oki188 Opublikowano 30 Lipca 2018 Opublikowano 30 Lipca 2018 Może kogoś zainteresuje bardzo tania ładowarka LiPo/LiFe/Liion/Ni-MH/Ni-CD/PB za 59zł (Edit: Obecna cena po podwyżce 69zł) Ładowarka o mocy 50W (5A) ładowanie oraz 5W (1A) rozładowywanie. Jako iż szukałem kolejnej ładowarki a pakiety jakie używam to max 3300mAh 3s postanowiłem zakupić i przetestować ten wynalazek. Pomiar kilku naładowanych Li-Po miernik wskazał odchyłki na celach na poziomie 0.06V co jest dla mnie zadowalającym wynikiem. W zestawie otrzymujemy: *Ładowarkę *przewód zasilający zakończony krokodylkami (18AWG) *przewód do akumulatorów zakończony wtykiem XT-60 (18AWG) *przejściówkę XT-60 na krokodylki (18AWG) *niepotrzebną chińską papierologię Kilka zdjęć. A teraz coś dla lubiących popatrzeć na bebechy i wykonanie. Płyta główna jest kopią oryginału Imaxa. Ładowarka posiada zabezpieczenie przed odwrotną polaryzacją co uznaje na + bo niektóre kopie tego nie mają. Wówczas odwrotne podłączenie pali ładowarkę tu sobie tego oszczędzimy. Przetwornica posiada spory zapas amperów na fetach, zastosowali AO4407 P-chanel 12A oraz DTM4420 N-chanel 13A. Wbudowany balanser wyrównuje cele prądem maksymalnym 200mA. Co do wbudowanego wentylatorka nie jest uciążliwy ale pewnie się to z czasem zmieni póki co pracuje cicho. Co do procesora to siedzi w niej Atmega 32A a więc fani Cheali-Charger do boju można śmiało flashować. Podsumowując jak dla mnie obecnie najlepszy zamiennik oryginału naprawdę wart uwagi. Pozdrawiam. Dodano: 03.01.2019 Używam jej już jakiś czas i tak mi spasowała że zakupiłem drugą pomimo podwyżki ceny. Z czasem wbudowany wentylator niestety zaczyna hałasować więc u mnie są one poodpinane co nie przeszkadza ładowarce w pracy. Jedynie podczas rozładowywania jest cieplejsza co i tak jej nie szkodzi tym bardziej że imaxy nie mają wentylatorów Ogólna ocena według mnie 8 w skali do 10
e-mir Opublikowano 30 Lipca 2018 Opublikowano 30 Lipca 2018 Fajne, podaj jeszcze do którego marketu mam podjechać
oki188 Opublikowano 30 Lipca 2018 Autor Opublikowano 30 Lipca 2018 https://allegro.pl/ladowarka-skyrc-extreme-50w-5a-lipo-6s-liion-nimh-i7055764374.html lub https://rcgo.pl/Ladowarka-SkyRC-eXtreme-50W-5A-p27541
Toudi Opublikowano 6 Lipca 2019 Opublikowano 6 Lipca 2019 Też posiadam tą ładowarkę i jestem bardzo zadowolony. Wcześniej za większe pieniądze zakupiłem Skyrc E4 która tylko ładuje jak chce. Polecam nawet za cenę po podwyżce.
Rekomendowane odpowiedzi