Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

odświeżam temat- też nabyłem zestaw od Mirka, składam go z córką. Trochę brakuje przejrzystej instrukcji, lub oznaczenia elementów. Przykładowo łącznik połowek statecznika poziomego jest i balsowy, i sklejkowy, brakuje mi wyciętych nosków na żeberka statecznika poziomego- o ile keson wyciąć jest łatwo, to z noskami zawsze trochę zabawy. Potwierdzam że model jest bardzo precyzyjnie wycięty i nie było sytuacji, żeby coś nie pasowało. Co jakiś czas wrzucę kontrolnie zdjęcie z przebiegu prac. Na razie nie zakupiłem wyposażenia, zastanawiam się nad silnikiem spalinowym (OS 7,5ccm) zamiast elektrycznego ale to by chyba za bardzo zmieniło wyważenie.

• Odpowiedzi 81
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Opublikowano

Witam.

Przykładowo łącznik połówek statecznika poziomego jest i balsowy, i sklejkowy -  w zestawie jest łącznik sklejkowy i balsowy do wyboru.

brakuje mi wyciętych nosków na żeberka statecznika poziomego -  jeśli chodzi o krawędź natarcia, to trzeba ją samemu dociąć , jest to listwa z balsy 6mm trapezowa , więc sądzę , że nie powinna sprawiać problemów z wycięciem.

Instrukcji dokładnej nie robiłem , gdyż uważam , że modelarz średnio zaawansowany, poradzi sobie z montażem tego modelu na podstawie rysunków złożeniowych oraz zdjęć z budowy modelu.

Zawsze podkreślam , że służę pomocą w budowie tego modelu -w razie pytań , czy wątpliwości, wystarczy do mnie zadzwonić.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.