być trochę dziwne ponieważ nie jest aż tak ciemno, po skierowaniu kamery na żarówkę kamera pokazuje obraz w kolorze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madrian Opublikowano 11 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2018 Wbrew pozorom, natężenie oświetlenia w mieszkaniu, jest nieporównywalnie niższe niż na zewnątrz w świetle dziennym. A tanie kamerki z BG, nie należą do technologicznych liderów rynkowych. Dla pewności, wyjdź na dwór i sprawdź jeszcze reakcję kamery na bezpośrednie oślepienie światłem słońca. Niektóre tanie kamery, potrafią się wtedy wyłączyć, lub okresowo zaczernić ekran. W FPV jest to praktycznie niedopuszczalne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarek1925 Opublikowano 11 Marca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2018 Przy najbliższej okazji sprawdzę, złożyłem taki zestaw do quada Visuo. Myślę że przy 3-cim biegu powinien jakoś dawać radę. Może kiedyś spróbuję bardziej pójść w tą stronę bo też fajna zabawa. Fpv po wifi trochę ma opóźnienie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madrian Opublikowano 11 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2018 Do FPV WiFi się nie używa. Akurat w tym wypadku ta piękna technologia się kompletnie nie sprawdza. Po prostu nie do tego służy. Jako, że dziś można za 30 zł dostać kamerę z transmiterem 5,8 GHz, za 40 zł i gogle video z odbiornikiem, już za 150 zł, szkoda nerwów dla męczenia się z WiFi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarek1925 Opublikowano 11 Marca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2018 dlatego postanowiłem zamienić na FPV 5,8ghz, a na zwykłej kamerze wbudowanej niech się nagrywa, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madrian Opublikowano 12 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2018 Robiłeś już test oślepienia kamerki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi