123hudy Opublikowano 1 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2019 Witam Od jakiegoś czasu chorowalem na tego potwora . Jako że od wielu lat śmigam autami hsp i mam o nich bardzo dobre zdanie, wreszcie go zamówiłem, zastanawia mnie tylko czy ktoś miał z nim styczność? Kakretnie chodzi mi o to czy da radę jeździć na 2s lipo, czy esc nie pójdzie z dymem? To link do niego jeśli ktoś chciał by zerknąć https://m.banggood.com/HSP-94180-2_4G-4WD-110-Rock-Crawler-320A-Waterproof-ESC-Brush-RC-Car-p-1384539.html?gmcCountry=GB¤cy=GBP&cur_warehouse=CN&createTmp=1&utm_source=googleshopping&utm_medium=cpc_union&utm_content=2zou&utm_campaign=ssc-gb-en-all&gclid=Cj0KCQiAvKzhBRC1ARIsANEXdgw3SFDrmTgHcOjBqP9j-RQ1YaB29veItGzbWXV7O_a4kvWTrGgBbewaAihBEALw_wcB Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-150 Opublikowano 1 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2019 Zamawiasz a sam nie wiesz co zamawiasz Description: Basic information Scale:1/10 Model:HSP Model:94180 Color:Black Power System ESC: Waterproof 320A Motor:Brush 540 Servo:15KG metal gear Charge:Included Control way:Radio control Transmitter Frequency: 2.4G Battery Battery:Li 7.2V 2000Mah Transmitter battery:2x1.5AA Other Using time:15min Charging time:2h Control distance:100m Max speed:20km/h Dimension Size:45x25.8x20cm Package:52x29x29cm Wheel width:56mm Wheel diameter:126mm Wheel base:320mm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 1 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2019 . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
123hudy Opublikowano 1 Stycznia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2019 f-150 Ja doskonale wiem co zamówiłem, ale jak sam widzisz według danych technicznych jest on na ni-mh baterie, a zapewne każdy na tym forum wie że chińska specyfikacja bywa nie dokonca zgodna z prawdą, i nie zadko bywa że drony czy też auta bez problemowo pracują na bateriach z większym s ( w przypadku lipo) sam latam bugsem na 3s choć zekomo jest tylko na 2s, tak samo jest z autami wiem że w niektóre wltoysy można ładować 2s lipo bez żadnych problemów. Moje pytanie więc nie dotyczy parametrów jakie są podane na stronie, lecz doświadczenia innych użytkowników, bo jak wiadomo lepiej zapytać i może uzyskać kakretna odpowiedź, niż sprawdzać i spalić esc ( jeśli nie podziała z lipo) Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka Zalesvw Ten też fajny, trochę się zastanawiałem nad nim, ale jednak już kilka lat temu mi się spodobał ten mój więc co tam, kupiłem go Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-150 Opublikowano 2 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2019 A umiesz czytać? Battery Battery:Li 7.2V 2000Mah Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
123hudy Opublikowano 3 Stycznia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2019 A faktycznie przepraszam, zasugerowalem się zdjęciami, na których ewidentnie jest ni-mh no to pozostaje mi czekać teraz jak przyjdzie i się okaże z jaką bateria będzie, jako że z tego co się orietuje one nie są sprzedawane z lipo, pewnie błąd banggooda zobaczymy Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
123hudy Opublikowano 12 Stycznia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2019 Auto już mam, zadowolony jestem bardzo, esc ma oznaczenia i jest na lipo też dziś robiłem testy w terenie i jestem bardzo bardzo zadowolony ponad 2 godziny ciągłej jazdy pod górkę na skarpach i wyrobiskach leśnych, zużylem i to nie całkiem całkiem tylko jedna baterie te co była w komplecie z autem ni-mh 2000mah potem był test lipo z pakietu 2s 5000mah 30c w pełni naładowanego, po jeździe tyle że aż mi się znudziło napięcie spadło do 3.9 na cele ( ta druga chyba 3.8) no mega długa jazda na bateri, zabrałem z sobą 9 bateri a tu dwóch nawet nie wykonczylem ciągle jeżdżąc Moje wrażenia z użytkowania jak najbardziej pozytywne dwa serwa, 4 opcje skrętu zawieszenie, wszystko oceniam na pozytyw, to chyba pierwszy model w którym nie czuje ze coś muszę zmienić, no oprócz budy bo ta w teren kiepska, należało by wyciąć nadkola żeby koła nie szorowaly po nich przy już nie wielkim przechyle co szybko skończyć się musi polamaniem karoseri Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacekK Opublikowano 15 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2019 W modelach do trialu zużycie pakietów jest minimalne. Przy minus 5 stopniach w ostatni weekend 2h na pakiecie 2S 5000mAh w HPI Venture. Zmarzłem, w butach mokro a on dalej chciał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
123hudy Opublikowano 18 Stycznia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2019 No jest to olbrzymia różnica w porównaniu z moim monster truckiem w którym pakiet 2s 5000 starcza na około 15 minut Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi