Andych Posted November 1, 2008 Posted November 1, 2008 Wygrzebałem w sieci takie coś: http://store.bananahobby.com/1574.html Podobny rozmiarem do Cularisa, ale ma sporo większą powierzchnie, więc może jest nadzieja na większe możliwości dociążenia sprzętem video, jak sądzicie? Wyposażenie oczywiście do wymiany w przypadku zastosowania do FPV, ale rezygnując z radia za, 219 $ daje dość przystępną ofertę w tej wielkości szybowców.
Peter Posted November 2, 2008 Posted November 2, 2008 Dla mnie rewelacja. Te duze skrzydla (cieciwa) dajace powierzchnie .Taki latajacy lisc,zawsze taki chcialem. Czy mozna go sprowadzic do Polski ?
Andych Posted November 2, 2008 Author Posted November 2, 2008 W ustawieniach do wysyłki jest Polska i różne formy transportu, więc nie powinno być z tym problemu. Osobiście tam jeszcze nic nie kupowałem.
Peter Posted November 2, 2008 Posted November 2, 2008 W ustawieniach do wysyłki jest Polska i różne formy transportu, więc nie powinno być z tym problemu.Osobiście tam jeszcze nic nie kupowałem. I ja chyba tez nie kupie. Calosc z tramsportem wersji za 219 $ to koszt 367$ To troche droga nowinka :oops:
Andych Posted November 2, 2008 Author Posted November 2, 2008 LOL, faktycznie to lipa, co ciekawe za 10 sztuk wychodzi po 29$ od sztuki.
Andych Posted November 3, 2008 Author Posted November 3, 2008 Po nitce do kłębka, a znalazłem producenta tego modelu. Okazuje się że ich model ST 330 niedawno wszedł do oferty UH, więc jest nadzieja że i ten się pojawi tam w sprzedaży. Jest to model ST 360 tej produkcji: http://www.sheng-teng.com/in.htm
--mi-- Posted November 3, 2008 Posted November 3, 2008 Film instruktażowy z bananahobbies jest piękny. Dobrali gościa o wysokości 150 cm i na jego tle ten szybowiec to prawdziwy gigant :rotfl: Fabryka Shenzhen produkuje części Cuarisów i EG dla Multiplexa... Przypuszczam, że z tego wziął się pomysł. Może będzie wykonany z tego samego materiału? Swoją drogą przeskalowanie EG + wydłużenie cięciwy skrzydła z pominięciem skali statecznika poziomego może skutkować w praktyce koniecznością dorabiania powierzchni do w/w. Na filmach widać lekkie "zarzucanie" ogonem (może to tylko moje wrażenie). Pozdrawiam Michał
Raffik Posted November 3, 2008 Posted November 3, 2008 wlasnie, w ktorym momencie filmy wydawalo mi sie ze ogonem trzepie dosc niezle... musze jeszcze raz ten filmik ogladnac... ale to juz w domu
Ładziak Posted November 3, 2008 Posted November 3, 2008 Mi się wydaje że już Cularis jest przewymiarowany do zastosowanej technologii, a co dopiero ten wynalazek.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.