instruktor Opublikowano 4 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2008 Dziś na lotnisku w Michałkowie zostałem napadnięty przez kierowcę ciężarówki skracał sobie drogę .Model obroniłem chciał s...... mi go rozjechać .W efekcie szarpaniny wyrwał mi telefon i pojechał sobie .Oczywiscie sprawę zgłosiłem na policję, trzy godziny trwały zeznania. Ciężarówka o niebieskiej masce miała napis Blach... i coś jeszcze.Numer w ferworze walki żle zapisałem ale o ile dobrze wpadł mi w oko WL lub WI lub WB 5702 J ale głowy za to nie daję . Gdyby wjazdy na lotnisko były zabezpieczone taka sytuacja nie miała by miejsca Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mammuth Opublikowano 4 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2008 :evil: Dobrze,ze Cie jakims nozem nie pchnal ... Ciekawe czy policja go znajdzie ... Trzymam kciuki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sudik Opublikowano 4 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2008 \Juz nawet na dobrze znanym terenie nie mozna czyuc sie bezpiecznie :evil: .Mnie tez kiedys okradli koło MLP(lotnisko) :evil: oczywiście skończylo sie na przyjęciu zgłosznie no ale dobra. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Way Opublikowano 4 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2008 Cud że na komórce sie tylko skończyło. Myśle że powinienes sie znów udac w tamto miejsce i po prostu wyśledzic delikwenta. Może co jakiś czas skraca sobie drogę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motyl Opublikowano 4 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2008 chwila chęci ze strony POLICJI i powinni znaleźć. jeśli mają zbliżone numery wystarczy posprawdzać jakie auta je wożą. Nie wierze w to że wszystkie to będą niebieskie ciężarówki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adi-000 Opublikowano 4 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2008 Policja mając nr. Imej twojego telefonu może go bardzo łatwo namierzyć- jeżeli będzie on włączony. Nawet zmiana karty nic nie da, i wtedy można ustalić do kogo należy karta oraz do kogo wykonywało się połączenia. Jak to mówią po nitce do kłębka. Osobna sprawa czy komuś się będzie chciało ( nie mówię tu o policjancie prowadzącym sprawę, ale o jego szefie i innych trudnościach piętrzącymi się przed nim :mrgreen: ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtass_nt Opublikowano 4 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2008 To jest jeden z tych powodów dla których zawsze przy sobie mam gaz pieprzowy (bo nigdy nie wiesz kto czai się po drugiej stronie) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Norbert Opublikowano 4 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2008 No i prosze , czlowiek nawet spokojnie polatac nie może już dzisiaj. I wlasnie dlatego ja mam gdzieś że jest zakaz i wożę ze sobą nafaszerowany ołowiem kij baseballowy. A jak mnie przy jakiejś rutynowej kontroli pytają poco to to im tłumaczę że do odbijania śniegu i lody z chlapaczy samochodu w zimie i do gry latem. Niestety ale czlowiek jak musi sie bronic to powinien używać wszystkiego c ma po ręką jako broni. I może taki palan następnym razem jak mu się kości by pozrastały już by z łapami nie wyskakiwał bo by się dwa razy zastanowił. A policja? No niestety ale często olewają takie sprawy jako "nie do wykrycia" a jak im powiesz ze przecież jest imei , jest opis i częśc tablic to usłyszysz " a co pan myśli że my mamy sprzęt jak FBI ? " Litości... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo Opublikowano 4 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2008 No i prosze , czlowiek nawet spokojnie polatac nie może już dzisiaj.I wlasnie dlatego ja mam gdzieś że jest zakaz i wożę ze sobą nafaszerowany ołowiem kij baseballowy. A jak mnie przy jakiejś rutynowej kontroli pytają poco to to im tłumaczę że do odbijania śniegu i lody z chlapaczy samochodu w zimie i do gry latem. Niestety ale czlowiek jak musi sie bronic to powinien używać wszystkiego c ma po ręką jako broni. I może taki palan następnym razem jak mu się kości by pozrastały już by z łapami nie wyskakiwał bo by się dwa razy zastanowił. A policja? No niestety ale często olewają takie sprawy jako "nie do wykrycia" a jak im powiesz ze przecież jest imei , jest opis i częśc tablic to usłyszysz " a co pan myśli że my mamy sprzęt jak FBI ? " Litości... Norbert uważaj bo możesz dostać większy wyrok w sądzie za użycie tego bejsbola niż taki gość próbujący ukraść Ci komórkę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adi-000 Opublikowano 4 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2008 że my mamy sprzęt jak FBI ? Sprzęt mają prawie jak FBI, ale gorzej jest z jego wykorzystaniem (dostępnością) w komisariatach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 4 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2008 Dokładnie, Olo ma rację. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Norbert Opublikowano 4 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2008 olo, niestety już kilka razy był w użyciu w ostatnich kilku latach. Takie czasy. Narazie nie mialem o to nieprzyjemności bo raz wstawiłem się za bitym policjantem w cywilu po sluzbie a kilka razy rozgoniłem dresiarskie towarzystwo i nie w glowie bylo im dzwonić na policje bo butów szukali. Przez ładnych pare lat mieszkałem w norwegii i niemczech , i wkurza mnie to że jakoś tam ludzie potrafią się inaczej zachowywać , bardziej cywilizowanie a u na w kraju ledwo toto od ziemi odrośnie a już piwsko w ręku , faja w gębie i jakby tu zaszpanować przed starszymi kolegami żeby nie mówili że słabiak. A potem są efkty. I niestety policja sobie nie radzi , przeważnie nie ma ich tam gdzie być powinni lub są już długo po zdarzeniu i rozkładają ręce. A jak oni nas nie obronią to trzeba samemu się bronić. Niestety , rzeczywistość jest brutalna. Dlatego wole obracac sie i przebywac w towarzystwie na poziomie , ale na ulicy nigdy nie wiesz na co trafisz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo Opublikowano 4 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2008 Norbert,znam z opowiadań mojego znajomego taką historię,w nocy mój znajomy jakimś cudem zauważył przez okno że do jego samochodu ktoś się włamuje. Ruszył bronić swojej własności jak wyciągał gościa już z samochodu,doszło do rękoczynów. W efekcie ten niedoszły złodziej trafił do szpitala,tam chyba leżał za długo i dlatego sprawa automatycznie,z urzędu trafiła do sądu.W sądzie okazało się że niedoszły złodziej popełnił czyn o mniejszej szkodliwości a mój znajomy chyba nawet przestępstwo i dostał coś w zawiasach.W uzasadnieniu wyroku było też takie stwierdzenie że użył niewspółmiernych środków.....i tego typu określenia. Sprawa miała miejsce kilka lat temu i dokładnie wszystkiego nie pamiętam,ale w sumie okazało się że według wyroków sądu to mój znajomy popełnił większe przestępstwo i jest be. Dlatego o tym napisałem,pałując bejsbolem gościa który startuje do Ciebie z pustymi rękoma możesz przedobrzyć i mieć z tego powodu większe kłopoty. Nie można się poddać i stać bezczynnie ale trzeba ważyć środki jakimi chcesz dochodzić swoich praw. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Norbert Opublikowano 4 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2008 olo, masz oczywiście racje. Nigdy nie wypalę z armaty do kogoś kto startuje z długopisem. Ale w przypadku tego policjanta kolesie wyjeli noże jak zobaczyli kij wiec wolalem go użyć. W łapach siły nie brak ale czasem się rekami nie da jak ktoś atakuje z jakimś "pomocnikiem". Ogolnie niektore czesci prawa są chore i nic nie poradzimy. Jak napisałeś trzeba dobierać środki z rozsądkiem do zaistniałej sytuacji. Ale czasem jak się widzi zuchwalstwo i ignorancje napastnika wobec Twojej osoby to by się chciało tak raz , dwa i do piachu byle bez świadków się przysłużyć spokojowi w społeczeństwie :twisted: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sudik Opublikowano 5 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2008 Tak to u nas w Polsce bywz, że przestępcy chodza bezkarni po ulicach a ludzi którzy bronili swojej wałsności zamuyka się w więxniach. Faktem jest , że trzeba do bierać z rozwagą srodki obrony do atakującego. Aczkolwiek wracając ze szkoły do domu to az strach się strach sie bać :evil: . Puki nasze prawo będzie chore społeczeństwo będzie chore :crazy: jedyna nadzieja w następnych wyborach i w przyszłych posłach :devil: . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meteor Opublikowano 5 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2008 bo to prości ludzie powinni rządzić w kraju, bo tym wszystkim politykom to sie w :ass: poprzewracało :/ prawo powinno być takie, aby zapewnić bezpieczeństwo a jak sie człowiek broni to jeszcze dostaje po tyłku :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
instruktor Opublikowano 5 Października 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Października 2008 Bartek zdaje się że że jeszcze jesteś bardzo młody i niestety marzysz. A ja zastanawiam się jak się "uzbroić" . Czuję się naprawdę podle i następnym razem (oby NIE) prędzej wyślę takiego typa przynajmniej do szpitala niż pozwolę się tak potraktować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czhomik Opublikowano 5 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2008 proponuje zabezpieczyc sie w gaz ....łatwe i skuteczne . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 5 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2008 Albo batonik... Najczęściej odstrasza sam widok, jak ni stąd ni zowąd rozsunie się Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czhomik Opublikowano 5 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2008 taaa tylko batonik nie jest za bardzo legalny w Polsce Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.