kolekszy Posted September 4, 2018 Share Posted September 4, 2018 Wiem że aparatura już leciwa jednak spisywała się wyśmienicie aż do teraz.... Nie mogę sobie poradzić z ustawieniem lotek i klap. Odbiornik standardowy 841 , lotki wpinam w kanał 2 i 6 uaktywniam lotki i działa, jednak przełącznik klap też nimi porusza, klapy w 2 pozostałe kanały -uaktywniam funkcje klapy i nic, przełącznik nie działa. Najpewniej nie jeden z was miał taką apke i może mi powiedzieć co źle ustawiam. Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
robert.pilot Posted September 4, 2018 Share Posted September 4, 2018 W instrukcji jest: lotki CH1 i CH6 1393246356-sanwa-rds8000-pl.pdf Link to comment Share on other sites More sharing options...
kolekszy Posted September 4, 2018 Author Share Posted September 4, 2018 W apce pod 1 jest elewator czyli wysokość. Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
robert.pilot Posted September 4, 2018 Share Posted September 4, 2018 A to Ci dopiero... Link to comment Share on other sites More sharing options...
kolekszy Posted September 4, 2018 Author Share Posted September 4, 2018 Co prawda nie mam instrukcji od RDS a od rd8000 ale to bliźniacze apki. Wydaje mi się że ustawiam wszystko jak papier nakazał a tu dupa.... Nie działa Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rawen 75 Posted September 4, 2018 Share Posted September 4, 2018 Mam kompletną instrukcję do RDS 8000, podaj adres na PW to puszczę. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kolekszy Posted September 4, 2018 Author Share Posted September 4, 2018 Wszystko podłączone lotki działają lecz klapy nie, a w zasadzie tylko jedna działa. Znalazłem podobny przypadek w necie i niestety nie udało się go rozwiązać. Brak możliwości mixowania/ polaczenia kanału np5 z wejściem 7lub 8. Edit jak mam podłączone: Kanał 1i4 mix v-tail ze względu na sterowanie Kanał 3 regulator/ silnik Kanał 2i6 mix lotki i tutaj działa przełącznik 3 pozycyjny +30, 0, 30 Pozostaje wolny kanał 5 podwozie i 7,8 dodatkowe. Tutaj działa przełącznik 0-1 który rusza tylko 5 kanałem Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jacek Walenciak Posted September 4, 2018 Share Posted September 4, 2018 Podłącz klapy na Y-kabel + serwo rewers do 1 serwa i będzie działać. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rawen 75 Posted September 4, 2018 Share Posted September 4, 2018 Kanał wyjściowy nr6 to wyjście na klapy i tam za pomocą kabla Y-jak podpowiedział Jacek podłącz. Na tym kanale ustawiasz EPA-wartości pracy serwa dla pozycji 1, 2 i 3 w przełączniku trzypozycyjnym. Nie pamiętam do końca, ale było z tym zabawy- o ile pamięć mnie nie myli wartość dla tego kanału CNT jest również istotna dla 2 pozycji. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomasz Posted September 4, 2018 Share Posted September 4, 2018 Sanwa RDS8000 instrukcja. Sanwa-RDS8000_FHSS-en (1).pdf Link to comment Share on other sites More sharing options...
kolekszy Posted September 4, 2018 Author Share Posted September 4, 2018 Podłącze pobawię się i miejmy nadzieję że będzie hulać , ale decyzja zapadła , na przyszły sezon będzie frsky Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka Podłącz klapy na Y-kabel + serwo rewers do 1 serwa i będzie działać.+ serwo rewers jak to rozumieć ?. Taki najzwyklejszy Y kabel znalazłem, Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rawen 75 Posted September 4, 2018 Share Posted September 4, 2018 Jeżeli jedno serwo klapy będzie pracować odwrotnie-wówczas podpinasz serwo rewers, no chyba, że jest możliwość zamocowania serwa jak na skrzydle gdzie wychyla się prawidłowo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jacek Walenciak Posted September 4, 2018 Share Posted September 4, 2018 Dokładnie tak właśnie powinno to wyglądać. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts