a2j Opublikowano 11 Marca 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2019 To jest świetna zabawka! Niestety też jestem zupełnie zielony w temacie dronów jak i fpv.... Z tego co widzę w sklepach to dron ma odbiornik FlySky lub FrSky i nadajnik obrazu? A ja potrzebuje do tego swoją aparaturę i gogle wraz z odbiornikiem obrazu? Dobrze to kombinuje? Tak, przy zakupie do wyboru są dwa odbiorniki wbudowane w płytę główną (do sterowania dronem), jest też możliwość wlutowania swojego link. Nadajnik obrazu jest już w dronie. Do lotu potrzebna aparatura i gogle. Łopatologicznie: każdy z systemów: sterujący dronem i przekazujący obraz (FPV) składa się z dwóch elementów: nadajnika i odbiornika. - Sterujący dronem: nadajnik to aparatura a odbiornik wbudowany jest w drona. - Przekazujący obraz (FPV): nadajnik (wbudowany drona) a odbiornik jest w goglach. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
a2j Opublikowano 19 Maja 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2019 Pierwsze próby lotów na zewnątrz https://www.youtube.com/watch?v=O2wmy8sTJQQ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuzynek Opublikowano 19 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2019 Fajnie! Ja latam na razie LOS, ale czekam już na google. Wysłane z mojego VTR-L29 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
a2j Opublikowano 17 Czerwca 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2019 Zabawy dronem nigdy dość i przymierzam się przesiąść się na coś ciut większego. Budżet dość ograniczony (400 zł), po przeglądnięciu ofert przymierzam się do zakupu Tyro79 od Eachine. Nawet chwalony model po nie udanej wersji Tyro99. Nie latam wyścigowo ani freestyle raczej cruising, zależy mi na czasie lotu ok 5-6 min. co myślicie o tej propozycji? link do zakupu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
a2j Opublikowano 28 Lipca 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2019 Naoglądałem się filmików z udziałem mojego mini drona także wiele z nich o modyfikacjach. Sporo użytkowników narzeka na wyważenie i jakość oryginalnych śmigieł, postanowiłem to sprawdzić. Zakupiłem polecane śmigła 4-o łopatowe 1220 Gemfan. Jakość słychać od razu, jest ciszej bez metalicznych zgrzytów a sam dron lata płynniej bez wibracji. Jako że wraz z zakupem drona kupiłem zapasową ramę główną postanowiłem wymienić ją razem ze śmigłami. Zbieżność kolorystyczna przypadkowa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemo Opublikowano 30 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2019 Po budowie pierwszej 5 calówki zacząłem myśleć nad 7 calówką ale z biegiem czasu jednak celował bym właśnie w 3 cale ... przyznam że chyba nie bawił bym się w składanie tylko łyknął bym takiego tyro79 żeby polatać koło domu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi