Skocz do zawartości

Pomysl na AirCombat'a

Ghandi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ojciec jest mysliwym, model i tak mial isc do kasacji wiec ja latalem po lini porstej a on strzelal tylko w 1 plat ( prawy podajrze). Skrzydlo dostalo lacznie jakies 30-40 dziur.

Jezelimowisz ze takiegoby nie bylo to ojcec musialby strzelac z kuli to owszem nicze skrzdyla i tnie tylko by nie zostalo... Ale strzelal sportowym srutem (male kulki)

• Odpowiedzi 103
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

To nieistotne do jakiej kategorii zaliczam pomysł strzelania do modeli. Poniżej przedstawiam zdjęcie ze strzelania karabinkiem ASG do 6mm depronu. Przy śladach naniosłem odległości z jakich oddawano strzały.

asg.jpg

Opublikowano
To nieistotne do jakiej kategorii zaliczam pomysł strzelania do modeli. Poniżej przedstawiam zdjęcie ze strzelania karabinkiem ASG do 6mm depronu. Przy śladach naniosłem odległości z jakich oddawano strzały.

z tego wynika że asg nienada się po prostu nic z tego niewyjdzie :(

a jaki to był ??? - karabinek

Opublikowano

robiłem już takie próby... dziś ewentualnie jutro wstawię zdjęcia...

Edit: Obiecane fotki, testy robione z elektrycznego ASG strzały było oddawane z odległości 20 metrów(mierzone). Niestety nie mieliśmy pod ręką depronu tylko pudełko tekturowe z twardej tektury. Ale myślę, że nie jest to istotne dla wyniku tego testu...

asg.jpg

asg1.jpg

Opublikowano
Zrób próbe, przedstaw zdjęcia a nie teoretyzuj

TAk j/w Pozadny elektryczny ASG z 10m przebija puszke pusta po piwie ( jedna scianke ) ale zakladamy ze nie o taki sprzet chodzi bo to wydatek min. 1000zl w gore

Opublikowano

No i tak jest jak się nie czyta co ludzie wcześniej napisali, albo czyta i nie rozumie co się czyta (kolego rabitlkr) - Ghandi wyraźnie napisał, ze chodzi mu o n a j t a ń s z y ASG i tej klasy sprzętem robiłem próby.

Gość Anonymous
Opublikowano

Ertman poruszył ważną kwestię... bezpieczeństwo, ASG to nie zabawa, nawet takim naj zwyklejszym sprężyniakiem z 10m można komuś oko załatwic, a mocniejszym sprzetem, nie będę opowiadał.

Mam znajomego który się w to bawi, to na strzelaniach przez grubą kurtkę moro się dostanie to sińce się pojawiają....

Opublikowano

Znacznie taniej było by kupić oryginalnego kałacha od Ruskich z dwoma zapasowymi magazynkami i wygarnąc do wszystkich modeli w powietrzu.

Efekt murowany żaden by się nie ostał :evil: :evil: :evil:

Proponuje założyć dział imienia Monty Paytona z najgłupszymi pomysłami.

Na razie strzelanie do modeli z innych modeli aż do ich strącenia to mój faworyt.

Opublikowano

Tak czytam te posty i w zasadzie to nie wiem co o tym myśleć. Fakt, kiedyś tam różne modele które, z tych czy innch względów traciły moją sympatię unicestwiałem w różny mniej lub bardziej spektakularny sposób :twisted: Tu jednak mam poważne obawy i wątpliwości.

Po pierwsze - aby było to było w miarę bezpieczne niedopuszczalne jest "celowanie" z ziemi :!: Należałoby model wyposażyć w przynajmniej jeden system wideo i "pilotowć" go z kabiny za pośrednictwem wideogogli.

Po drugie - ze względów bezpieczeństwa właśnie, wykluczam stosowanie najtańszych rozwiązań. Osobiście miałem wątpliwą przyjemność dwukrotnego sprawdzenia porzekadła, że broń strzela sama. W drugim przypadku już z przykrymi konsekwencjami :!: Tanie, byle jakie urządzenie nie gwarantuje minimum bezpieczeństwa. A jeśli już ma być bezpiecznie to musi być drogo :!: Solidny model, bardzo dobre wyposażenie itp. I jaki wówczas jest sens rozbijania w powietrzu (być może) nawet i kilku tysięcy złotych :?: Nie lepiej (i taniej :twisted: ) zasiąść przed kompem i odpalić jakiś symulator z II wojny?

Opublikowano
No i tak jest jak się nie czyta co ludzie wcześniej napisali, albo czyta i nie rozumie co się czyta (kolego rabitlkr)

Nie pisałem tego w kontekście wypowiedzi Ghandiego tylko Twojej...

z drugiej strony nie róbmy z ASG śmiercionośnej broni!! bawiłem sie w to przez jakis czas, przecież to jest stworzone do strzelania do ludzi, na tym polega ten sport. Przy zachowaniu minimum bezpieczeństwa(okulary ochronne) naprawde zabawa jest świetna.

A tak BTW to zamiast pakować asg do modelu to polecam postrzelanie sie po lesie;) satysfakcja gwarantowana :wink:

Opublikowano

to zostały nam kulki z farba :cry:

ostatecznie można było by modele smigłami rozwalać :twisted:-

(fullAirCombat) ? ale to nie było by to

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.