Marcin Posted October 4, 2008 Posted October 4, 2008 Pare godzin na targach zaowocowało sporą ilością zdjęć. Generalnie targi OK, choć mało producentów - większość stoisk zajmowały sklepy i dystrybutorzy. Ale i tak było warto. http://picasaweb.google.pl/MarcinJendrosz/20081004TargiModelarskiePraga#
olo Posted October 4, 2008 Posted October 4, 2008 Marcin czy widziałeś balsę,która jest tam podobno tania jak barszcz?
Marcin Posted October 4, 2008 Author Posted October 4, 2008 zdjecie 25 - bylo stoisko z balsą, ale jakos nie chcialo mi się przeliczać. Choć ceny wyglądały na atrakcyjne.
meteor Posted October 4, 2008 Posted October 4, 2008 jak sie powiększy zdjęcie to widać, 1,5mm 16kC czyli jakieś 2,20zł
Darek59 Posted October 5, 2008 Posted October 5, 2008 Fajne zdjęcia, czapki z głów Pytanie, było coś z czołgów RC?
Bartosz Mesjasz Posted October 5, 2008 Posted October 5, 2008 Ciekawe kto pierwszy na forum, będzie miał model ze śmigłami przeciwbieżnymi :wink: Modne toto jak nic
Andych Posted October 5, 2008 Posted October 5, 2008 Modne, a za modę każą słono płacić. Póki, co skórka nie warta wyprawki w naszych realiach. Kupić komplet to można, ale na same śmigła jeszcze nie trafiłem, a gdyby się któreś złamało?
meteor Posted October 5, 2008 Posted October 5, 2008 albo mnie się wydaje albo Leda_g ma taki silnik, pamiętam że gdzieś widziałem/czytałem na tym forum
Bartosz Mesjasz Posted October 5, 2008 Posted October 5, 2008 Leda_g on ma chyba jedno śmigło ale napędzane z dwóch silników ... ale to niech się Leda_g wypowie :wink: Zapraszamy do tablicy :wink: Andych a co za problem ze śmigłami co w nich specyficznego? Mnie zastanawia czy jest jakaś synchronizacja silników takiego napędu... muszę się do książek uśmiechnąć. :mrgreen:
robraf Posted October 5, 2008 Posted October 5, 2008 witajcie, tez dzisiaj bylem na tych targach ( moze się minęliśmy, troche polakow było) zaraz wstawie fotki byly tam tanie li-polki 7,4v 750mah 20c pelikana te niebieskie po 199koron czyli idealnie do halówki i jednego takiego nabylem droga kupna tylko ze 11,1v p.s. byl też twój , marcin, pilatus czy jakos tak ale chyba w wersji 4m
Leda_g Posted October 5, 2008 Posted October 5, 2008 Leda_g on ma chyba jedno śmigło ale napędzane z dwóch silników ... ale to niech się Leda_g wypowie Zapraszamy do tablicy Jak każą to jestem A i owszem napęd mam tutaj link http://pfmrc.eu/viewtopic.php?t=6631 Problem jest tylko do jakiego modelu taki zestaw silników wstawić? Przy tym układzie nie ma żadnej synchronizacji pracy, po prostu dwa regulatory i każdy silnik żyje swoim życiem
Bartosz Mesjasz Posted October 5, 2008 Posted October 5, 2008 Martin-Baker MB-5, Spitfire XIX (sa filmy na youtube), mustang w wersji z wyścigów w Reno, Precious Metal, o taki : http://lh3.ggpht.com/_Y3W126vFGbw/R_P53ALLYbI/AAAAAAAABNk/FoNlSq-rGIM/4+-+Precious+Metal.jpg sporo jeszcze by się znalazło jeśli chodzi o zastosowania Ja obstawiam Mustanga, choruje na maszyny z serii Reno Air Race ;D
Marcin Posted October 5, 2008 Author Posted October 5, 2008 p.s. byl też twój , marcin, pilarus platus czy jakos tak ale chyba w wersji 3m :shock: :? toś mnie ubawił :rotfl:
chomiq Posted October 5, 2008 Posted October 5, 2008 Ja też byłem na targach w Pradze ze znajomymi modelarzami z mojej okolicy. Wrażenia na pewno opiszę na naszej stronie www.rcclub.pl i wrzucę fotki jakie my zrobiliśmy. Ogólnie jedno co można powiedzieć to to, że była tam maaaaaasa ludzi. Ciężko było przejść pomiędzy stoiskami, nie mówiąc już o wyjechaniu samochodem z terenów wystawy (zajęło nam to dobre 30 minut). Z Czechami spokojnie da się porozumieć i to nie tylko w sprawach modelarskich. Ceny na balsę były dobre, tak samo jak na część rzeczy made in Czech Republic. Przykładowo "Click" za 1080koron, co daje około 140zł gdzie w Polsce jest po 209zł + przesyłka. Inne akcesoria podobnie jak u nas lub i kilka zł taniej np. na stoisku RCM Pelikan. Szkoda, że na wielu stoiskach dystrybutorów część akcesoriów się powtarzało... pewien model ładowarki f-my Graupner widziałem chyba w 4 lub 5 miejscach. Wracając z Pragi przejeżdżaliśmy koło 2 niewielkich lotnisk (+ to które jest przy samej hali wystawowej) i muszę przyznać, że nie ma tam takich obostrzeń jak w Polsce i łatwiej jest latać swoim własnym samolotem czy szkolić się na szybowcu. Później będąc już na autostradzie widzieliśmy duży model rc w powietrzu.. przypadek? Myślę, że Czesi jak na naród bodajże 10-cio milionowy są co najmniej epokę dalej niż my w propagowaniu sportów związanych z lataniem... i to zrobiło na mnie chyba największe wrażenie. P.S. Marcin, świetne fotki porobiłeś :-)
Andych Posted October 5, 2008 Posted October 5, 2008 Andych a co za problem ze śmigłami co w nich specyficznego? W samych śmigłach nic nadzwyczajnego nie ma, ale znasz miejsce gdzie można dostać identyczne śmigła na prawe oraz lewe obroty i to w przystępnej cenie? Bo ja nie trafiłem na takie, a jeżeli już to na przykład trzyłopatowe GWSa i to bez wielkiego wyboru rozmiarów. Kilka razy coś mi się pojawiało jak przeglądałem różne strony, ale cena była raczej zaporowa i dlatego napisałem że na razie szkoda na to kasy.
Bartosz Mesjasz Posted October 5, 2008 Posted October 5, 2008 Nie no chyba aż tak strasznie nie jest, kiedyś brałem drewniane śmigła i lewe i prawe, do małych silników samozapłonowych i cenowo całkiem "niegroźnie" to wychodziło. Jak coś znajdę to dam znać :wink:
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.