madrian Opublikowano 4 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2008 Uznałem, że nadajnik "Lamowski" 0404 nie spełnia już moich oczekiwań. Prawdę mówiąc, zaczynam mieć coraz większe zakłócenia nawet w samej Lamie. :cry: Może to wina Warszawy, zapchanej różnymi nadajnikami, może głodnego Chińczyka... Nie wiem. Szukam zatem nowego nadajnika. Z uwagi na budowany model Beavera, który będzie mieć 5 kanałów oraz biorac pod uwagę przyszły rozwój, uparłem się na apkę 6 kanałową. Początkowo planowałem E-sky 0406A, ale uznałem, że szkoda się pchać w tę samą chińszczynę. Potem zerknąłem przychylniej Optica 6, ale zetknąłem się z opiniami, że Ta aparatura jest niestety dość awaryjna. Skusiła mnie Futaba T-6 EX 2,4GHz. 579zł (podobno znana cena ). Nie... nie będę pytał o zasięg, ani o to, jakie kwarce potrzebne do 2,4GHz :devil: Po prostu chciałbym wiedzieć, jakie są ewentualnie alternatywy dla tego nadajnika w podobnej cenie ( może uda mi się "wyskrobać" do 699zł) - czyli 6 kanałów, niekoniecznie 2,4GHz. Znalazłem też temat o wadzie fabrycznej w Futaba T-7. Jak zatem wygląda kwestia awaryjności T-6 EX? Optic 6 podobno "pada" po ok 3 latach. Potencjometry, rozjechana końcówka mocy itp... Nie znalazłem zbyt dużo tematów w stylu "padła mi Futaba", może zatem nie jest tak źle? W każdym razie, na jakie inne alternatywne wybory w podanym zakresie można jeszcze łaskawie spojrzeć? :?: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Milko Opublikowano 4 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2008 Spectrum Dx6i :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arki Opublikowano 4 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2008 witam tu popytaj http://heli.waldorf.pl/portal.php Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madrian Opublikowano 5 Listopada 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2008 A u nas nikt nie korzystał z Apek 6-cio kanałowych? :wink: Apkę chcę wykorzystać do samolotu/ów, nie do Lamy. Spectrum DX6i wygląda zachęcająco, ale trochę napina mi budżet. Zastanawiam się, czy te drobne różnice są warte blisko 40% dopłaty. Ma ktoś doświadczenia, ze wspomnianą Apką Futaby (T-6 EX)? Interesuje mnie jej żywotność. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vava Opublikowano 5 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2008 DX6i z heliguy.com przy dzisiejszym kursie euro, będzie kosztował koło 520zł razem z przesyłką i bez obawy o cło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meteor Opublikowano 5 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2008 Wchodząc w 2,4G zwróć uwagę na ceny odbiorników. Znam kilku którzy kupili futabę na 2,4G i narzekają że odbiornik 300zl. Ja jeśli będę wchodził w 2,4G to zakupię moduł Assana i odbiorniki później są bardzo tanie ~ 80zł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diem Opublikowano 5 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2008 Meteor ma racje z odbiornikami, ale to chyba jedyna wada Futaby (gdzies mi kolo ucha przeszlo ze sa za 170zl a to mozna bezproblemowo przezyc). JR'y maja jeszcze drozsze odbiorniki. Ja posiadam od dosc kilku miesiecy 6ex (moja 1 aparatura), jest w stanie takim jak ja zakupilem. Tylko ze ja nie latam aparatura na symulatorze, moze dlatego jej nie rozwalilem? Niby kazdy chwali swoje ale ja bym madrianowi proponowal kupic DX6i. Odbiorniki bardzo tanie, reszta z pewnoscia bardzo podobna do Futaby. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meteor Opublikowano 5 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2008 Niby kazdy chwali swoje ale ja bym madrianowi proponowal kupic DX6i. Odbiorniki bardzo tanie, reszta z pewnoscia bardzo podobna do Futaby. Najtańszy odbiornik Spektrum jaki znalazłem to ok 150zł, czyli Assan dalej bije wszystkie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diem Opublikowano 5 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2008 Najtańszy odbiornik Spektrum jaki znalazłem to ok 150zł, czyli Assan dalej bije wszystkie Ta, jednak ja biore rowniez jakosc wykonania pod uwage. Spectrum/Futaba bardzo podobnie. Osobiscie bardzo nie podobaja mi sie przylutowane antenki w Assanie. Tylko moje prywatne spostrzezenie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartosz Mesjasz Opublikowano 5 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2008 Oprócz assana jest jeszcze Jeti duplex, cenowo bardzo atrakcyjnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Barlu Opublikowano 5 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2008 Atrakcyjne może i odbiorniki (4ch 160zł) ale moduł sam (340zł) też nie świeci super ceną. Więc assan pozostaje dalej na 1 miejscu jeśli chodzi o cenę :wink: Assan moduł 280zł a 7ch odbiornik ASSAN 140zł Obydwa sprawdzone i jakość potwierdzona przez modelarzy (nie przeze mnie) :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arki Opublikowano 5 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2008 co do ceny to i takie sa E-Sky - EK2-0424 2,4GHZ (6-kanałowy) producent: E-SKY brutto: 79.90 zł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.