Gość Opublikowano 1 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2019 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaczmarsky Opublikowano 9 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2019 Dla mniej zasobnych wielbicieli Willysa znalazłem taki oto model i do tego RC: https://www.banggood.com/JJRC-Q65-2_4G-110-Jedi-Proportional-Control-Crawler-RC-Car-p-1410252.html?rmmds=newArrivals&ID=3269&cur_warehouse=CN Wiem że to chińszczyzna, ale nie za 5 tysi "ino" za 45 dolców, więc może warto spróbować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarek1925 Opublikowano 15 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2019 Trochę by było trzeba przełożyć rzeczy. Jakieś drugie tyle i wychodzi normalny sprawny samochód do jazdy. Bo na czysto to serwo 0-1 i wszystko w plastiku. Szybko się urobi. Ale potem za to bardzo ciekawa prawie replika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cezar65 Opublikowano 14 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2019 Dzisiaj przyszła paczka z Chin z modelem Willysa tego z Banggoga . Czekałem na niego miesiąc . Nie polecam go nikomu . On w ogóle nie ma siły jechać po wykładzinie dywanowej , ledwo rusza z miejsca , jak się skręca to staje w miejscu . No ale czego oczekiwać ?. Patrzę pod spodem a tam jest zamontowany silniczek mały , klasy 130...... , a ten Jepp to waży prawie 800g. No ale jak tam jest akumulatorek 4.8 v i 500mah no to skąd ma być siła do poruszania ....szkoda ....160pln poszło....Tak patrzę , ale tam by nie włożył silnika 260 , bo nie ma miejsca . Na plus że ma gumowe opony. .....i oświetlenie z tyłu i z przodu tylko tyle...Widzę jedynie nadzieję założyć jeszcze jeden taki sam pakiet zasilający i połączyć go równolegle i po zwiększeniu pojemności może będzie żwawszy.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 14 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2019 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gucio72 Opublikowano 15 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2019 Są dostępne części zamienne do modyfikacji tych modeli (silniki, przekładnie metalowe, wały metalowe obciążenia do kół i wiele innych). Dopiero wtedy zaczynają jeździć, ale cenowo wychodzą wtedy........ dużo :-( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarek1925 Opublikowano 15 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2019 Potwierdzam to co napisał gucio72. Bez modernizacji to się rozpada i nie da rady jechać, jeszcze mniejsze modele to ok ale ten musi mieć ciężko. Ja wsadziłem trochę lepszych części ale za to i nie boję się teraz o jazdę. A też myślałem o nim ale odpuszczam. Lepiej polatać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cezar65 Opublikowano 15 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2019 Mosty to zwykłe przekładnie kątowe , nie ma dyferencjału , koła połączone sztywno , to jak on ma skręcać . Sam kąt skrętu mały , ale on wynika z konstrukcji pseudo przegubów w moście przednim.....to co piszę to to co zobaczyłem jak go porozkręcałem , nic złożę go i postawię niech stoi....nie widzę sensu go modernizować.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarek1925 Opublikowano 15 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2019 Jeśli już to trzeba przekładnie razem z silnikiem, wały na metalowe bo plastiki się rozpadają, osie z trybami również metalowe. Wyjdzie więcej niż model jest sam w sobie warty. Ale Twoja mini recenzja dobrze że powstała. Nie myślałem że aż tak mocno słabo to zrobili. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cezar65 Opublikowano 16 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2019 Ech ...nie dało mi spokoju i pomierzyłem miejsce pod maską , i kupiłem po 9pln za sztukę 2 koszyki kwadratowe na baterie R-6 i 8 baterii . Koszyki połączyłem równolegle. Czyli podniosłem napięcie zasilania na 6 V w stosunku do 4.8 V jak miał , i znacząco podniosłem też pojemność , bo co to te 500 Mah które miał. Jedzie znacznie lepiej niż przedtem , ale uważam że do szczęścia to mocniejszy jednak silnik i co za tym idzie metalowe wały z przegubami... Tu już sobie dam dalszy spokój . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarek1925 Opublikowano 16 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2019 Mi po 2 tygodniach tak się zrobiło. Wystarczyło tylko normalnie jeździć sobie po podwórku. Dopiero wymiana wałów na metal pomogła. Tak jak mówisz. Jeśli nie chcesz się w to bawić dalej to lepiej nie zaczynać. Bo jak wymieniać to wszystko trzeba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi