ECO400 Opublikowano 11 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2008 Witam. Niedawno założyłem w tym dziale temat pt. "Prezent na urodziny" w którym zdecydowałem się na zbudowanie Lazy Bee. Obiecałem że umieszczę na forum fotorelacje z budowy. Oto parę fotek: potrzebne elementy: klej CA średni, zawiasy nylonowe, pręty węglowe 2mm, kawałek listewki sosnowej 5x2mm, kawałek sklejki 0,8mm, bowdeny, koła (opcjonalnie) RC: silnik o ciągu około 500g, regulator 12A, śmigło, 2 serwa 9g (np. SG-90), pakiet li-pol 2s 500mAh no i oczywiście nadajnik z odbiornikiem elementy wycięte z czarnego EPP, grubość 6mm następnie wklejamy na klej CA w boki kadłuba pręt węglowy 2mm dla usztywnienia konstrukcji zespół napędowy powierzchnie sterowe z wklejonymi zawiasami i wzmocnieniami węglowymi i wklejone bowdeny (białe popychacze do sterów) wklejony ster kierunku i wysokości powoli całość zaczyna przypominać model No i mamy gotowy model Pozdrawiam :mrgreen: ps: przepraszam za jakość zdjęć ale miałem bardzo marny aparat :| Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtass_nt Opublikowano 11 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2008 Nie za duży ten wykłon silnika w bok? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryykk Opublikowano 11 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2008 no i zawiasy też nie za duże ?? ;s Mnie się zdaje że wystarczyły by z dobrej dyskietki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eryk Opublikowano 11 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2008 jeden taki zawias starczyłby do 'obzawiasowania' wszystkich powierzchni sterowych w tym modelu ładnie sobie poradziłeś z mocowaniem silnika :faja: ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 11 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2008 pomaluj go jakoś bo on taki mały... a i tatuś się będzie uczyć latać to w powietrzu nie rozróżni góry od dołu :P xD :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ECO400 Opublikowano 11 Listopada 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2008 mocowanie silnika jest OK a co do zawiasów to 1 waży 0,5g a ja wykorzystałem 3 więc nie jest źle Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TooM Opublikowano 11 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2008 Dawid, kup u Marka przyśpieszacz taki bez nazwy/dystrybucja Riku/ i dozuj go jak najmniej,będziesz miał mniejsze białe naloty na EPP.Jeśli masz taki to za dużo go lejesz.A model ciekawy .Latał już? P.S. Jak Twoje kombaty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ECO400 Opublikowano 11 Listopada 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2008 Witaj Marian Co do przyspieszacza to używam ROBBE, natomiast jeśli ci chodzi o ten nalot na ściankach kadłuba, skrzydle i SW to tam nie dawałem przyspieszacza i dlatego jest taki osad (po prostu mi się skończył ) Co do moich kombatów to już latam dosyć ciasno i swobodnie :twisted: Zamierzam jeszcze zrobić sobie "BISA" z Modelarza powiększonego do 2,4m na silnik benzynowy 45ccm. W sprawie planów napisałem już do kolegi z forum ale może ktoś posiada takowe to chętnie odkupię Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaper Opublikowano 26 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2009 wykłon w prawo faktycznie jest w tym modelu potrzebny tak duży. przejrzałem moje fotki, ale nie bardzo mam coś, gdzie by było to dobrze widać. zawiasy - a to już bardziej sprawa gustu/doświadczenia/przewidywanego trybu wykorzystania itd. Pozdrawiam, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ECO400 Opublikowano 21 Października 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Października 2010 Ponieważ dosyć sporo osób pytało mnie o plany tego modelu, podaję adres do strony www gdzie można znaleźć plany i zdjęcia gotowych modeli: http://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?t=618606&page=7 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.