Darkos Opublikowano 1 Stycznia 2019 Opublikowano 1 Stycznia 2019 Do mojego hangaru jakiś czas temu dotarł na razie w częściach nowy model firmy Seagull. Jest to CESSNA 337. rozpiętość 1950 mm długość 1450 mm masa 4500 -5000 g silniki 2t 0,36 - 0,46 4t 0,52 - 0,72 Poniżej kilka fotek tego co było w pudełku Wykonanie całkiem poprawne, model wyposażony jest fabrycznie w oświetlenie nawigacyjne i jak widać w całą potrzebną galanterie. Teraz trzeba skompletować brakujące wyposażenie i silniki i zacząć składanie i zakończyć je pomyślnym oblotem. Skompletowałem wyposażenie i rozpoczął się montaż. 1
Darkos Opublikowano 2 Stycznia 2019 Autor Opublikowano 2 Stycznia 2019 Sklejone zostały belki ogonowe z centropłatem i statecznikiem poziomym, wklejone zawiasy sterów, lotek i klap. Wciągnąłem też nowe przewody do oświetlenia w płaty i belkę ogonową
GUMIŚ Opublikowano 3 Stycznia 2019 Opublikowano 3 Stycznia 2019 Model spory, ale czy nie ciekawszy był by w wersji elektrycznej?
Marcin K. Opublikowano 3 Stycznia 2019 Opublikowano 3 Stycznia 2019 Mam taką, troszkę większą do odbudowy, relacja była tutaj na forum, od kolegi Tomka. U mnie także będzie napęd spalinowy. Elektryki to nie to;) trzymaj się swojego, a ja kibicuje!
Darkos Opublikowano 18 Stycznia 2019 Autor Opublikowano 18 Stycznia 2019 Po przerwie prezentuję dalszy ciąg prac przy Cessnie. W stosunku do producenta przeniosłem zbiorniki tak by poziom paliwa był zbliżony do osi gaźnika, zamontowałem silniki wraz z tłumikami. Silniki to dwa Os maxy 46AX. Montażu doczekały się też wyłączniki zasilania i instalacja żarzenia świec. Zmienione też zostało podwozie na bardziej makietowe - zdecydowanie lepiej się prezentuje. Myślę że model w takim układzie będzie się lepiej prezentował jak będzie warczał a nie brzęczał. tak że spalina górą.
Rekomendowane odpowiedzi