jacek1984 Opublikowano 29 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2018 Witam. Niedawno moje dzieci zrzuciły się na samochód rc Reely carbon fighter. Wszystko by było dobrze gdyby nie dyferencjał! Po przejeżdżeniu niespełna godziny, zębatka zsunęła się z osi, musiałem zeszlifować obudowę i było ok. Następnego dnia po jeżdżeniu około 15min posypały się zęby w 3 zębatkach, no nic, wziąłem i go zablokowałem--działał, do czasu następnej jazdy, gdzie zerwał się kielich :/ Czyli samochód nowy (powystawowy) przejeździł niecałe 2 godziny i trzeba teraz zamówić dyferencjał który kosztuje 300zł. Mam takie pytanie czy to jest normalne aby tak się działo że części są niewytrzymałe? Może ktoś posiada taki model i mógł by coś o ni powiedzieć? Jeżeli zamówię nowy dyferencjał gdzie jest napisane niby 24m-ce gwarancji to w razie awarii wymienią mi go? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matijus Opublikowano 29 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2018 Witam. Czy to normalne to różnie bywa i zależy od terenu. Miałem autko do offroad na szutrze super czasem coś się wyrobiło czasem coś pękło, zębatka się zjechała (ale nie po niespełna 2 godzinach) ale jak raz pojechałem z nim na asfalt to się zaczęły cyrki. Prawie nowa zębatka poszła w 5 minut, kielich popękał Tak jak u Ciebie. Tak więc pytanie do Ciebie po jakim terenie śmigał? Jak się jeździ takim autem po asfalcie trzeba delikatnie z gazem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek1984 Opublikowano 29 Maja 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2018 Nawierzchnia to trawa i żwir, zero skoków równy teren. Dziwi mnie to że strasznie szybko padło. Tym bardziej ze po pierwszej awarii zmniejszyłem obroty do około 80%. Interesuje mnie https://www.conrad.pl/p/mechanizm-roznicowy-nasmarowany-reely-112271c-517043 i ta gwarancja, czyli powinni wymienić jak by coś siadło? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matijus Opublikowano 29 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2018 Myślę że powinni jak nie będzie z winy użytkownika (zależy jak oni na to patrzą) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek1984 Opublikowano 29 Maja 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2018 Właśnie o to chodzi co jest zawarte w gwarancji. Na niemieckiej stronie wyczytałem że starsza wersja była robiona ze słabszych materiałów niby ten dostępny powinien wytrzymać ale trochę cena nie jest adekwatna do jakości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olecki75 Opublikowano 30 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2018 Poszukaj tu: https://www.banggood.com/Wholesale-Attribute-RC-Car-Parts-c-1813-0-1-1-44-0-s-4357v36387_page1.html może znajdziesz coś co spasuje i połatasz sobie dyferka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ejdzjan Opublikowano 31 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2018 Witam. Niedawno moje dzieci zrzuciły się na samochód rc Reely carbon fighter. Wszystko by było dobrze gdyby nie dyferencjał! Po przejeżdżeniu niespełna godziny, zębatka zsunęła się z osi, musiałem zeszlifować obudowę i było ok. Następnego dnia po jeżdżeniu około 15min posypały się zęby w 3 zębatkach, no nic, wziąłem i go zablokowałem--działał, do czasu następnej jazdy, gdzie zerwał się kielich :/ Czyli samochód nowy (powystawowy) przejeździł niecałe 2 godziny i trzeba teraz zamówić dyferencjał który kosztuje 300zł. Mam takie pytanie czy to jest normalne aby tak się działo że części są niewytrzymałe? Może ktoś posiada taki model i mógł by coś o ni powiedzieć? Jeżeli zamówię nowy dyferencjał gdzie jest napisane niby 24m-ce gwarancji to w razie awarii wymienią mi go? Witam. Mogę odpowiedzieć na twoje pytanie ponieważ trochę się wyjeździłem samochodami RC miałem i na metanol i benzyniaki miedzy innymi te petrole co ty kupiłeś . Po Prostu one takie są te modele robią za słabych materiałów. U mnie tak samo po każdej jeździe miałem dokładkę finansową Jak byś sobie kupił baje z firmy HPI to byś się pocieszył ale znowu cena tego modelu jest dość z pora. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 31 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2018 ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek1984 Opublikowano 31 Maja 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2018 mr.jaro. Tak dzieci mają 11 lat ale nie ruszają bez mojej opieki i to na terenie gdzie ikt nie chodzi, pisałem do Conrad w celu uzyskania informacji warunków gwarancji zobaczę co odpiszą (jeżeli w ogóle odpiszą)>Zastanawiam się z jakiego materiału są kielichy. Wychodzi że stal hartowana bo nie idzie przewiercić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 1 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2018 ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek1984 Opublikowano 2 Czerwca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2018 O gwarancję to mi chodzi jak bym zakupił nowy dyferencjał na stronie jest 24m-ce. A kielich dziś pospawałem, na razie śmiga fajnie Zobaczymy jak długo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi