Wojtass_nt Opublikowano 25 Października 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Października 2008 Dzięki, ale bez przesady, to chyba nie jest aż takie trudne. Po prostu nie spodobało mi się jak koledzy zadrwili z Twojego "korka pod górę". Jak są tacy do przodu to niech lepiej powiedzą jak się ta figura nazywa. Może być jeszcze co innego. To co Ty pokazałeś jest z użyciem steru kierunku (lotek i sw) a może być tylko wznoszenie z użyciem lotek. Śruba? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalg0000 Opublikowano 25 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2008 Z samymi lotkami to już nie wiem. Ja korek pod górę wyobrażałem sobie właśnie z użyciem lotek sw i sk . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek872 Opublikowano 25 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2008 To raczej inny typ modelu, ten jest bardziej jak ESA, nie do 3D. Trzebaby zmienic stateczniki O widze dopisales. Wojtass ma w nim 2408-21, tak jak ja w SU. Szybkie podstawowe akrobacje. Własnie dlatego zapytałem bo Yaki 54 zazwyczaj robione sa pod 3D a ten ma jakos dziwnie mały ster wysokosci Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtass_nt Opublikowano 25 Października 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Października 2008 To raczej inny typ modelu, ten jest bardziej jak ESA, nie do 3D. Trzebaby zmienic stateczniki O widze dopisales. Wojtass ma w nim 2408-21, tak jak ja w SU. Szybkie podstawowe akrobacje. Własnie dlatego zapytałem bo Yaki 54 zazwyczaj robione sa pod 3D a ten ma jakos dziwnie mały ster wysoosci Nie ważne jaki ma Lata jak bomba i jest mega czuły i zwrotny. Zrobiłem mu podwozie. Na zasypanej dosyć konkretnie kamieniami drodze (fragmencie drogi) wystartowałem za pierwszym razem Lądowania też były tak fajne, że aż mi się humor poprawił hehe. Wkrótce może dam filmik z lądowania i startu na zrobionym podwoziu EDIT: Krótki filmik. Nie widać za wiele- wina pogody i aparatu FILM Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ładziak Opublikowano 25 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2008 Jak są tacy do przodu to niech lepiej powiedzą jak się ta figura nazywa. Spirala. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalg0000 Opublikowano 26 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2008 No dobra Ładziak, wybroniłeś się Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtass_nt Opublikowano 26 Października 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Października 2008 FILM z jednego startu i lądowania na podwoziu Wkrótce lepsze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ECO400 Opublikowano 27 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2008 Witajcie. Mam do was pytano. Chciałbym kupić sobie taki model i zastanawiam się czy silnik i regulator nadadzą się do tego modelu (z instrukcji wynika że do akrobatów max. +/- 550g) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtass_nt Opublikowano 27 Października 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Października 2008 Jeśli o mnie chodzi to niestety Ci nie pomogę- bo się za bardzo nie znam. Mój modelik z podwoziem waży 380g (gotowy do lotu) i ten dzwoneczek do którego link podałem na poprzedniej stronie ciągnie go pionowo w górę. A czas lotu na pakiecie 1000mAh 20C przy temp. 8-10C to około 5-6min (pakiet trochę zużyty i pewnie będzie jakieś 700mAh pojemności). Tutaj jeszcze jeden filmik ze startem i lądowaniem. Jak widać- bestia szybka do lądowania FILM Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pilot Opublikowano 28 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2008 ...Jak widać- bestia szybka do lądowania A można zapytać czemu tak go gonisz do lądowania :shock: Tego typu modele, w dodatku przy wadze jaką osiągnąłeś lądują "do ręki" Spróbuj mały gaz, na lekkim zaciągnięciu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtass_nt Opublikowano 28 Października 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Października 2008 ...Jak widać- bestia szybka do lądowania A można zapytać czemu tak go gonisz do lądowania :shock: Tego typu modele, w dodatku przy wadze jaką osiągnąłeś lądują "do ręki" Spróbuj mały gaz, na lekkim zaciągnięciu. Ląduję na bardzo niskich obrotach a pod koniec wyłączam silnik. Tak mi się podoba :] Jak widać również po starcie nie pruję pionowo w górę. Nie lubię tego sposobu latania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pilot Opublikowano 28 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2008 ... Tak mi się podoba :] No to trzeba było od razu, że to specjalnie tak, dla fajnego efektu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 28 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2008 ja moimi szokami to ląduję duuuuuuuuuuuuuuuużo duuuuuuuuuużo wolniej. Mianowicie robię "windę" i jakieś 1.5 m nad ziemia dodaje gazu i bardzo gładko siadam :P w przyszłości może filmik nakręcę jak to wygląda pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiejski Opublikowano 18 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2012 Przepraszam, że odgrzewam, ale jestem zainteresowany. Jaki silnik i śmigło z cyberfly lub abc-rc polecacie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GEX999 Opublikowano 18 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2012 Weź EMAX'a CF 2822 albo GF2210/30. Do tego śmigło GWS 9x4.7. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiejski Opublikowano 18 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2012 Dzięki wielkie za konkretną odpowiedź! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiejski Opublikowano 20 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2012 Zapomniałem zapytać jeszcze o regulator. Co polecacie z tych bardzie budżetowych? I czy te serw będą dobre abc-rc.pl/p/115/3802/serwo-towerpro-sg-92-carbon-9g-2-5kg-cm-bardzo-mocne-serwa-analogowe-serwa.html? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GEX999 Opublikowano 20 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2012 Złe opinie słyszałem na temat tych serw. Już lepiej SG 90 for airplane. Jeśli chodzi o regiel to może ten: http://abcrc.pl/HW-25A . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiejski Opublikowano 20 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2012 Dziękuję. Na cyber fly jest napisane, że ESC max 18A? I jeszcze druga sprawa, to pierwszy model, który sam będę budował i nie wiem za bardzo co z drobnicy mi się przyda? Na razie wiem, że potrzebuje kołpala i kleju CA. Coś jeszcze typu jakieś cięgna, orczyki, mocowania serw itd? Będę niezmiernie wdzięczny jak ktoś mi to wymieni, ponieważ wolałbym uniknąć płacenia za kilka/kilkanaście wysyłek Z góry dziękuję Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GEX999 Opublikowano 20 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2012 Kołpala? Chodzi o kołpak? Kołpak jest zbędny w takim modelu. Orczyki (dźwignie) są w zestawie, drut na popychacze też. Wg mnie nie ma sensu robić żadnych mocowań serw z modelu z EPP. Po prostu wytnij w modelu trochę mniejszy prostopadłościan niż serwo to wysokości tych bocznych wypustek i włóż je "na wcisk" na cyjanie. Serwa od SW i SK zamocuj z tyłu modelu, dość blisko sterów. Możliwe, że będziesz musiał trochę wydłużyć orczyki od serw, ale do tego celu wystarczy trochę plastiku, np. takiego z płyt CD, cyjan, nić i rozgrzany drut . Podsumowując w zamówieniu powinny się znaleźć: -model, -silnik, -piasta ze śmigłem, -regulator, -pakiet (no chyba, że masz), -4 serwa 9g (wg mnie w takim modelu nie warto bawić się w jedno serwo na dwie lotki), -CA, -ew. odbiornik. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.