Skocz do zawartości

Czy FrSky Taranis Q X7 nadaje się do DLG?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć,

wiem, że wspomniany w tytule tematu nadajnik był na kilku zawodach testowany z modelami DLG. Czy są już jakieś opinie na temat jego przydatności do lotów tymi modelami? Czy pewnie leży w ręce, czy przełączniki są umieszczone ergonomicznie? Jak sobie radzi gdy obok jest włączonych kilkanaście innych nadajników? O oprogramowanie nie pytam bo ponoć ma spore możliwości.

Opublikowano

Cześć

Ja nie jeżdżę na zawody ale dość dużo latam dlg.

Jestem w trakcie wdrażania q 7 dla jednego z moich dlg.

Na plus w stosunku do turnigy 9x i 9xr pro jest chwyt radia przy wyrzucie. Profil gumy z tyłu ułatwia wygodne trzymanie.

Trymy działają lepiej, szczególnie lepiej niż w 9x. Są też w lepszych miejscach (szczególnie poziome) niż w 9xrpro.

Przełącznik używam tylko jeden - rzut i reszta lotu. Prawy skrajny na górze frontu radia. T8, 9x i 9xpro miały przełącznik dwupozycyjny. Tu jest 3jka. Ustawiam po prostu jak dwupozycyjny - dubluję pozycję 2 i 3.

Na razie jest bardzo ok.

W stosunku do 9xr pro może tylko brakować rączki, która przydaje się do trzymania aparatury jednym palcem. Ale można do tego zastosować smycz, jeśli ktoś używa.

• 5 tygodni później...
Opublikowano

Po paru tygodniach przyzwyczaiłem się do opentx i odkryłem że x4r których używam, mają czujnik napięcia zasilania.

Więc pstryczek w x7 i gada napięcie zasilania. Drugi i gada wysokość rzutu.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.