Toudi Opublikowano 27 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2018 Witam wszystkich. Jak w temacie nie mogę przypisać żadnego przełącznika pod funkcję. Na kanale 5 i 6 też mogę przypisać tylko pokrętła. Szukałem rozwiązania cały ranek i nic. Jest jak na foto i nic nie da się zmienić. Wysłane z mojego Lenovo K53a48 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matijus Opublikowano 27 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2018 Przypisujesz gdzie indziej, o ile dobrze pamiętam w aux chanel czy jakoś tak. Teraz nie pamiętam a jestem w pracy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Toudi Opublikowano 27 Czerwca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2018 Tam mogę tylko pokrętła przypisać. Nie mam możliwości ustawienia nigdzie przełączników. Wg. turtorialu z YT powinno się tutaj dać ustawić wyłącznik silnika i zmianę charakterystyki serw. Właściwie o to mi właśnie chodzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matijus Opublikowano 27 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2018 Bedę w domu za 30-50 min to napiszę jeszcze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 27 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2018 W Switches assign powinienes ustawic przelaczniki dla funkcji. Zobacz jak jest na innym modelu z pamięci Wejdź w tryb serwisowy - oba drążki w lewy dolny róg i włącz tak aparaturę. Zrób Key test Potem wyłącz aparaturę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Toudi Opublikowano 27 Czerwca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2018 Próbowałem na innym modelu jak i na podłączonym modelu. Nic nie mogę zmienić tak jak widać na foto. Żadnym z przycisków. Nawet jak włączę throttle hold nie mogę przypisać przełącznika. Spróbuję po pracy z trybem serwisowym. Wydaje mi się że jak kupiłem aparaturę i przeglądałem funkcje to się dało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matijus Opublikowano 27 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2018 Ok jestem w domu, masz 10ch to zobacz czy masz 10 ustawione w apce. Aby to zrobić wejdź w menu->system setup (ikona aparatury, nie narzędzi) ->aux switches na samym dole i jak masz ustawione Ch6 ustaw na 10ch i wszystko na on. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Toudi Opublikowano 27 Czerwca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2018 Wszystko działa jak trzeba. Dzięki panowie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Speedaco Opublikowano 18 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2018 Mogę się tutaj podpiąć ze swoim pytaniem?? Szukam bezskutecznie od dłuższego czasu oryginalnego softu do tego modelu nadajnika czyli FSI6X. Przełączyłem sobie kiedyś z AFHDS 2 na AFHDS i nie mam już telemetrii.... Wszystkie pliki jakie do tej pory znalazłem dają dalej tylko AFHDS Będę zobowiązany za pomoc w temacie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matijus Opublikowano 18 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2018 Mogę się tutaj podpiąć ze swoim pytaniem?? Szukam bezskutecznie od dłuższego czasu oryginalnego softu do tego modelu nadajnika czyli FSI6X. Przełączyłem sobie kiedyś z AFHDS 2 na AFHDS i nie mam już telemetrii.... Wszystkie pliki jakie do tej pory znalazłem dają dalej tylko AFHDS Będę zobowiązany za pomoc w temacie. A reset ustawień nic nie daje? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 18 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2018 W zwykłej i6 wybiera się to w menu odbiornika. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Speedaco Opublikowano 18 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2018 O resecie nie pomyślałem. Po wykonaniu resetu jest wszystko jak trzeba! Dziękuję! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi