mRqS Opublikowano 18 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2008 hmmm skoro mowa o silniku to najlepszy by był chyba os max ax 120 :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: To jest 2-takt. Będzie za mocny do tego modelu (20cm3 2-takt a 20cm3 4-takt to nie to samo). Jeśli 2-takt to 15cm, jeśli 4-takt to 20cm. Nie ma co przesadzać. Powyższe i tak są wystarczająco mocne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzycho165 Opublikowano 19 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2008 jakto zamocny xD w akrobacji pojęcie zamocny silnik niefunkcjonuje... moze byc ewentualnie zaciężki moim zdaniem pozatym przecietny 2t 15cccm wazy tosamo co ax 120 a przecietny 4t 20cccm jest znacznie cieższy no hcyba ze model mógłby niewytrzymać jednak moim zdaniem su 26 jest dosc pancerny;p;) :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
instruktor Opublikowano 19 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2008 To jakie silniki są cięższe??????? AX 120 jest cięższy od Saito 125 o prawie 100 g Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość slawekmod Opublikowano 19 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2008 Krzycho165, jeżeli masz coś do powiedzenia poparte faktami to napisz, jeżeli nie to odpuść sobie.Narazie to mącisz koledze w temacie.Ładziak ostrzegł Cię, a Ty dalej piszesz nie zachowując przy tym podstawowych zasad pisowni.Nie mam zamiaru przyglądać sie temu bezczynnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzycho165 Opublikowano 19 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2008 hmm no faktycznie niesprecyzowalismy o jaki 4t chodzi;/;/ w kazdym bądzrazie ax120 wazy 650g wazy dobra przepraszam to bylo moje niedopatrzenie wypisałem mase silnika bez tłumika :oops: :oops: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
instruktor Opublikowano 19 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2008 Pojemność: 1.20 (20 cm3) Zakres obr./min.: 1,800 - 9,500 Moc: 3,1 KM przy 9000 obr/min. Waga silnika : 760 g to są dane AX 120 ze strony Modelesklep pojemność 20,52 ccm waga 620 G a to dane Saito 125 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WZ Opublikowano 21 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2008 Do tego modelu autor planów proponuje taki silnik Super tiger 90 ring .Pojemność 90 / 14,73 cmm 3/ moc 2,5 KM , Masa z tłumikiem 765g pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Rzedzicki Opublikowano 21 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2008 Pojemność: 1.20 (20 cm3) Zakres obr./min.: 1,800 - 9,500 Moc: 3,1 KM przy 9000 obr/min. Waga silnika : 760 g to są dane AX 120 ze strony Modelesklep pojemność 20,52 ccm waga 620 G a to dane Saito 125 Masa Saito 125 to 700 gram, Twoja jest bez wydechu :devil: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzycho165 Opublikowano 21 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2008 Hmm w zasadzie na samym początku to powinlismy zapytać konstruktora modelu do jakiego latania jest on przeznaczony;/ makietowe , dynamiczna akrobacja czy 3d;/;/ bo bez takie wiedzy ciezko cokolwiek mówić o doborze silnika jeśli znów coś robie źle to przepraszam :roll: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
instruktor Opublikowano 21 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2008 Mea culpa :oops: podałem za Łódzkim sklepem a tam rzeczywiscie jest podana masa bez wydechu W" Scorpionie" podają już masę z wydechem "Waga silnika z tłumikiem: 700g" Jeżeli "prawie " to 80 g to może jakość zmieściłem się w granicach błędu :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KRUUP Opublikowano 24 Października 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Października 2008 Oczywiście Wolałbym miec w modelu nadmiar mocy niz jej niedobór. Mam nadzieje ze bedzie można nim krecic akrobacje 3d (Jeśli umiejetnośći pozwola :ble: ) Mysle ze zdecyduje sie na Super tiger 90 ring .Pojemność 90 / 14,73 cmm 3/ bądz na ASP S91ARII waga z tłumikiem 720 g. Co do maski to coraz berdziej podoba mi sie pomysł zeby zrobic ja z balsy jak proponował kolega KRZYSIEK.RIESE. Oczywiście bede zamieszczał nowe zdjecia z budowy jak tylko ja w znowie, bo chwilowo brakuje mi na to czasu. Dzekuje wszystkim za cenne uwagi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WZ Opublikowano 24 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2008 KRUUP obejrzyj to , tu jest sposób wykonania maski do tego modelu , i wiele zdjęć z budowy modelu http://www.geocities.com/rcsu26mx/su_intro.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KRUUP Opublikowano 1 Listopada 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2008 Wielkie dzieki za ten link. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
young Opublikowano 12 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2008 cześć, jestem z Pruszkowa i chętnie bym obejrzał twój model, sklejam swój model z tych samych planów. na mojej starej stronce /nieaktualizuję już jej/ fotki z budowy. http://www.towitowi.republika.pl/index_pliki/page0007.html . Co do silnika to os 91 czterotakt to przy ok 3-3,5 kg poradzi sobie i masz pewność bardzo dobrego wchodzenia na obroty. Mam ten sam problem co ty z maską. /jest do kupienia w stanch/. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KRUUP Opublikowano 13 Listopada 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2008 cześć, jestem z Pruszkowa i chętnie bym obejrzał twój model cześć. niebardzo zrozumiałem, chcesz go zobaczyc na żywo czy chodzi o wiecej zdjec??a na jakim etapie jesteś w budowaniu swojego SU :?: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigkris Opublikowano 26 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2008 jakies postepy w budowie sa? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KRUUP Opublikowano 29 Listopada 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2008 Jak narazie postępów nie ma brak mi narazie czasu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sidey Opublikowano 20 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2011 Coś nowego? Czy dalej brak czasu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ppompka Opublikowano 20 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2011 Człowieku spójrz na datę ostatniego posta :| . PONAD 2 LATA TEMU. Jak juz chcesz sie dowiedzieć to isynije PW, Mail i GG. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sak122 Opublikowano 21 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2011 ppompka, a dlaczego PW, Mail i GG, pytanie jakie zadał Sidey, dotyczyło danego tematu, a więc miejsce jak najbardziej, dobre, rownież chciałbym wiedzieć co z modelem, zapowiadało się ciekawie, i wszystko ucichło... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.