Skocz do zawartości

GRAUPNER MX-12 35MHZ

PrzemoM

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Cyber-fly ma promocje na w/w grapnerka - cena za pełny zestaw (nadajnik, odbiornik, pakiet, serwo, kwarce) - to 479 zł.

Myśle ze to calkiem niezla cena - na allegro w podobnej schodzily uzywane.

• Odpowiedzi 41
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

A sam nadajnik z akku to zaledwie 339zł, tanio jak barszcz :shock:

Za używkę dałem sporo więcej, a tu jeszcze 2 lata gwarancji.

Chyba się zapasów pozywają, świetna okazja by kupić tanio dobrą aparaturę, polecam :)

Opublikowano

aparatura spoko ale odbiornik w komplecie to dziadostwo niepolecam.Teraz mam corone i lata mi sie dalej i lepiej.

Opublikowano

Ja nie mam żadnych uwag do tego odbiornika. Wprawdzie nie latałem na odbiornikach z dual conv. ale ten naprawdę żadko łapie zakłócenia, nie jest duży i stosunkowo lekki, w solidnej obudowie. Nadajnik też fajny, ja podobnie jak Krzysiek kupilem używany w podobnej konfiguracji za 480 coś ponad rok temu i też mogę polecić ten zestaw.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ale jak licytacja zaczęła się zbliżać do 400 zł to sobie przypomiałem o tej aparaturze i odpuściłem sobie. Od ostatniego piątku jestem posiadaczem Futaby 6EX 2,4GHz ale doszedłem do wniosku , że warto by było mieć także 35 MHz zwłaszcza , że w modelarstwo chcę wciągnąć syna a potem jeszcze drugiego syna i może córkę bo chyba na żonę to już za późno...

Pozdrawiam - Darek

Opublikowano

Oj Darku, mogles kupic po prostu mx-12 i do tego modul jeti 2.4ghz, mialbys 35 i 2.4. Popatrz zreszta na rozwiazania Tomka i Huberta czy tez Cobry, oni rowniez uzywaja jednej aparatury ktora ma zarowno 2.4 jak i 35.

Opublikowano

Właśnie - potrzebuje dwu niezależnych kompletów aby jak będziemy na lotnisku we dwu to każdy będzie mógł latać a nie czekać jak drugi się nalata. Tylko mam dylemat - jak kupię zupełnie inną aparaturę to nie będę mógł spiąć ich kablem trener-uczeń. Może kupię drugą Futabę z możliwością zmiany modułu 35Mhz/2,4GHz? Poza tym zerknąłem do cyber-fly i ta aparatura GRAUPNER MX-12 35MHZ kosztowała 539zł . Może promocja minęła a może źle szukałem a może to dlatego iż jest jeszcze pakiet i serwa.

Pozdrawiam - Darek

Opublikowano

bh91,

Jeti ma w ofercie moduly ktore mozna wlozyc do srodka aparatury, mx-12 jest wymieniony jako jeden ze sprawdzonych i dzialajacych. Poczytaj w temacie "Kto lata na 2.4".

Opublikowano

Ale tam nie ma wątku łączenia aparatur kablem uczeń-trener. Wiem , że niektórzy łączą moduł 2,4 GHz przez gniazdo trenera więc dodatkowo jest niemożliwe wyjście tym kablem. A ja kupując drugą aparaturę chciałbym przede wszystkim mieć możliwość podłączania kabla uczeń-trener. Łatwiej poprosić kogoś doświadczonego aby nas podszkolił mając komplet. Poza tym mam nadzieję zarazić tym bakcylem dzieciaki (jednego nie muszę zarażać).

Darek

Opublikowano
Tylko mam dylemat - jak kupię zupełnie inną aparaturę to nie będę mógł spiąć ich kablem trener-uczeń.

będziesz mógł :) ja (mx-12) się łączyłem z kolegą(Sanwa) i nie było najmniejszych kłopotów :)

Opublikowano
Właśnie - potrzebuje dwu niezależnych kompletów aby jak będziemy na lotnisku we dwu to każdy będzie mógł latać a nie czekać jak drugi się nalata. Tylko mam dylemat - jak kupię zupełnie inną aparaturę to nie będę mógł spiąć ich kablem trener-uczeń. Może kupię drugą Futabę z możliwością zmiany modułu 35Mhz/2,4GHz? Poza tym zerknąłem do cyber-fly i ta aparatura GRAUPNER MX-12 35MHZ kosztowała 539zł . Może promocja minęła a może źle szukałem a może to dlatego iż jest jeszcze pakiet i serwa.

Pozdrawiam - Darek

już po promocji,nie zdążyłem;(

Opublikowano
bh91,

Jeti ma w ofercie moduly ktore mozna wlozyc do srodka aparatury, mx-12 jest wymieniony jako jeden ze sprawdzonych i dzialajacych. Poczytaj w temacie "Kto lata na 2.4".

Jeśli chodzi o to, to wszedłem na stronę producenta i nic takiego nie piszą, żeby z tą aparaturą działało.

Opublikowano

MX-12 nie posiada wymiennego modułu nadawczego. Rozebrałem wczoraj radio żeby zobaczyć, czy może posiada jakiś autonomiczny moduł nadawczy wewnątrz obudowy, jednak znalazłem tylko płytkę na której jest kilka cewek. W mx-12 nie ma dużych szans na założenie innego modułu.

Opublikowano
z tego co czytałem to z radia pobiera się sygnał PPM do modułu 2,4ghz

dokładnie, przez wyjście trenera :) Widziałem w Bełchatowie chłopak latał na tak przerobionym nadajniku.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.