pmaverick Opublikowano 21 Listopada 2008 Opublikowano 21 Listopada 2008 hehe, a ja bym nie marnowal czasu na dywagacje i odbudowywal model. Skoro bierzesz pod uwage blad pilotazu to na 90 % tak wlasnie bylo. Jak masz dx6i to zrob test zasiegu, wysilku niewiele Cie to bedzie kosztowalo a pozbędziesz sie niepotrzebnych podejrzeń co do sprzetu. Ja mam ta aparature i ani razu nie mialem najmniejszych klopotow wiec watpie aby to mogla byc przyczyna. Odbuduj, zrob test zasiegu i nie lataj po zmroku. Pozdrawiam
ertman_176 Opublikowano 4 Grudnia 2008 Opublikowano 4 Grudnia 2008 Obstawiam taką kolejność: Akumulator był już rozładowany -> a wiec model już nie reagował na gaz tak jak zawsze ->do tego wyrwałeś zbyt gwałtownie a wiec przeciagnełeś i korek -> do tego pewnie radio sie rozkodowało z powodu spadku napiecia/pradu na bec -> boom Co do przeciagniecia i korka to nie musze chyba mówić o zakłóceniach na drążkach :devil: Dodam jeszcze że przy rozkodowaniu sie mojego radia gaz wchodził na max [serwa na fail safe] po czym po 3-4sek wracał kontakt jak tylko oddałem gaz.
Gość Mario Opublikowano 4 Grudnia 2008 Opublikowano 4 Grudnia 2008 gaz i w górę na drugi krąg Czy po kraksie sprawdzałeś czy coś w nim chodzi, bo jeśli chodzi to aku nie padł. Ja myślę że gdy dałeś gaz na fula, to ci silnik zeżarł ostatni volt w aku.
diem Opublikowano 4 Grudnia 2008 Opublikowano 4 Grudnia 2008 Ja myślę Żartujesz sobie?? Wypowiadasz sie w kazdym watku a chyba jeszcze samolotu z kartki papieru w powietrze nie wypusciles. Zaczyna mnie wkurzac czytanie Twoich bezsensownych postow na kazdy temat.
Gość Mario Opublikowano 4 Grudnia 2008 Opublikowano 4 Grudnia 2008 Ja myślę Żartujesz sobie?? Wypowiadasz sie w kazdym watku a chyba jeszcze samolotu z kartki papieru w powietrze nie wypusciles. Zaczyna mnie wkurzac czytanie Twoich bezsensownych postow na kazdy temat. Wypuściłem nie tylko samolot z papieru. A to że nie mam samolotu rc, to nie znaczy że jestem głąbem modelarskim. A jeśli ci chodzi o takie sprawy jak piszesz to od tego jest PW.
diem Opublikowano 4 Grudnia 2008 Opublikowano 4 Grudnia 2008 nie znaczy że jestem głąbem modelarskim. Caly czas nas o tym przekonujesz. EOT.
Peter Opublikowano 4 Grudnia 2008 Opublikowano 4 Grudnia 2008 To ostatnia taka wymiana zdan. To juz nudne,ale przypomne. Dyskutujemy na temat modelarstwa a nie osob. Ponowny powrot do takiej wymiany zdan spowoduje rozdanie krawatow-po rowno .
Arkadiusz Opublikowano 29 Grudnia 2008 Opublikowano 29 Grudnia 2008 spójrz na te serwa przy lotkach one sie psują i są bardzo słabe
Arkadiusz Opublikowano 29 Grudnia 2008 Opublikowano 29 Grudnia 2008 Mario-regulator obrotów ma zabezpieczenie do pewnego zakresu napiecia spadnie ponizej niego i silnika nie da sie uruchomic 8)
Wojtass_nt Opublikowano 29 Grudnia 2008 Opublikowano 29 Grudnia 2008 Arkadiusz- regulamin się kłania...
Arkadiusz Opublikowano 29 Grudnia 2008 Opublikowano 29 Grudnia 2008 Wojtass- a dlaczego przeciez go nie łamie tylko koledze udzieliłem rady:D
Arkadiusz Opublikowano 29 Grudnia 2008 Opublikowano 29 Grudnia 2008 A panowie nie polecam latać na czestotliwości27Mhz i nie padły zadne akumulatory czy serva to poprostu były zakłucenia na tej czestotliwości otwiera sie baramy do domu drzwi w samochodzie wszystkie zabawki zdalnie sterowane nadają na tej czestotliwości
Raffik Opublikowano 29 Grudnia 2008 Opublikowano 29 Grudnia 2008 Arkadiusz, wiesz... chyba wiemy o tym... poza tym teraz jest moda na 2,4ghz
Arkadiusz Opublikowano 29 Grudnia 2008 Opublikowano 29 Grudnia 2008 Raffik-wiesz ja tam wole35Mhz latam na tej czestotliwości 2lata i jest wszystko wpożądku :jupi:
laminat Opublikowano 30 Grudnia 2008 Opublikowano 30 Grudnia 2008 Arkadiusz po pierwsze przydała by sie wizyta w powitalni i zapoznanie z regulaminem ze nie pisze sie 2 postow pod soba tylko uzywa sie opcji edytuj a swoja droga nikt tu nie lata na 27Mhz tylko na 35Mhz (moze sa osoby ktore lataja na 40Mhz ale nie wiem) i 2.4Ghz a pasmo o ktorym ty mowisz jest wszystkim odradzane.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.