pmaverick Opublikowano 21 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2008 hehe, a ja bym nie marnowal czasu na dywagacje i odbudowywal model. Skoro bierzesz pod uwage blad pilotazu to na 90 % tak wlasnie bylo. Jak masz dx6i to zrob test zasiegu, wysilku niewiele Cie to bedzie kosztowalo a pozbędziesz sie niepotrzebnych podejrzeń co do sprzetu. Ja mam ta aparature i ani razu nie mialem najmniejszych klopotow wiec watpie aby to mogla byc przyczyna. Odbuduj, zrob test zasiegu i nie lataj po zmroku. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ertman_176 Opublikowano 4 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2008 Obstawiam taką kolejność: Akumulator był już rozładowany -> a wiec model już nie reagował na gaz tak jak zawsze ->do tego wyrwałeś zbyt gwałtownie a wiec przeciagnełeś i korek -> do tego pewnie radio sie rozkodowało z powodu spadku napiecia/pradu na bec -> boom Co do przeciagniecia i korka to nie musze chyba mówić o zakłóceniach na drążkach :devil: Dodam jeszcze że przy rozkodowaniu sie mojego radia gaz wchodził na max [serwa na fail safe] po czym po 3-4sek wracał kontakt jak tylko oddałem gaz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mario Opublikowano 4 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2008 gaz i w górę na drugi krąg Czy po kraksie sprawdzałeś czy coś w nim chodzi, bo jeśli chodzi to aku nie padł. Ja myślę że gdy dałeś gaz na fula, to ci silnik zeżarł ostatni volt w aku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diem Opublikowano 4 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2008 Ja myślę Żartujesz sobie?? Wypowiadasz sie w kazdym watku a chyba jeszcze samolotu z kartki papieru w powietrze nie wypusciles. Zaczyna mnie wkurzac czytanie Twoich bezsensownych postow na kazdy temat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mario Opublikowano 4 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2008 Ja myślę Żartujesz sobie?? Wypowiadasz sie w kazdym watku a chyba jeszcze samolotu z kartki papieru w powietrze nie wypusciles. Zaczyna mnie wkurzac czytanie Twoich bezsensownych postow na kazdy temat. Wypuściłem nie tylko samolot z papieru. A to że nie mam samolotu rc, to nie znaczy że jestem głąbem modelarskim. A jeśli ci chodzi o takie sprawy jak piszesz to od tego jest PW. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diem Opublikowano 4 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2008 nie znaczy że jestem głąbem modelarskim. Caly czas nas o tym przekonujesz. EOT. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Peter Opublikowano 4 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2008 To ostatnia taka wymiana zdan. To juz nudne,ale przypomne. Dyskutujemy na temat modelarstwa a nie osob. Ponowny powrot do takiej wymiany zdan spowoduje rozdanie krawatow-po rowno . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arkadiusz Opublikowano 29 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2008 spójrz na te serwa przy lotkach one sie psują i są bardzo słabe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arkadiusz Opublikowano 29 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2008 Mario-regulator obrotów ma zabezpieczenie do pewnego zakresu napiecia spadnie ponizej niego i silnika nie da sie uruchomic 8) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtass_nt Opublikowano 29 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2008 Arkadiusz- regulamin się kłania... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arkadiusz Opublikowano 29 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2008 Wojtass- a dlaczego przeciez go nie łamie tylko koledze udzieliłem rady:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arkadiusz Opublikowano 29 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2008 A panowie nie polecam latać na czestotliwości27Mhz i nie padły zadne akumulatory czy serva to poprostu były zakłucenia na tej czestotliwości otwiera sie baramy do domu drzwi w samochodzie wszystkie zabawki zdalnie sterowane nadają na tej czestotliwości Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raffik Opublikowano 29 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2008 Arkadiusz, wiesz... chyba wiemy o tym... poza tym teraz jest moda na 2,4ghz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arkadiusz Opublikowano 29 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2008 Raffik-wiesz ja tam wole35Mhz latam na tej czestotliwości 2lata i jest wszystko wpożądku :jupi: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
laminat Opublikowano 30 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2008 Arkadiusz po pierwsze przydała by sie wizyta w powitalni i zapoznanie z regulaminem ze nie pisze sie 2 postow pod soba tylko uzywa sie opcji edytuj a swoja droga nikt tu nie lata na 27Mhz tylko na 35Mhz (moze sa osoby ktore lataja na 40Mhz ale nie wiem) i 2.4Ghz a pasmo o ktorym ty mowisz jest wszystkim odradzane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.