J-23 Opublikowano 4 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2019 znalazłem fotkę śmigłowca pokładowego SH-2G i pierwszy raz widzę takie dodatkowe lotki na łopatach śmigła ktoś wie w jakim celu je zastosowano ? one chyba są ruchome Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinolesno Opublikowano 4 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2019 W wojsku bylem to stal taki albo podobny ktory mial takie lotki na lopatach. Przypuszczam ze dzialaly jako wspomagacz w wychylaniu lopat, podobnie jak w pasazerskich samolotach np na steru kierunku takie sa. Tak mi sie wydaje a czy tak jest faktycznie to chyba fachowa literatura bedzie najodpowiedniejsza Wysłane z mojego WAS-LX1 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vesla Opublikowano 4 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2019 Jak dla mnie to Klapka wyważająca (trymer) lub Klapka odciążająca, fletner. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegor Opublikowano 5 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2019 Jak dla mnie to Klapka wyważająca (trymer) lub Klapka odciążająca, fletner. Dokładnie. Strona 288 https://ilot.edu.pl/...244_2016/28.pdf Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi