robintom Opublikowano 30 Września 2009 Opublikowano 30 Września 2009 A może w oryginale miałeś takie mocowanie? to faktycznie działało jak spora dźwignia wyłamująca. A ten model tyłeczek ma dość delikatny. Ja u siebie mam troszkę mocniej plus dodatkowe wklejenia klocków drewnianych i grubej tkaniny. Tak dla estetyki można to dopracować i zrobić coś takiego z mocowaniem dolnym i wykorzystując mocowanie jak wyżej na fotce. Tu masz link do podobnych problemów i jak zostało rozwiązane mocowanie. http://www.rcuniverse.com/forum/m_2115548/mpage_6/key_/tm.htm
Marcin Opublikowano 30 Września 2009 Autor Opublikowano 30 Września 2009 Podobne, tylko u mnie nie było tej blaszki z tyłu, tylko taka wypustka. W ogonie była szpara, w którą się wklejało tę wypustkę. I to miało wszystko trzymać
robintom Opublikowano 1 Października 2009 Opublikowano 1 Października 2009 Ja powoli strugam i raczej bedzie takie kółko podobne jak na rcuniverse. Na razie wykułem cos takiego a jak sie sprawdzi zobaczymy.
robintom Opublikowano 24 Listopada 2009 Opublikowano 24 Listopada 2009 Marcin na jaki czas starcza ci paliwa ? Jakiej pojemności masz zbiornik?
robas69 Opublikowano 2 Lipca 2011 Opublikowano 2 Lipca 2011 Czy ten model, ale z wingletami (rozp. 2,64 m) może latać z silnikiem 4 T pojemności 120 lub 180 (20 lub 30 ccm). Producent zaleca 26 do 40 ccm pojemności silnika benzynowego. Teoretycznie temu warunkowi odpowiada MVVS 26, ale nie lubię odgłosu kosy w powietrzu i nie wiem też czy zmieści się pod maską.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.