oki188 Opublikowano 30 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2018 Może kogoś zainteresuje bardzo tania ładowarka LiPo/LiFe/Liion/Ni-MH/Ni-CD/PB za 59zł (Edit: Obecna cena po podwyżce 69zł) Ładowarka o mocy 50W (5A) ładowanie oraz 5W (1A) rozładowywanie. Jako iż szukałem kolejnej ładowarki a pakiety jakie używam to max 3300mAh 3s postanowiłem zakupić i przetestować ten wynalazek. Pomiar kilku naładowanych Li-Po miernik wskazał odchyłki na celach na poziomie 0.06V co jest dla mnie zadowalającym wynikiem. W zestawie otrzymujemy: *Ładowarkę *przewód zasilający zakończony krokodylkami (18AWG) *przewód do akumulatorów zakończony wtykiem XT-60 (18AWG) *przejściówkę XT-60 na krokodylki (18AWG) *niepotrzebną chińską papierologię Kilka zdjęć. A teraz coś dla lubiących popatrzeć na bebechy i wykonanie. Płyta główna jest kopią oryginału Imaxa. Ładowarka posiada zabezpieczenie przed odwrotną polaryzacją co uznaje na + bo niektóre kopie tego nie mają. Wówczas odwrotne podłączenie pali ładowarkę tu sobie tego oszczędzimy. Przetwornica posiada spory zapas amperów na fetach, zastosowali AO4407 P-chanel 12A oraz DTM4420 N-chanel 13A. Wbudowany balanser wyrównuje cele prądem maksymalnym 200mA. Co do wbudowanego wentylatorka nie jest uciążliwy ale pewnie się to z czasem zmieni póki co pracuje cicho. Co do procesora to siedzi w niej Atmega 32A a więc fani Cheali-Charger do boju można śmiało flashować. Podsumowując jak dla mnie obecnie najlepszy zamiennik oryginału naprawdę wart uwagi. Pozdrawiam. Dodano: 03.01.2019 Używam jej już jakiś czas i tak mi spasowała że zakupiłem drugą pomimo podwyżki ceny. Z czasem wbudowany wentylator niestety zaczyna hałasować więc u mnie są one poodpinane co nie przeszkadza ładowarce w pracy. Jedynie podczas rozładowywania jest cieplejsza co i tak jej nie szkodzi tym bardziej że imaxy nie mają wentylatorów Ogólna ocena według mnie 8 w skali do 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e-mir Opublikowano 30 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2018 Fajne, podaj jeszcze do którego marketu mam podjechać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oki188 Opublikowano 30 Lipca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2018 https://allegro.pl/ladowarka-skyrc-extreme-50w-5a-lipo-6s-liion-nimh-i7055764374.html lub https://rcgo.pl/Ladowarka-SkyRC-eXtreme-50W-5A-p27541 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Toudi Opublikowano 6 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2019 Też posiadam tą ładowarkę i jestem bardzo zadowolony. Wcześniej za większe pieniądze zakupiłem Skyrc E4 która tylko ładuje jak chce. Polecam nawet za cenę po podwyżce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi