PrzemoM Opublikowano 6 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2008 Witam Cyber-fly ma promocje na w/w grapnerka - cena za pełny zestaw (nadajnik, odbiornik, pakiet, serwo, kwarce) - to 479 zł. Myśle ze to calkiem niezla cena - na allegro w podobnej schodzily uzywane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kreis84 Opublikowano 6 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2008 A sam nadajnik z akku to zaledwie 339zł, tanio jak barszcz :shock: Za używkę dałem sporo więcej, a tu jeszcze 2 lata gwarancji. Chyba się zapasów pozywają, świetna okazja by kupić tanio dobrą aparaturę, polecam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eze Opublikowano 6 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2008 aparatura spoko ale odbiornik w komplecie to dziadostwo niepolecam.Teraz mam corone i lata mi sie dalej i lepiej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 6 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2008 Ja nie mam żadnych uwag do tego odbiornika. Wprawdzie nie latałem na odbiornikach z dual conv. ale ten naprawdę żadko łapie zakłócenia, nie jest duży i stosunkowo lekki, w solidnej obudowie. Nadajnik też fajny, ja podobnie jak Krzysiek kupilem używany w podobnej konfiguracji za 480 coś ponad rok temu i też mogę polecić ten zestaw. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek.3333 Opublikowano 20 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2008 Ale jak licytacja zaczęła się zbliżać do 400 zł to sobie przypomiałem o tej aparaturze i odpuściłem sobie. Od ostatniego piątku jestem posiadaczem Futaby 6EX 2,4GHz ale doszedłem do wniosku , że warto by było mieć także 35 MHz zwłaszcza , że w modelarstwo chcę wciągnąć syna a potem jeszcze drugiego syna i może córkę bo chyba na żonę to już za późno... Pozdrawiam - Darek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diem Opublikowano 20 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2008 Oj Darku, mogles kupic po prostu mx-12 i do tego modul jeti 2.4ghz, mialbys 35 i 2.4. Popatrz zreszta na rozwiazania Tomka i Huberta czy tez Cobry, oni rowniez uzywaja jednej aparatury ktora ma zarowno 2.4 jak i 35. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Norbert Opublikowano 21 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2008 No ale osobne rozwiązanie będzie chyba dla Darka odpowiednie skoro chce mieć potem drugie radio dla syna/córki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bh91 Opublikowano 21 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2008 A da się wymienic w mx-12 moduł? Miałem 16s i tam był wbudowany. Dopiero w mx22/jr 9x mam wyjmowalny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek.3333 Opublikowano 21 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2008 Właśnie - potrzebuje dwu niezależnych kompletów aby jak będziemy na lotnisku we dwu to każdy będzie mógł latać a nie czekać jak drugi się nalata. Tylko mam dylemat - jak kupię zupełnie inną aparaturę to nie będę mógł spiąć ich kablem trener-uczeń. Może kupię drugą Futabę z możliwością zmiany modułu 35Mhz/2,4GHz? Poza tym zerknąłem do cyber-fly i ta aparatura GRAUPNER MX-12 35MHZ kosztowała 539zł . Może promocja minęła a może źle szukałem a może to dlatego iż jest jeszcze pakiet i serwa. Pozdrawiam - Darek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diem Opublikowano 21 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2008 bh91, Jeti ma w ofercie moduly ktore mozna wlozyc do srodka aparatury, mx-12 jest wymieniony jako jeden ze sprawdzonych i dzialajacych. Poczytaj w temacie "Kto lata na 2.4". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek.3333 Opublikowano 21 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2008 Ale tam nie ma wątku łączenia aparatur kablem uczeń-trener. Wiem , że niektórzy łączą moduł 2,4 GHz przez gniazdo trenera więc dodatkowo jest niemożliwe wyjście tym kablem. A ja kupując drugą aparaturę chciałbym przede wszystkim mieć możliwość podłączania kabla uczeń-trener. Łatwiej poprosić kogoś doświadczonego aby nas podszkolił mając komplet. Poza tym mam nadzieję zarazić tym bakcylem dzieciaki (jednego nie muszę zarażać). Darek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meteor Opublikowano 21 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2008 Tylko mam dylemat - jak kupię zupełnie inną aparaturę to nie będę mógł spiąć ich kablem trener-uczeń. będziesz mógł ja (mx-12) się łączyłem z kolegą(Sanwa) i nie było najmniejszych kłopotów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
winds Opublikowano 21 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2008 Właśnie - potrzebuje dwu niezależnych kompletów aby jak będziemy na lotnisku we dwu to każdy będzie mógł latać a nie czekać jak drugi się nalata. Tylko mam dylemat - jak kupię zupełnie inną aparaturę to nie będę mógł spiąć ich kablem trener-uczeń. Może kupię drugą Futabę z możliwością zmiany modułu 35Mhz/2,4GHz? Poza tym zerknąłem do cyber-fly i ta aparatura GRAUPNER MX-12 35MHZ kosztowała 539zł . Może promocja minęła a może źle szukałem a może to dlatego iż jest jeszcze pakiet i serwa. Pozdrawiam - Darek już po promocji,nie zdążyłem;( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek.3333 Opublikowano 22 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2008 Też nie zdążyłem - na tym polegają okazje... D. PS - ale dobrze wiedzieć , że można łączyć różne aparatury Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniol310 Opublikowano 22 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2008 bh91, Jeti ma w ofercie moduly ktore mozna wlozyc do srodka aparatury, mx-12 jest wymieniony jako jeden ze sprawdzonych i dzialajacych. Poczytaj w temacie "Kto lata na 2.4". Jeśli chodzi o to, to wszedłem na stronę producenta i nic takiego nie piszą, żeby z tą aparaturą działało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 22 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2008 MX-12 nie posiada wymiennego modułu nadawczego. Rozebrałem wczoraj radio żeby zobaczyć, czy może posiada jakiś autonomiczny moduł nadawczy wewnątrz obudowy, jednak znalazłem tylko płytkę na której jest kilka cewek. W mx-12 nie ma dużych szans na założenie innego modułu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniol310 Opublikowano 22 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2008 z tego co czytałem to z radia pobiera się sygnał PPM do modułu 2,4ghz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meteor Opublikowano 22 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2008 z tego co czytałem to z radia pobiera się sygnał PPM do modułu 2,4ghz dokładnie, przez wyjście trenera Widziałem w Bełchatowie chłopak latał na tak przerobionym nadajniku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ładziak Opublikowano 22 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2008 Jeśli chodzi o to, to wszedłem na stronę producenta i nic takiego nie piszą, żeby z tą aparaturą działało. Na stronach polskich sklepów piszą, że moduł do montażu wewnątrz nadajnika został przetestowany m.in. z MX-12: http://nastik.pl/modul-nadawczy-jeti-duplex-24ghz-p-2213.html http://www.perfecthobby.pl/detale.html?id=1593 :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krj2 Opublikowano 22 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2008 Promocja nie minela tylko zwiekszyla sie troche cena LINK <-- cały komplet w nastiku kosztuje 629zł LINK <--sam nadajnik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.