Ładziak Opublikowano 7 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2009 Zaraz... Chyba mam kłopoty z czytaniem ze zrozumieniem. Moja wina. 0,04 V to jednak sporo, choć nie dramatycznie. Jakoś mi się ubzdurało, że piszesz o 0,01 V i 0,004 V po kalibracji. Czy mierzysz napięcia po ładowaniu, czy w jakiejś jego fazie? Pakiet jest w czasie pomiaru podpięty pod ładowarkę? Czy masz ustawione balansowanie podczas całego ładowania, czy tylko podczas fazy stałonapięciowej? Czy te napięcia są identyczne na kilku pakietach? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
art.pl Opublikowano 8 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2009 -napięcia mierzone są po ładowaniu -balansowanie mam ustawione stałonapięciowe (może bym ustawił w innym trybie ale nie wiem za bardzo jak to zrobić) -napięcia są identyczne na dwóch pakietach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ładziak Opublikowano 9 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2009 -napięcia mierzone są po ładowaniu Zmierz napięcia na celach pod koniec ładowania (w trakcie pracy, bez rozłączania) i porównaj ze wskazaniami balansera. Na wszelki wypadek: przełączenie widoku na wskazania balansera wykonuje się klawiszem Start/Enter w czasie ładowania. Zmierz napięcia chwilę po zakończeniu ładowania oraz kilka lub kilkanaście minut później, również bez rozłączania i też porównaj ze wskazaniami balansera. Następnie odłącz pakiet i jeszcze raz sprawdź napięcia. -balansowanie mam ustawione stałonapięciowe (może bym ustawił w innym trybie ale nie wiem za bardzo jak to zrobić) PROGRAM SELECT --> Settings --> Li Balance ON: always -napięcia są identyczne na dwóch pakietach - i to jest najbardziej niepokojące... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
art.pl Opublikowano 21 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2009 -napięcia mierzone są po ładowaniu Zmierz napięcia na celach pod koniec ładowania (w trakcie pracy, bez rozłączania) i porównaj ze wskazaniami balansera. Na wszelki wypadek: przełączenie widoku na wskazania balansera wykonuje się klawiszem Start/Enter w czasie ładowania. Zmierz napięcia chwilę po zakończeniu ładowania oraz kilka lub kilkanaście minut później, również bez rozłączania i też porównaj ze wskazaniami balansera. Następnie odłącz pakiet i jeszcze raz sprawdź napięcia. -balansowanie mam ustawione stałonapięciowe (może bym ustawił w innym trybie ale nie wiem za bardzo jak to zrobić) PROGRAM SELECT --> Settings --> Li Balance ON: always -napięcia są identyczne na dwóch pakietach - i to jest najbardziej niepokojące... Robiłem tak jak opisywałeś Wskazanie miernika : 4,18-4,18-4,21-4,17-4,22-4,20 Wskazanie ładowarki: 4,19-4,20-4,20-4,20-4,20-4,20 Zebym wiedział , jak dokonuje sie kalibracji , ale nie wiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.