JurekS60 Opublikowano 12 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2018 Witam.Mam pytanie odnośnie poprawności i ewentualnych poprawek w następującej sprawie.Silniki są zamontowane w dronie Hexie, póki ich nie uzbroję (a raczej pixhawk), to mogę je leciutko kręcić palcem i kręcą się jak "na luzie".Po uzbrojeniu sytuacja się zmienia i trzy z sześciu silników kręcą się z wyczuwalnym oporem, tak jakby regulator dawał sygnał "hamowania".W locie niby jest dobrze, ale podejrzanie mocno silniki "piszczą". Teoretycznie się nie grzeją itd, ale uważam, że nie jest to normalna sytuacja.Czy wie ktoś dlaczego tak się dzieje i jak tą sytuację naprawić?Regulatory Multistar 40A, a silniki T-Motor MT2216-12 + 10x4,5. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxiiii Opublikowano 12 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2018 Być może te 3 regulatory mają włączony hamulec. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JurekS60 Opublikowano 12 Kwietnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2018 Jest to możliwe, chociaż nie wydaje mi się, by posiadały taką opcję. Da się to sprawdzić bez karty programującej?Czy możliwe jest, że regulator "źle" zsynchronizował się z silnikiem?Czy taki dźwięk jest normalny? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxiiii Opublikowano 12 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2018 Przecież to blheli i mają ją na pewno. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JurekS60 Opublikowano 12 Kwietnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2018 Spróbuję to wyłączyć. Znalazłem już poradnik na YT. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi