Skocz do zawartości

[iCharger 106B-plus] VS [e-Station BC-8]

Gość Kaziuk

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zaraz... Chyba mam kłopoty z czytaniem ze zrozumieniem. Moja wina.

0,04 V to jednak sporo, choć nie dramatycznie. Jakoś mi się ubzdurało, że piszesz o 0,01 V i 0,004 V po kalibracji.

Czy mierzysz napięcia po ładowaniu, czy w jakiejś jego fazie? Pakiet jest w czasie pomiaru podpięty pod ładowarkę? Czy masz ustawione balansowanie podczas całego ładowania, czy tylko podczas fazy stałonapięciowej? Czy te napięcia są identyczne na kilku pakietach?

• Odpowiedzi 63
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

-napięcia mierzone są po ładowaniu

-balansowanie mam ustawione stałonapięciowe (może bym ustawił w innym trybie ale nie wiem za bardzo jak to zrobić)

-napięcia są identyczne na dwóch pakietach

Opublikowano

Zmierz napięcia na celach pod koniec ładowania (w trakcie pracy, bez rozłączania) i porównaj ze wskazaniami balansera. Na wszelki wypadek: przełączenie widoku na wskazania balansera wykonuje się klawiszem Start/Enter w czasie ładowania.

Zmierz napięcia chwilę po zakończeniu ładowania oraz kilka lub kilkanaście minut później, również bez rozłączania i też porównaj ze wskazaniami balansera. Następnie odłącz pakiet i jeszcze raz sprawdź napięcia.

-balansowanie mam ustawione stałonapięciowe (może bym ustawił w innym trybie ale nie wiem za bardzo jak to zrobić)

PROGRAM SELECT --> Settings --> Li Balance ON: always

- i to jest najbardziej niepokojące...

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Zmierz napięcia na celach pod koniec ładowania (w trakcie pracy, bez rozłączania) i porównaj ze wskazaniami balansera. Na wszelki wypadek: przełączenie widoku na wskazania balansera wykonuje się klawiszem Start/Enter w czasie ładowania.

Zmierz napięcia chwilę po zakończeniu ładowania oraz kilka lub kilkanaście minut później, również bez rozłączania i też porównaj ze wskazaniami balansera. Następnie odłącz pakiet i jeszcze raz sprawdź napięcia.

PROGRAM SELECT --> Settings --> Li Balance ON: always

- i to jest najbardziej niepokojące...

Robiłem tak jak opisywałeś

Wskazanie miernika : 4,18-4,18-4,21-4,17-4,22-4,20

Wskazanie ładowarki: 4,19-4,20-4,20-4,20-4,20-4,20

Zebym wiedział , jak dokonuje sie kalibracji , ale nie wiem :(

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.