Norbert Posted October 7, 2008 Posted October 7, 2008 Koledzy poinstrułujcie mnie laika jak poprawnie zarobić konnektory. Z silnikiem dostałem banaki ktore powinienem zamocować na regulatorze. Ale , po pierwsze regulator ma 3 kable niebieskie nie oznaczone w zaden sposob wiec nie wiem, co ma być co , a po drugie nigdy nie montowałem bananków. Widzę tylko lekkie wgłębienie i na rancie mały otworek. Jak to się fachowo mocuje bo szukałem na forum i nic. Silnik mam taki: http://www.hobbycity.com/hobbycity/store/uh_viewItem.asp?idProduct=3883 Regler taki: http://www.hobbycity.com/hobbycity/store/uh_viewItem.asp?idProduct=6458 Jeśli było na forum to przepraszam ale pod hasłami zarabianie konnektorow , banan itp nie znalazło mi nic konkretnego na ten temat. Pozdrawiam.
robraf Posted October 7, 2008 Posted October 7, 2008 wtyki idą do silnika a gniazda do reglera kable nie muszą byc kolorowe, obrotów ( lewe prawe) szuka sie doświadczalnie, ale najczesciej podlącza się po kolei) kabelek trzeba najpierw pobielic i wetknąc do bananka a potem zalac cyną na koncu zaizolowac koszulka termokurczliwą ( tylko dokladnie, tak zeby nie było zwarć)
Norbert Posted October 7, 2008 Author Posted October 7, 2008 Przy silniku mam już fabrycznie zarobione. Jak to doświadczalnie się sprawdza? To jak podłącze odwrotnie nie chcący to nic nie spalę? I co znaczy pobielić...
buwi777 Posted October 7, 2008 Posted October 7, 2008 To jak podłącze odwrotnie nie chcący to nic nie spalę? Jeżeli zasilanie regulatora to TAK - spalisz regulator Jeżeli połączenie silnik - regulator to jedynie motorek się będzie obyrtał w kierunku przeciwnym do chcianego.
Andych Posted October 7, 2008 Posted October 7, 2008 Znajdź sposób na zamocowanie gniazda bananka, w palcach polutować się nie da, bo parzy. Lutownicą rozgrzej ten dołek z dziurką i wprowadź tak kroplę cyny. Następnie wsuń zabieloną końcówkę przewodu regulatora, poczekaj chwilę aż nastąpi zlanie się cyny z wszystkimi elementami i gotowe. Na koniec wsuń koszulkę termokurczliwą i podgrzej delikatnie palniczkiem do zaciśnięcia. Kolorami przewodów się nie przejmuj, przynajmniej tymi idącymi do silnika. Przewody do zasilania, czerwony na plus, a czarny na minus. Tu pomylić się nie można. Edit: Znowu pisaliśmy razem.
Norbert Posted October 7, 2008 Author Posted October 7, 2008 No małe imadełko już stoi przygotowane :-) Że można łapki poparzyć to przewidziałem bo to dość dobrze przewodzi nie tylko prąd ale i ciepełko :-) Rozumiem że "zabielone" znaczy delikatnie obcynowane ?
olo Posted October 7, 2008 Posted October 7, 2008 Mocowanie tych bananów w imadle średni pomysł jeśli masz lutownicę o małej mocy. Ja do robię e taki sposób że w kawałku drewna wiercę otwór pasujący do banana,wkładam go i lutuję.
Norbert Posted October 7, 2008 Author Posted October 7, 2008 Lutowniczka jest jak ta lata , stara , dobra , komunistyczna z podświetleniem gratis :-) Taka ze spustem , mam jeszcze takie bolcowe dwie ale tamte sa tanią chińszczyzną.
karlem Posted October 7, 2008 Posted October 7, 2008 ...sprawdza się lutowanie w drewnianych spinaczach/klamerkach do bielizny.., Ważne, żeby nie odprowadzało ciepła
olo Posted October 7, 2008 Posted October 7, 2008 A całość sprowadza się do tego żebyś nie narobił zimnych lutów. Jeżeli robisz zakupy w HK to polecam tamtejsze koszulki termokurczliwe są bardzo elastyczne i dobrze obkurczają.
sudik Posted October 7, 2008 Posted October 7, 2008 Witam ja bananki lutuję w zaciśnietych kombinerkach (kombinerki zaciskam gumka recepturka). Jakoś działa tak jak napisali poprzednicy nie rób zimnych lutów!!
Wojtass_nt Posted October 7, 2008 Posted October 7, 2008 Możesz również do wtyczki dać kawałek cyny i podgrzewając palnikiem zanurzyć przewód. Kiedy odciągniesz palnik to po kilku sekundach będziesz miał pięknie zalany kabelek. Ja tak robiłem i działa.
Norbert Posted October 7, 2008 Author Posted October 7, 2008 Dokładnie tak zrobiłem, cyna do środka , podgrzanie i nurkowanie , trzyma jak diabli. Teraz tylko jak cholercia sprawdzić który kabelek oznaczyć jako plus a który minus bo ten trzeci środkowy to chyba co innego. ? Czy musze to podlaczac pod odbiornik czy jakoś szybciej idzie sprawdzić ?
Wojtass_nt Posted October 7, 2008 Posted October 7, 2008 Silnik podłączasz pod regulator przecież a ten dopiero do odbiornika Jedni mówią, że sprawdza się losowo a drudzy zaś co innego. Ja wybrałem 1szą metodę. Kilka prób i się udało.
meteor Posted October 7, 2008 Posted October 7, 2008 w silniku 3 fazowym nie ma + i - ... podłączasz jak Ci wygodnie, a jeśli kręci w złą stronę to zamieniasz dwa dowolne przewody
Norbert Posted October 7, 2008 Author Posted October 7, 2008 Dzięki , już wszystko jest jak trzeba , teraz mam tylko zagwozdke z silnikiem , jest outrunner , ale mozna go zamontowac dwystronnie tak że kręciłby obudową wewnątrz mojego EG. Chyba nie ma przeciwwskazań do takiego montażu o ile kable zabezpiecze tak zeby nie dotykaly do krecacych sie elementów? I zonk , podlaczylem drugi mniejszy silniczek i kreci w zla strone , czyli bede musial pamietac jesli przeloze regulator ze jest dopasowany do silnika w EG i cala reszta podlaczana bedzie odwrotnie.
buwi777 Posted October 7, 2008 Posted October 7, 2008 Zamieniasz TYLKO DWA DOWOLNE z trzech kabelków silnik-regulator i motorek w przeciwpołożną stronę się obyrta
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.