Gość Opublikowano 12 Lutego 2019 Opublikowano 12 Lutego 2019 Można latać na zewnątrz, ale najlepiej jak jest cisza w powietrzu, ewentualnie ledwo wyczuwalny wiaterek. Z pewnością poniżej 1 m/s. Na filmiku "latanie w krzakach". Starczyło wychylić się powyżej linii drzew i już uciekał. A wiało (właściwie podwiewało) tak ciut ciut.
hornet2 Opublikowano 12 Lutego 2019 Autor Opublikowano 12 Lutego 2019 Można latać na zewnątrz, ale najlepiej jak jest cisza w powietrzu, ewentualnie ledwo wyczuwalny wiaterek. Z pewnością poniżej 1 m/s. Na filmiku "latanie w krzakach". Starczyło wychylić się powyżej linii drzew i już uciekał. A wiało (właściwie podwiewało) tak ciut ciut. Może w przyszłości pomyślą też i o wersji helika V911S z silnikiem brushless ?
baciany Opublikowano 10 Lipca 2019 Opublikowano 10 Lipca 2019 Hej koledzy. Przypadkiem zainteresowałem się też modelem V911S i zamierzam zakupić. Jakieś nowe opinie, recenzje, warto? Od chińczyka za 130-170zł znalazłem więc cena wydaje się być atrakcyjna,
hornet2 Opublikowano 15 Lipca 2019 Autor Opublikowano 15 Lipca 2019 Hej koledzy. Przypadkiem zainteresowałem się też modelem V911S i zamierzam zakupić. Jakieś nowe opinie, recenzje, warto? Od chińczyka za 130-170zł znalazłem więc cena wydaje się być atrakcyjna, To zależy czy tylko helikiem zamierzasz się pobawić czy nauczyć się latać ? Owszem , helik 4Ch bez flybara lata trochę inaczej niż z flybarem ale chcąc później się przesiąść na helika 6Ch naukę latania trzeba zacząć praktycznie od nowa . Nie lepiej kupić sobie helika 6Ch V977 ?
baciany Opublikowano 16 Lipca 2019 Opublikowano 16 Lipca 2019 Chcę się trochę pobawić a później przejść na 6CH. Miałem już wcześniej v911 i lot nim nie sprawia problemu, miałem też Solo pro 125 (6CH) ale że kupiłem uszkodzony to nigdy się z nim do końca nie dogadałem (mała moc, wznosił się maks na 2 metry itp.). Latałem też (a raczej unosiłem się) modelem WASP nano CPX. Ogólnie tak jak wspomniałem, chcę polatać po domu, ogrodzie i nie uszkodzić przy tym za bardzo ciekawskiego syna a na później (jesień, może później) myślę na czymś z serii XK 110/120/130 bo to chyba teraz dość popularne. P.S. Poza tym V911S obecnie można kupić od chińczyka za mniej jak 150zł, V977 znalazłem tylko na allegro za 299 (w chinach o dziwo nie widać). To już 2x cena :]
hornet2 Opublikowano 17 Lipca 2019 Autor Opublikowano 17 Lipca 2019 Latałem różnymi wersjami V911 . Bardzo szybko padały w nich silniki główne i nie radziły sobie nawet na lekkim wietrze . Taka już przypadłość helika szczotkowego . Ale jak chcesz kupisz V911S to kupuj . 150zł to nie majątek .
miruuu Opublikowano 17 Lipca 2019 Opublikowano 17 Lipca 2019 Baciany, olej to i kup k110. Po prostu. Szkoda kasy i czasu na te wszystkie etapy poprzedzające pierwszy etap latania helikiem. v977 trudno znaleźć bo zastąpił go k110. Fizycznie taki sam ale sporo fajniejszy nadajnik i podobno też lepiej działający FBL (tak gadają, ale szczerze to nie wydaje mi sie). K110 jest mały i można nim spokojnie latać przy nodze (dla niewprawionego w domu tylko zawisy i delikatne postępówki). Jednocześnie jednak będziesz miał model, który lata dokładnie tak jak "normalne" modele helików i przynajmniej czegoś się nauczysz. Używanie v911 itp nie pomoże Ci później przejść na latanie modelami. Wręcz utrudni.
Rekomendowane odpowiedzi