ertman_176 Opublikowano 25 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2008 Przy pogodzie bez noszenia czas lotu ogółem wynosi ponad 30 min ... Na silniku wychodzi jakies 5 min krecenia na maxa. Przy 20C wchodzi doslownie pionowo a 30 sek. daje juz pulap do szukania termiki ... . Mój model to wersja ARF i nic nie zostalo dodane poza CA ... No i farba ... Najpierw mój model był pomalowany na zielono w pasteli, zgubilem go na tle trawy pare razy i przemalowalem go na zolty fluo ... tyle ze sie farba zwazyla ... a wiec poszedl niebieski na pęcherze a różowy od spodu. Teraz go widze zawsze Niestety co do adrenaliny to ci nie pomoge ... Niestety to jest model treningowy do nauki latania ... Zostaje ci wymienic pakiet na 4-5s i dac mniejsze śmigło ale niewiem czy skrzydla nie odmówia posłuszenstwa - musialbys chyba wkleic płaskownik po calosci skrzydla ale watpie aby i to pomoglo bo epp niestety ma swoje wlasciwosci ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motyl Opublikowano 26 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2008 zawsze można zmniejszyć kąt zaklinowania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meteor Opublikowano 26 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2008 zawsze można zmniejszyć kąt zaklinowania Albo dać ujemny :mrgreen: będziesz miał adrenaliny pod dostatkiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motyl Opublikowano 26 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2008 zawsze można zmniejszyć kąt zaklinowania Albo dać ujemny :mrgreen: będziesz miał adrenaliny pod dostatkiem z zmniejszając nie idziemy w strone ujemną ?? Meteor nie SPAMuj !! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin81 Opublikowano 28 Października 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Października 2008 noo.. dziękuje Panowie z szczere chęci pomocy, ale tak jak myslałem... Model jest taki, jaki jest... Prawde mówiąc zastanawiałem się też, czy naklejenie teśmy samoprzylepnej na natarciu coś zmineni... :?: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andych Opublikowano 28 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2008 Jak chcesz adrenaliny to na początek zrób Blizzarda. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ertman_176 Opublikowano 28 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2008 Zabezpieczy natarcie przed przecieciem przez patyk wystajacy z trawy ...ale i tak sie wgniecie ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtass_nt Opublikowano 29 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2008 Ja mam sprawdzony sposób. Naciąć delikatnie żyletką krawędź natarcia i wkleić pręcik szklany. Nawet 2m osty na polach nie dały rady takiemu skrzydłu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mareq Opublikowano 29 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2008 Jak chcesz adrenaliny to proponuję rewers na lotkach :devil: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ertman_176 Opublikowano 29 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2008 Mysle ze fox od mpxa z dobrym silnikiem rozwiaze twoje problemy z brakiem adrenaliny. Do mnie juz jedzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin81 Opublikowano 29 Października 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Października 2008 Blizzard lub Parabolic z ROBBE będzie obowiązkowo... tylko kombinuje "co by tu jeszcze" z tym Arcus'em. Może i nie potrzebnie, ale warto czasem popytać i tak zrobiłem W kwestii FOX'a myśle, że jest "wiatrobojny" no i rozmiary troche nie te... A tak w ogóle... Ma ktoś Parabolic'a :?: Albo ktoś go widział w locie itd.. :?: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motyl Opublikowano 29 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2008 jeszcze jeden sposób zmniejsz kąt natarcia i przesuń SC do tyłu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ertman_176 Opublikowano 29 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2008 Powiem tak: Jezeli model jest produkowany w technologii wtryskowej {EG, Arcus, Parabolic itd} to ten model lata napewno ... Co do Parabolica i blizzarda to wszystko fajnie tylko cena nie ta ... Za te pieniadze to juz mozna pół makiety sredniej klasy 2,5-3m kupic bo kosztuja kolo 600-700zl ... Albo tez tartak sporej makiety, dlatego odpuscilem sobie taki model ... Adrenaliny Arcusem zaznasz w wietrzna pogode ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.