hornet2 Opublikowano 20 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2018 Czy ktoś z Was posiada bądź posiadał te drony ? Czego są warte stockowe kamery i gimbal ? Jak się sprawuje FPV po WiFi ? Jak już to którą wersję wybrać ? A może Q 500 G ? Oglądałem te drony na stoisku z dronami w galerii przy ulicy Żmigrodzkiej we Wrocławiu . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Emhyrion Opublikowano 20 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2018 Nie mam wielkiego doświadczenia z dronami, ale moim zdaniem Q500 jest fajny, jeśli ktoś lubi latać dronem. Mam wersję z kamerą 4k i uważam, że jakość obrazu jest naprawdę super. Dron lata stabilnie, nie rzucam nim na wietrze i ogólnie nie mogę się przyczepić do niczego poza jednym - latanie dronem okazało się dla mnie nudniejsze niż przypuszczałem, więc jak już obejrzysz sobie na stoisku we Wrocławiu, to możesz mój odkupić, bo leży w aluminiowym pudle w piwnicy i tylko zajmuje grzmot miejsce. Tu już się miało ku zmierzchowi w pochmurny dzień: Tu była mgła jak cholera i wiatr, to widać po rękawie lotniczym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hornet2 Opublikowano 20 Września 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Września 2018 Nie mam wielkiego doświadczenia z dronami, ale moim zdaniem Q500 jest fajny, jeśli ktoś lubi latać dronem. Mam wersję z kamerą 4k i uważam, że jakość obrazu jest naprawdę super. Dron lata stabilnie, nie rzucam nim na wietrze i ogólnie nie mogę się przyczepić do niczego poza jednym - latanie dronem okazało się dla mnie nudniejsze niż przypuszczałem, więc jak już obejrzysz sobie na stoisku we Wrocławiu, to możesz mój odkupić, bo leży w aluminiowym pudle w piwnicy i tylko zajmuje grzmot miejsce. Tu już się miało ku zmierzchowi w pochmurny dzień: Tu była mgła jak cholera i wiatr, to widać po rękawie lotniczym. Widzę że kamera ma zwykły obiektyw , nie z rybim okiem . Mam drona który ma kamerę z rybim okiem . Dla mnie jest to badziewie ! Obraz jest nienaturalny . Nie dość że jest załamywany to jeszcze filmowane obiekty są bardzo oddalone . Widzę że obraz jest bardzo stabilny . Nie ma żadnych drgań ani efektu jelo .A jak w tym kopterze sprawuje się FPV ? Są opóźnienia w przesyle obrazu ? Jaki jest zasięg tego FPV ? W tym drugim filmie chyba przez chwilę włączyłeś funkcję auto okrążania i auto śledzenia ? Ja się one sprawują ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 20 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2018 Paweł, pytanie z innej beczki: podkład muzyczny wybierałeś z listy yt czy własny? Gdy dodawałem własny to film nie przechodził ich weryfikacji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Emhyrion Opublikowano 20 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2018 Różnie bywa... Kiedyś do jakiegoś filmu z lotu Zero dałem muzyczkę z filmu ToraToraTora i nie przeszło, cofnęli. Inne przechodzą, nie ma reguły. Ale z ich listy nie daję, bo są tak nudne, bezpłciowe, że szkoda mi na nie zachodu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hornet2 Opublikowano 20 Września 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Września 2018 Powiedzcie mi jeszcze czym w zasadzie oprócz kamer różnią się wersje dronów Q 500 4K i Q 500 plus ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Emhyrion Opublikowano 20 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2018 Wątpię, żeby same drony czymś się różniły. Jeśli już to kamerą lub aparaturą. Tu masz specyfikację, ale pewnie już to widziałeś http://us.yuneec.com/typhoon-4k-specs Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hornet2 Opublikowano 22 Maja 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2019 By nie zakładać nowego tematu to opiszę problem w tym wątku . Zeszłej niedzieli zabrałem ze sobą swego Typhoona do pracy by sobie polatać . Zrobiłem parę lotów i zauważyłem że wyświetlają się nieprawidłowe dane telemetryczne . Zacząłem grzebać w apce i przywróciłem ją do ustawień fabrycznych . Po tym nastąpiła utrata połączenia z apką zarówno drona jak i kamery . Pół dnia motałem się aby na powrót zbindować drona i kamerę z apką . Po kilkudziesięciu próbach w końcu się udało ! Czy przywrócenie ustawień fabrycznych w apce ma jakiś wpływ na sterowanie dronem ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi