cZyNo Opublikowano 5 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2019 Są inne np https://www.sm-modellbau.de/UniSens-E Wszytko jest kwestia pokazywania wyników. Zadał bym pytanie co warte były by te liczby po przecinku. Dokładność i pomiar prędkości GPSem to dwa przeciwstawne słowa. GPS Loger 3 mierzy prędkość z dokładnością do 0.1km/h. Dystans do 10m (tyle widziałem na wyświetlaczu przy jednostkach km, ale mozliwe że zapisuje dokładniej niż 1m) . Połączenie z telemetrią nadajnika. Ale tu zawsze będzie opóźnienie w przekazie danych. Jednak, jako że jest to loger, to zapisuje dane na karcie SD z interwałem do 10Hz. Pytanie wciąż pozostaje jak sie ma pomiar prędkości o rozdzieloczość 0,1km/h do dokładności uzyskiwanych z niekomercyjnej usługi GPS. Odczyt i wizualizacja danych albo przez telemetrie graupnera, albo z karty SD logera odbywa sie poprzez znany program DataExplorer. https://www.sm-modellbau.de/GPS-Logger-3 ponoć jeszcze mierzy przyspieszenie do 16g w trzech osiach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndrzejC Opublikowano 5 Kwietnia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2019 A czy przypadkiem jesteś w posiadaniu takiego Logera? O dokładności napisałem: Nie ważne czy dokładna. Ważne, żeby pomiary były porównywalne. Jeżeli nawet przekłamuje, to zawsze przekłamuje tak samo. Dla mnie nie jest ważne jak szybko płynie, tylko czy coś się zmieniło w prędkości po zmianie ustawień w łódce. Na oko nie da się tego zrobić, bo tak, czy inaczej płynie szybko i w sumie różnicy nie widać. A.C. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 5 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2019 niestety ja nie mam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndrzejC Opublikowano 5 Kwietnia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2019 A wiesz kto ma gdzieś blisko? A.C. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi