Andrzej68IX Opublikowano 25 Czerwca 2018 Opublikowano 25 Czerwca 2018 Witam Kolegów Czy ktoś wie jak sprawdzić cewkę zapłonową taką jak na zdjęciu (zanim zacznę szukać nowej). Gdy kręcę rozrusznikiem i dotykam ręką gołego przewodu to lekko pieści (bardziej wali płaska bateria na języku) nie wyzwalając jednak iskry. Wszystkie porady mile widziane. Pozdrawiam Andrzej
Matijus Opublikowano 25 Czerwca 2018 Opublikowano 25 Czerwca 2018 Kiedyś to w komarku się omomierzem sprawdzało, ale najpierw trzeba było podjechać do kolegi i sprawdzić na sprawnej jak to wyglądało. Ale czy ten sposób przejdzie tutaj, to nie wiem.
BINIU 98 Opublikowano 26 Czerwca 2018 Opublikowano 26 Czerwca 2018 Witam od jakiego silnika ten zapłon ( wygląda mi na piłę motorową marki ECHO lub SOLO)
Nielot Opublikowano 26 Czerwca 2018 Opublikowano 26 Czerwca 2018 Zanim wymiana cewki, warto sprawdzić przerywacz i kondensator no i ustawienie cewki względem koła magnesowego z jak najmniejszą szczeliną.
Andrzej68IX Opublikowano 27 Czerwca 2018 Autor Opublikowano 27 Czerwca 2018 Dziękuję za podpowiedzi. Zdecydowałem jednak, że przerabiam ten silnik na zapłon elektroniczny. Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi