Ładziak Opublikowano 7 Listopada 2009 Opublikowano 7 Listopada 2009 Zaraz... Chyba mam kłopoty z czytaniem ze zrozumieniem. Moja wina. 0,04 V to jednak sporo, choć nie dramatycznie. Jakoś mi się ubzdurało, że piszesz o 0,01 V i 0,004 V po kalibracji. Czy mierzysz napięcia po ładowaniu, czy w jakiejś jego fazie? Pakiet jest w czasie pomiaru podpięty pod ładowarkę? Czy masz ustawione balansowanie podczas całego ładowania, czy tylko podczas fazy stałonapięciowej? Czy te napięcia są identyczne na kilku pakietach?
art.pl Opublikowano 8 Listopada 2009 Opublikowano 8 Listopada 2009 -napięcia mierzone są po ładowaniu -balansowanie mam ustawione stałonapięciowe (może bym ustawił w innym trybie ale nie wiem za bardzo jak to zrobić) -napięcia są identyczne na dwóch pakietach
Ładziak Opublikowano 9 Listopada 2009 Opublikowano 9 Listopada 2009 -napięcia mierzone są po ładowaniu Zmierz napięcia na celach pod koniec ładowania (w trakcie pracy, bez rozłączania) i porównaj ze wskazaniami balansera. Na wszelki wypadek: przełączenie widoku na wskazania balansera wykonuje się klawiszem Start/Enter w czasie ładowania. Zmierz napięcia chwilę po zakończeniu ładowania oraz kilka lub kilkanaście minut później, również bez rozłączania i też porównaj ze wskazaniami balansera. Następnie odłącz pakiet i jeszcze raz sprawdź napięcia. -balansowanie mam ustawione stałonapięciowe (może bym ustawił w innym trybie ale nie wiem za bardzo jak to zrobić) PROGRAM SELECT --> Settings --> Li Balance ON: always -napięcia są identyczne na dwóch pakietach - i to jest najbardziej niepokojące...
art.pl Opublikowano 21 Listopada 2009 Opublikowano 21 Listopada 2009 -napięcia mierzone są po ładowaniu Zmierz napięcia na celach pod koniec ładowania (w trakcie pracy, bez rozłączania) i porównaj ze wskazaniami balansera. Na wszelki wypadek: przełączenie widoku na wskazania balansera wykonuje się klawiszem Start/Enter w czasie ładowania. Zmierz napięcia chwilę po zakończeniu ładowania oraz kilka lub kilkanaście minut później, również bez rozłączania i też porównaj ze wskazaniami balansera. Następnie odłącz pakiet i jeszcze raz sprawdź napięcia. -balansowanie mam ustawione stałonapięciowe (może bym ustawił w innym trybie ale nie wiem za bardzo jak to zrobić) PROGRAM SELECT --> Settings --> Li Balance ON: always -napięcia są identyczne na dwóch pakietach - i to jest najbardziej niepokojące... Robiłem tak jak opisywałeś Wskazanie miernika : 4,18-4,18-4,21-4,17-4,22-4,20 Wskazanie ładowarki: 4,19-4,20-4,20-4,20-4,20-4,20 Zebym wiedział , jak dokonuje sie kalibracji , ale nie wiem
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.