Skocz do zawartości

Witam wszystkich

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,mam na imie Janek, mieszkam w Birmingham.W modelarstwo lotnicze bawie sie od 3 lat jesli nie liczyc modelowania w mlodosci( modele na uwiezi,silnik willo 1.5cc).Ktoregos dnia kupilem sobie w Polsce Kit Svensona Bristol Scout.Oficjalnie kupilem go dla syna.No i sie zaczelo...Pol garazu mam teraz upchanego modelami, narzedziami i sprzetem.Bristola jeszcze nie zrobilem(!)Ale za to mam hangar pelny(poczynajac od najwiekszych):

H9 PT 19zenoah 26,Bucker jungmann graupnera os120III pumpkyosho calmato sport,DBcirrus moth DH60,FlairaSe5a,fokkera D VII,puppetera,legionair`a ,bristola F2b,twiny-pica duellist i seagull dual ace no i wraszcie svensona bristola curtissa i wayfarera.Mam tez cala kolekcje silnikow os, ys,rossi, moki...

Moj syn powiedzialby ze wiecej sprzetu niz talentu. No i mialby racje, jeszcze sobie od czasow moich mlodzienczych uwieziakow nie polatalem.Nie bardzo nawet wiem czy jeszcze pamietam.Naleze do miejscoweho klubu-zrobie w tym roku licencje. W zeszlym tygodniu kupilem sobie na aukcji strasznego obszarpanca nie z depronu ale z czegos azurowego plastiku(podobno shockproof) do nauki latania.Tego czegos nie bedzie mi zal rozbic.

Pozdrawiam wszystkich uzytkownikow forum

Opublikowano

Witam.

Gdy już się tu zadomowisz to zapraszam do dzialu spalina - temat Fokker D.VII. Mam zestaw własnie Flair'a i będę wdzięczny za każde własne spostrzeżenia z budowy tego modelu. Mile widziane również fotki jego (modelu) :lol:

Opublikowano

Latalem 20 lat lemu na uwieziowkach.Teraz latam w klubie ale tylko "na kablu" z trenerem.Moje umiejetnosci pilotazowe sa jeszcze dosc marne.Mam nadzieje zrobic A licence tego lata i wtedy bede mogl latac samodzielnie.A na razie mam duza frajde z budowania.

pozdrowienia Janek

Opublikowano

Irku,nie zabralem sie jeszcze za fokkera bo nie mam miejsca i rozgrzebane inne modele.Przymierzam sie do niego na razie teoretycznie.Mysle ze najwiekszym wyzwaniem bedzie dobor silnika,wykonanie realistycznej makiety oryginalnego motoru( z zaworami),a takze wybor wersji malowania.Widzialem miliony pruskich wersji z krzyzami,kusi mnie polska wersja.Nie bardzo wiem jak dziala lozenge pattern na poszyciu.Malowanie tego to dramat.Kupie chyba gotowa folie(inwood models).Udalo mi sie tez kupic dwa spandau`y i kola szprychowe(rewelacja).Podsylam ci ciekawy link ktory niedawno wygrzebalem

http://www.synprove.com/rc/Default.htm

pozdrawiam

Opublikowano

Janku - mówisz, że lozenge to dramat? Zapukaj do mego tematu Fokker D.VIII tam masz jak mnie wyszło to malowanie oraz krótki filmik z odpalenia silnika. Jak obejrzysz to pogadamy :wink: .

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.