armaden Opublikowano 11 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2008 Witam! Kupiliśmy z kuzynem Lamy v4 i chcemy razem latać. Niestety piloty sa ustawione na ta sama częstotliwość. Jak ją zmienić, tak abym nie sterował dwoma helikopterami tylko swoim? p.s nie odsyłajcie mnie na forum epheli, bo nie mogę tam się zalogować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość slawekmod Opublikowano 11 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2008 Nie odeślemy Cię na epheli.pl tylko do powitalni.Nie wiem jak wygląda aparatura (pilot) do Lamy ale jak ma wymienne kwarce to trzeba wymienić właśnie te na inny kanał i będzie po problemie.Tu już zwróć się do użytkowników tego heli. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
armaden Opublikowano 11 Października 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Października 2008 takie coś pasowałoby ? http://memotech.pl/e-sky-e-sky-ek2-0020-kwarc-t,r-zestaw-35.030-o_l_40725.html rozumiem, że jeszcze będę musiał coś przestawić w helikopterze. Proszę o dokładną instrukcję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
n6210 Opublikowano 11 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2008 Lama oczywiście ma wymienne kwarce. Komplet kosztuje ok. 15-30zł. Przy kupnie trzeba oczywiście wybrać/podać kanał. Tu masz przykładowy sklep: http://www.4hobby.pl/product_info.php?info=p8313_Kwarce-E-Sky-Tx-Rx.html&XTCsid=42ff4ee05e6d81f208fe616420c67da7 Edit: Trzeba tylko wymienić kwarce. Nic więcej nie musisz przestawiać. Ważne by kwarc RX wylądował w odbiorniku a TX w nadajniku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
armaden Opublikowano 11 Października 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Października 2008 A o co chodzi w tym sklepie http://www.4hobby.pl/product_info.php?info=p8313_Kwarce-E-Sky-Tx-Rx.html&XTCsid=42ff4ee05e6d81f208fe616420c67da7 z tymi kanałami? np. 61 Model: Channel_61 EK2-0018 Dodatkowy opis: 15,01 zł 63 Model: Channel_63 EK2-0020 Dodatkowy opis: 15,01 zł To obojętnie jaki? Wszystkie pasują do Lamy v4? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
n6210 Opublikowano 11 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2008 W sumie obojętnie któy, byle nie taki sam jak już masz. Jaki masz/macie numer kanału ? Napisane jest na kwarcu. Jak nie to częstotliwość sprawdź (też jest napisana na kwarcu) i w sklepie wybierz inną. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bh91 Opublikowano 11 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2008 Tak te będą ok. Ten z plakietką RX wsadzasz do odbiornika a TX do nadajnika i będzie dobrze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robraf Opublikowano 11 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2008 i wazne zeby to byly kwarce e-sky Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
n6210 Opublikowano 11 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2008 Obydwa sklepy podają, że to kwarce Esky, a memotech.pl nawet podaje part symbol esky-a... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robraf Opublikowano 11 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2008 wiem , wiem ale to tak na przyszlosc ze kwarce kupuje się od producenta nadajnika i odbiornika Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madrian Opublikowano 12 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2008 wiem , wiem ale to tak na przyszlosc ze kwarce kupuje się od producenta nadajnika i odbiornika I nabija im kasę... :wink: Poza kilkoma producentami, którzy stosują monopolistyczne i nietypowe rozwiązania zabudowy kwarców, reszta zadowala się standardowym kwarcami. To jak z samochodami - piszą żeby stosować tylko oryginalne rozwiązania producenta, żebyś czasem nie kupił zamienników NN, bo są 4 razy tańsze niż ich, przy porównywalnej jakości. Tym bardziej, że cięzko mówić o wielkiej jakości przy częściach E-sky i najprawdopodobniej każdy dostępny kwarc będzie lepszy niż ich fabryczny. A o co chodzi w tym sklepie http://www.4hobby.pl/product_info.php?info=p8313_Kwarce-E-Sky-Tx-Rx.html&XTCsid=42ff4ee05e6d81f208fe616420c67da7 z tymi kanałami? np. 61 Po prostu łatwiej nadać kanałom radiowym numery niż operować ich częstotliwościami. Do danego nr kanału jest przypisana odpowiednia częstotliwość. Bez problemu znajdziesz tabelę kanałów radiowych dla modelarzy. Jako pilota - interesuje cię pasmo 35MHz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.