Pioter Posted February 8, 2007 Share Posted February 8, 2007 Witam wszytkich, Mam na imię Piotr i mieszkam w Trójmieście. Jakieś 20 lat temu intensywnie uprawiałem modelarstwo lotnicze w klasach F1H, F1G i F1B, potem studia i 20 lat przerwy. Teraz wróciłem do modeli i myślę że najbardziej mnie wciągają szybowce HLG/DLG. Na razie zbudowałem kilka nieduzych szybowczyków. Największą frajdę mam z własnego projektu MicroHLG i przede wszystkim Apogee 40" projektu M.Dreli którym bawię się najczęściej na kaszubskich zboczach. Jako że większość nowych technologii mnie ominęło (pochodzę z epoki japonki i nitrocellonu) liczę na Wasze fachowe rady. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rafix Posted February 8, 2007 Share Posted February 8, 2007 Witaj w klubie Link to comment Share on other sites More sharing options...
malinn Posted February 8, 2007 Share Posted February 8, 2007 Witam Ja jestem z Kołobrzegu i też uwielbiam szybole. Dlg - to super zabawa, podbnie jak loty na zboczu. Mam nadzieje, że nowy Kolega będzie często zaglądał w dział szybowce i tam się udzielał do czego namawiam. Ostatnio troche przybyło wielbicieli szybowców jednak ich niestety w dziale szybowców słabo widać Mam nadzieje, że się to zmieni. Pozdrawiam :wink: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Boogie Posted February 8, 2007 Share Posted February 8, 2007 Witaj kolege Gdynianina!!! Z jakiej dzielnicy pochodzisz?? Ja jestem z Orlowa, gdzie w wakacje codziennie cos w powietrzu lata (czesto w dzien.............i w nocy ). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pioter Posted February 8, 2007 Author Share Posted February 8, 2007 Właściwie to jestem z ... Gdańska Oliwy, a pracuję w Gdyni Chylonii i okolicach. Zdarza mi się polatać na łące w Chwarznie i na górkach w Kiełpinie (za Auchanem), a ostatno upatrzyłem sobie zbocze we wsi Goręczyno i super nasyp kolejowy we wsi Borowo. Nie wiedziałem że w Orłowie takie latanie odchodzi! Gdzie konkretnie fruwacie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Boogie Posted February 8, 2007 Share Posted February 8, 2007 W roznych miejscach ale najczesciej na lakach za klifem lub na plazy popoludniami i wieczorami letnimi. Ostatnio probowalismy jak sie zachowuje duzy gornoplat z silnikiem benzynowym na wodzie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Irek M Posted February 8, 2007 Share Posted February 8, 2007 Gd- Oliwa to moja "parafia" więc jakby coś to wspólnie możemy polatać. Tylko, ze ja akurat spaliny... :wink: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pioter Posted February 8, 2007 Author Share Posted February 8, 2007 Super, jestem otwarty na wszelkie ustawki w pogodne weekendy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Irek M Posted February 9, 2007 Share Posted February 9, 2007 no to będziesz miał z kim polatać DLG ( czy dobrze napisałem? :wink: ) Kolega z Sopotu katuje tę dyscyplinę Link to comment Share on other sites More sharing options...
Diakon Posted February 9, 2007 Share Posted February 9, 2007 Witam kolejnego szybolczaka! PS. Ładne zdjęcie sobie wstawiłeś... :wink: Link to comment Share on other sites More sharing options...
modelarzkobi Posted February 9, 2007 Share Posted February 9, 2007 Witaj w gronie modelarzy :!: Link to comment Share on other sites More sharing options...
ADAM_GDA Posted February 9, 2007 Share Posted February 9, 2007 Tak to ja jestem z Sopotu jak napisal Kolega Fokker. Również latam DLG. To dobrze żę przybywa nas w tej dyscyplinie Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.