PK999 Opublikowano 9 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2018 Silnik żarowy. Myślę, że by dało radę zrobić taką konwersję. Oczywiście o to mi chodziło. No to może spróbujemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin81 Opublikowano 9 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2018 Panowie, a może przeniesiemy wątek w odpowiedni dział (mini i micro modele) ? Mi się udało ustrzelić w promocji łopatki składane 6/3. Może dadzą radę, a jak nie to będę dalej szukał. Kołpak już mam choć nawet z łopatkami (ale za małe) . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuzynek Opublikowano 9 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2018 Silnik żarowy. Myślę, że by dało radę zrobić taką konwersję. Dziękuję za informację. Jeszcze jestem zielony. Wysłane z mojego VTR-L29 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JMRC Opublikowano 12 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2018 Syn również zakupił tą zabaweczkę, nie obejdzie się bez dodatkowego poprawiania produktu gdyż poziomy "był się wygł" Niemniej jednak polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin81 Opublikowano 12 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2018 Fajne malowanie! Mój obecnie jest bez maski, wręgi silnikowej i silnika... nie obyło się bez podgrzewania elementu nasadzonego na wał ( w celu zdjęcie owego). Ale mam już piasty, śmigła tylko teraz trochę czasu składam w całość Ps. Ma ktoś jakiś filmik? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej B Opublikowano 13 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2018 Też chętnie obejrzałbym to cudo w akcji. Ale zapewne jest tak szybki, że nikt nie nadąża z filmowaniem ????. Pozdrawiam wszystkich nabywców i "ulatniaczy" tego modeliku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Toudi Opublikowano 14 Czerwca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2018 Mój na fabrycznym śmigle leciał pół sekundy. Obalił się na grzbiet i powędrował z powrotem do bagażnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin81 Opublikowano 4 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2018 No i po oblocie. Bałem się, że pakiet 550 mAh będzie ciut za ciężki, ale... od początku. Model lata dość nieźle, choć nie poleciłbym go nawet komuś, kto latał tylko szybowcami. Trzeba mieć nabitą rękę, bo potrafi być narowisty. Stery działają bez zarzutu, choć lotki mogłyby mieć większą powierzchnię. Ster wysokości BARDZO skuteczny! Zmiana śmigła na GWS 7/3,5 daje wystarczająco mocy by latać dość szybko. Na pół "gwizdka" (50 % mocy) lata wystarczająco by nie obniżać pułapu, więc git. Co to wagi o której wspominałem na początku... myślę, że parę gram więcej by model ustabilizowało w locie gdyż lata trochę jak gazeta Reasumując: model jak za taką kaskę jest wart pokusy. Trzeba liczyć się z tym, że nie będzie łatwo na początku, a może nawet początek będzie końcem lecz EPP dużo wybacza, śmigła GWS nie należą do najdroższych, pakiety nie kosztują kroci, model tani, kawy po locie nie trzeba pić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomak Opublikowano 10 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2018 Marcin, jaka piaste do niego dałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin81 Opublikowano 12 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2018 Witam. Piasta do GWS'ów na ośkę 2 mm Mam też zwykłą, ale zauważyłem, że lepiej sprawprawdza mi się piasta z gumką (w tym przypadku). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Toudi Opublikowano 13 Sierpnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2018 Czy zmienialiście w nim skłon i wykłon? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin81 Opublikowano 13 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2018 Tak. Poprawiłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Toudi Opublikowano 13 Sierpnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2018 Mogę prosić o jakieś szczegóły? Myślałem nad zrobieniem podkładki 3mm zeszlifowanej na skos. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin81 Opublikowano 13 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2018 Ja zdejmując śmigło obruszyłem mocowanie silnika i musiałem zdjąć maskę silnika. Miałem w tedy "pole do popisu" zwiększając skłon i wykłon. Ja wyciąłem mocowanie (sklejka przyklejona do epp) i wkleiłem wg swojego uznania, czyli zwiększając oba parametry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Toudi Opublikowano 6 Lipca 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2019 Jaki panowie macie ustawiony środek ciężkości? Gdzieś zaginęła mi instrukcja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi