ECO400 Opublikowano 19 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2008 Witam. Mój Tato obchodzi niedługo urodziny i postanowiłem go wciągnąć w modele RC Jako prezent chce zrobić mu model trenerka z płyt EPP 6 i 3mm (dostępne na www.modele.sklep.pl ). Zamówiłem już silnik i regulator u kolegi w dziale giełda. Silnik podejrzewam że na piakiecie 2s wyciągnie 300-340g Chce zrobić trenerka w granicach rozp 70cm i wadze 250-300g do lotu. Na razie szukam planów przestrzennych modeli ale jak nic sensownego nie znajdę to zrobię coś z głowy 8) A może wy macie jakieś propozycje (od razu mówię że zefirek mi sie nie podoba) Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robraf Opublikowano 19 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2008 zrób cos typu Mbt czyli mały balsowy trenerek w dziale elektrycznym tylko, ze z depronu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ECO400 Opublikowano 19 Października 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Października 2008 zastanawiam się na Lazy Bee -łatwa w pilotażu -prosta w budowie -stabilna w locie -ładna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TEQ Opublikowano 19 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2008 Może po prostu RWD? Bardzo popularny model, nie wymaga dużych umiejętności a przy niewielkim nakładzie pracy model może świetnie wyglądać i jeszcze lepiej latać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ECO400 Opublikowano 19 Października 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Października 2008 RWD odpada :roll: mam za mały silnik i pakiet (2s 800mAh) do tego modelu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TEQ Opublikowano 19 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2008 Wcale nie. Wystarczy że go troszeczkę przeskalujesz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Barlu Opublikowano 19 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2008 Wejdź na tę stronę: http://www.profili2.com/eng/plans.asp I ustaw: Dimension: Micro-Mini Model type : Trainer/Slow-parflayer Powinieneś coś odpowiednie znaleźć :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ECO400 Opublikowano 19 Października 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Października 2008 cały czas szukam na profili :twisted: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Barlu Opublikowano 19 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2008 To zobacz coś z polskich stron: http://www.modelarz.com/pliki.php?itp=1&w=lista http://www.modelarz.com/pliki.php?itp=2&w=lista Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ECO400 Opublikowano 19 Października 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Października 2008 modelarz.com też obcykałem. teraz zabrałem sie za tą stronkę http://www.rcgroups.com/forums/archive/index.php/f-428 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lord Rzeźnik Opublikowano 19 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2008 http://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?t=245311&pp=100 Proszę bardzo.Plany są w poście 93 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alansiu123 Opublikowano 20 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2008 A ja polecam ci jednak Lazy Bee: ładny, fajny i świetnie latający model, ja zrobiłem 2 takie z EPP i jestem z nich bardzo zadowolony. Pierwszy był jako model halowy, latał na takim silniku i aku 2S 800mAh, ten napęd był wystarczający na halę ale na dworze też dawał rade. Fotki wersji halowej: fotka 1 fotka 2 fotka 3 fotka 4 fotka 5 Drugi był wykorzystywany jako koń pociągowy tzn. ciągnął baner z reklamą pewnej firmy, miał mocniejszy silnik (axi 2212/26) i większy aku (3S 1200mAh), konstrukcja został troch wzmocniona oraz został przerobiony przód kadłuba przez co nie wyglądał jak lokomotywa . Fotki wersji reklamowej: fotka 1 fotka 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ECO400 Opublikowano 20 Października 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Października 2008 witam. spytałem mojego tatę który model mu sie bardziej podoba Piper Czy Bee odpowiedział że Bee Wydrukowałem plany i zamówiłem materiały. model będzie miał rozp. 30" czyli około 75cm kadłub zrobię z epp 4mm a skrzydła i stateczniki z epp 6mm PS: alansiu123 podoba mi sie twoje Lazy Bee ( to żółto czerwone ) moje będzie czerwono białe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alansiu123 Opublikowano 20 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2008 Jeśli chcesz to poszukam w modelarni szablonów do BARYŁY ;D (tzn. LazyBee) i narysuję je w .dxf, mogę też wstawić parę szczegółowych fotek konstrukcji, która została lekko zmodyfikowana (głównie wręgi i podłużnica kadłuba), może nawet uda mi się wykonać i sfilmować jak to lata. Ale to wszystko dopiero w środę bo wtedy będę w modelarni. P.S. Gratuluje wyboru !!! :jupi: :jupi: :jupi: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ECO400 Opublikowano 20 Października 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Października 2008 Witam. Teraz jestem na etapie wycinania i sklejania planów :mrgreen: Byłbym bardzo wdzęczy jak zrobisz zdjęcie rozmieszczenia elektroniki (w szczególności pakiet) ŚC dałeś tradycyjnie 1/3 cięciwy płata?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alansiu123 Opublikowano 20 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2008 Jako że nie mam teraz dostępu do modeli zrobiłem na szybko rysunek poglądowy w paincie: (tylko proszę sie nie śmiać z mojej twórczości, ten program dla mnie to czysta magia (za mało skomplikowany) :rotfl: ), szkielet składa się z podłużnicy przechodzącej przez cały kadłub oraz prostopadłych do niej wręg, fotka 3 z wcześniejszego postu przedstawia pozycję akumulatora przypiętego na rzep, który chowa się w wycięcie w ruchomej klapce. Środek ciężkości na początku był ustawiony w 1/3, ale model lekko zaciągał i jego pierwsze loty to były wzloty i zloty, lepiej SC ustawić lekko z przodu i ew. trymerem zaciągnąć wysokość. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ECO400 Opublikowano 25 Października 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Października 2008 Witam. Wczoraj dzwoniłem do www.modele.sklep.pl i powiedzieli mi że nie mają białego epp :cry: Zastanawiam cię nad zmianą koncepcji w budowie modelu. Na stronie cyber-fly jest fajny modelik SPEEDWING EPP Co prawda ma on 1m rozp. ale p. Marek powiedział mi że zrobi mi taki modelik o rozpętości jakiej tylko chce :twisted: Zastanawiam się czy nie kupić tego skrzydełka w rozp. 70cm Co wy na to?? PS: nie chce modelu z czarnego epp bo ciężko go pomalować i będzie słabo widoczny na niebie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meteor Opublikowano 25 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2008 Duże lepiej lata, małe będzie szybkie więc na początek niezbyt się nadaje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lord Rzeźnik Opublikowano 25 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2008 Na modele.sklep nigdy nie mają białego ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ertman_176 Opublikowano 25 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2008 Siemasz Alan Lazy Bee to jest cos czym napewno nauczy sie latac twoj tata... Jak narysujesz to moze i ja sobie wystrugam bo mi zalega komplet podobnego eq Tylko poprosze ta wieksza wersje Ta mala lata IMO gorzej... Ja cos tam moze znajde w swoich zbiorach z filmów z latania w hali... Pakiet jest zamontowany w górnej czesci dzioba w garbie - zdjecie 3. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.