KRY3 Opublikowano 9 Stycznia 2019 Opublikowano 9 Stycznia 2019 Koledzy, potrzebuję Waszej pomocy. Zachciało mi się jak w temacie upgredować MZ-24 do MZ-24 PRO . Zakupiłem więc na stronie Graupnera klucze i zgodnie z procedurą uruchomiłem program transmitter upgrader 1.1 wpisując klucz i wybierając oprogramowanie w wersji angielskojęzycznej, no i niestety podczas tej procedury wystąpił błąd 2002 a aparatura pozostała martwa, nie działa nic, po prostu widzę ciemność, ciemność widzę ... Może jest jakiś patent na przywrócenie do życia ... może już ktoś to przerabiał.?
TommyTom Opublikowano 9 Stycznia 2019 Opublikowano 9 Stycznia 2019 Pisz do serwisu graupnera w Niemczech z opisem błędu. Powinni pomóc
dekooral Opublikowano 9 Stycznia 2019 Opublikowano 9 Stycznia 2019 Jak już będziesz miął informacje zwrotna, to napisz co tam wymyślili.
Kristoferbp Opublikowano 10 Stycznia 2019 Opublikowano 10 Stycznia 2019 Cześć Na pewno zrobiłeś wszystko zgodnie z procedurą? Wgrałeś wcześniej oprogramowanie w wersji mz-24v1.053? Mała poprawka - jeżeli upgrade robiłeś ze strony Graupner .de powinno być wcześniej wgrane oprogramowanie w wersji mz-24v1.056. Pozdrawiam Krzysztof.
KRY3 Opublikowano 10 Stycznia 2019 Autor Opublikowano 10 Stycznia 2019 Cześć ! miałem wgrane mz-24 v.1.057 - sądziłem, że wersja kolejna też pójdzie . Naprwdę nikt na forum nie miał sytuacji by przy wgrywaniu softu coś poszło nie tak i musiał się ratować jakąś procedurą awaryjną?
Wiesiek Opublikowano 10 Stycznia 2019 Opublikowano 10 Stycznia 2019 Cześć ! miałem wgrane mz-24 v.1.057 - sądziłem, że wersja kolejna też pójdzie . Naprwdę nikt na forum nie miał sytuacji by przy wgrywaniu softu coś poszło nie tak i musiał się ratować jakąś procedurą awaryjną? Jezeli nie mozna jej wlaczyc to raczej tylko servis pomoze.Mialem podobna przygode z Fx-30, tez wszystko zniknelo,wyjalem baterie,odczekalem chwile,wlozylem ponownie,na pare sekund cos sie pokazalo i znowu bylo ciemno,wyslalem do servisu.Moze u ciebie zaskoczy,sprubowac nie zaszkodzi.
KRY3 Opublikowano 11 Kwietnia 2019 Autor Opublikowano 11 Kwietnia 2019 Więc, Koledzy winny jestem Wam informację jaki właściwie miała przebieg naprawa ... otóż ... Po @ do serwisu w Niemczech co i jak się stało otrzymałem od nich informację, że konieczne jest odesłanie nadajnika do nich w załączeniu przesłali formularz zgłoszenia do naprawy. Wysyłka PP kosztowała mnie nieco ponad 100 pln i czekałem na info ze strony Graupnera co do kosztów naprawy. Moje zaskoczenie było duże gdy otrzymałem fakturę opiewającą na 0 EUR oraz list przewozowy potwierdzający wysyłkę zwrotną naprawionego sprzętu. Całość z wysyłką w obie strony trwała ok. 2 tygodnie.
cZyNo Opublikowano 11 Kwietnia 2019 Opublikowano 11 Kwietnia 2019 no toś przepłacił z ta wysyłką. Kurierem jest znacznie taniej
dekooral Opublikowano 11 Kwietnia 2019 Opublikowano 11 Kwietnia 2019 Witam. Jak już po użytkujesz aparaturę to proszę zrób małą relacje z jej działania oraz Twoich odczuć. No i napisz czy warto. Głównie chodzi mi o to czy MZ18 nie ma problemów z uciągnięciem systemu PRO. Pozdrawiam.
sseba75 Opublikowano 18 Maja 2019 Opublikowano 18 Maja 2019 Witam. Jak już po użytkujesz aparaturę to proszę zrób małą relacje z jej działania oraz Twoich odczuć. No i napisz czy warto. Głównie chodzi mi o to czy MZ18 nie ma problemów z uciągnięciem systemu PRO. Pozdrawiam.Witam Niema problemu ja mam MZ18 i wygrałem wersję Pro . Działa super jeszcze nie ogarnąłem wszystkiego Wysłane z mojego SM-N950F przy użyciu Tapatalka
Rekomendowane odpowiedzi