kapi Opublikowano 14 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2008 Witajcie, w moim pytaniu chciał by uwzględnić w jakiej pozycji ma się znajdować kadłub(tzn. kiedy moge stwierdzić że model jest wyważony kiedy jego dziób jest opuszczony?)? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 14 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2008 Co to znaczy kiedy dziób jest opuszczony? Opuszczony(lekko) może być po prawidłowym jak i nie prawidłowym wyważeniu. Generalnie przyjmujemy, iż SC znajduje się między 1/3 a 1/4 cięciwy płata. Podaj więcej danych - typ modelu itp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kapi Opublikowano 14 Października 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Października 2008 Jest to rwd 5.Środek ciężkości modelu powinien się znajdować od 41 do 55mm od krawędzi natarcia przy kadłubie. A chodzi mi o to, że jak wyważam model to skąd wiem kiedy jest on wyważony? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adi-000 Opublikowano 14 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2008 a na przykład tak czytaj od 4 fotografii. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryykk Opublikowano 14 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2008 A chodzi mi o to, że jak wyważam model to skąd wiem kiedy jest on wyważony? Musisz umieścić "wnętrzności" tak żeby model był poziomo, jeżeli "przytkniesz" i "Zawiesisz" po 1 palcu na 1 płat skrzydła, tam gdzie masz ustalone czyli od 41 do 55mm... Uff... ;p Ehhh, pisaliśmy razem ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romciu Opublikowano 15 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2008 Dzięki wszystkim za pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryykk Opublikowano 17 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2008 Nie zapomnij pomógł ;p oczywiście dla adi-000, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-==PEGAZ==- Opublikowano 17 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2008 Nie zapomnij pomugł ;p oczywiście dla adi-000, A ja Tobie radzę jeszcze raz przeczytać, jak ten klawisz się nazywa ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adi-000 Opublikowano 17 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2008 Nie pomagałem dla samego punktu "pomógł". Każdy z nas kiedyś zaczynał i też miał takie pytania. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.