diem Opublikowano 12 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2008 Witam, Jako ze mam zamiar zaczac robic fotki z wysokosci kupilem na poczatek najtanszy aparat jaki istnieje. Tutaj specyfikacja KLIK . Aparat wyglada na solidnie wykonany, nie bedzie problemu z umiejscowniem serwa poniewaz budowa przypomina ceglowke. Posiada wyjscie AV. Jest w miare maly i nie bedzie problemu z umiejscowieniem na EG. Koszt - 200zl (czyli 50zl taniej od FlyCamOne2) Niestety doszedl do mnie dzisiaj i mialem tylko mozliwosc zrobienia zdjec gdy juz robilo sie ciemno. Wkrotce postaram sie o porownanie pejzaży z Canonem 590IS ktorego na razie szkoda mi wlozyc na model. Oto fotki wykonane w dniu dzisiejszym, jak widac pogoda fatalna. Pierwsze porownanie obydwu aparatow. Benq w nocy wymieka totalnie. Zdjecia robione bez lampy blyskowej. Benq Auto: Benq po zmianie opcji "Swiatlo Żarowe" - tu juz troche lepiej Benq - swiatlo zarowe + EV -0.7 (tak polecali na rcgroups przy Pentaxie) Canon Auto: Gdy poprawi sie pogoda postaram sie o fotki z Kopca Wyzwolenia obydwu aparatow oraz porownanie sekwencji wideo. Mam nadzieje ze jakosc w sloneczny dzien bedzie duzo lepsza. W najblizszym czasie sprobuje cos wycisnac z tego aparatu. Na razie czekam na nowego lipola do EG wiec model nie poleci przez conajmniej 10 dni. Mam czas na zrobienie kabinki. CDN... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrowy Opublikowano 12 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2008 Na poczatku proponuję wymienić obiektywy :roll: Ten z Canona wsadzić do Beneqa i w górę 8) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diem Opublikowano 12 Listopada 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2008 Niestety Canon musi pozostac nienaruszony, z pewnych wzgledow (KOBIETA) nawet nie chce zblizac go do modelu:) Benq mysle ze da rade porobic w miare przyzwoite fotki, jak sie rozpedze i bedzie to moje glowne zajecie w tym hobby to pomysle nad Nikonem. Zdjecia ktore robia userzy na rc-group sa niesamowite. Wystarczy przejrzec ta galerie zeby zakochac sie w Aerial Photos. http://www.rcgroups.com/forums/attachment.php?attachmentid=953518 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrowy Opublikowano 12 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2008 Cudze chwalicie, swego nie znacie http://pfmrc.eu/viewtopic.php?t=7205 Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diem Opublikowano 12 Listopada 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2008 Robi sie maly offtop ale zarazony zdjeciami Baciara kupilem EG i ten aparat wiec ZNAMY ZNAMY Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diem Opublikowano 15 Listopada 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2008 Pogoda niestety nie daje zrobic mi testu aparatu. Dzisiaj na pare minut wyszlo slonce, nie zdolalbym dojechac do obiecanego kopca wiec zrobilem kilka fotek z balkonu. Jak dla mnie bardzo pozytywnie wypadl benq. Canon: Benq: Zrobilem rowniez dla niego montaz do Easy Glidera. Poniewaz EG ma sluzyc rowniez do normalnego latania nie niszczylem kabinki i zalozylem ze aparat ma byc zdejmowalny w ciagu 5min. Gdy nowy lipol zapuka do mych drzwi to przetestuje jak aparacik sprawuje sie w powietrzu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam P. Opublikowano 16 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2008 Od jakiegoś czasu mam ten aparat. W ciemności zdjęcia to porażka, ale na słońcu radzi sobie dobrze. Z serwem zrobiłem trochę inaczej: Włączanie/wyłączanie i pstrykanie zdjęć/filmów mam nas wolnym drążku(ster kierunku). Dzięki temu oszczędzam energię i obiektyw(wysunięty jest narażony na uszkodzenia, zwłaszcza przy lądowaniu). Też czekam na pogodę i okazje do testów w powietrzu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diem Opublikowano 16 Listopada 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2008 Aparat ma opcje oszczedzania energii, ustawilem na 2min. Musze tylko polatac 2min bez robienia fotek i obiektyw sam sie zamyka, problem rozwiazuje sie bez pomocy serwa. Migawke mam na 5 kanale pod przelacznikiem. edit. dalem sobie spokoj z tym aparatem, nie zadawala mnie jakosc z tego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.