Skocz do zawartości

Benq DC C750 - maly test

diem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Jako ze mam zamiar zaczac robic fotki z wysokosci kupilem na poczatek najtanszy aparat jaki istnieje. Tutaj specyfikacja KLIK .

Aparat wyglada na solidnie wykonany, nie bedzie problemu z umiejscowniem serwa poniewaz budowa przypomina ceglowke. Posiada wyjscie AV. Jest w miare maly i nie bedzie problemu z umiejscowieniem na EG. Koszt - 200zl (czyli 50zl taniej od FlyCamOne2)

benq.jpg

Niestety doszedl do mnie dzisiaj i mialem tylko mozliwosc zrobienia zdjec gdy juz robilo sie ciemno. Wkrotce postaram sie o porownanie pejzaży z Canonem 590IS ktorego na razie szkoda mi wlozyc na model.

Oto fotki wykonane w dniu dzisiejszym, jak widac pogoda fatalna.

3.jpg

5.jpg

Pierwsze porownanie obydwu aparatow. Benq w nocy wymieka totalnie. Zdjecia robione bez lampy blyskowej.

Benq Auto:

9benqnoc.jpg

Benq po zmianie opcji "Swiatlo Żarowe" - tu juz troche lepiej

10benqnoc.jpg

Benq - swiatlo zarowe + EV -0.7 (tak polecali na rcgroups przy Pentaxie)

11benqnoc.jpg

Canon Auto:

9canonnoc.jpg

Gdy poprawi sie pogoda postaram sie o fotki z Kopca Wyzwolenia obydwu aparatow oraz porownanie sekwencji wideo. Mam nadzieje ze jakosc w sloneczny dzien bedzie duzo lepsza. W najblizszym czasie sprobuje cos wycisnac z tego aparatu.

Na razie czekam na nowego lipola do EG wiec model nie poleci przez conajmniej 10 dni. Mam czas na zrobienie kabinki.

CDN...

Opublikowano

Niestety Canon musi pozostac nienaruszony, z pewnych wzgledow (KOBIETA) nawet nie chce zblizac go do modelu:) Benq mysle ze da rade porobic w miare przyzwoite fotki, jak sie rozpedze i bedzie to moje glowne zajecie w tym hobby to pomysle nad Nikonem. Zdjecia ktore robia userzy na rc-group sa niesamowite.

Wystarczy przejrzec ta galerie zeby zakochac sie w Aerial Photos.

http://www.rcgroups.com/forums/attachment.php?attachmentid=953518

Opublikowano

Pogoda niestety nie daje zrobic mi testu aparatu. Dzisiaj na pare minut wyszlo slonce, nie zdolalbym dojechac do obiecanego kopca wiec zrobilem kilka fotek z balkonu. Jak dla mnie bardzo pozytywnie wypadl benq.

Canon:

canonz.jpg

Benq:

benqz.jpg

benqy.jpg

Zrobilem rowniez dla niego montaz do Easy Glidera. Poniewaz EG ma sluzyc rowniez do normalnego latania nie niszczylem kabinki i zalozylem ze aparat ma byc zdejmowalny w ciagu 5min.

egbenq1.jpg

egbenq2.jpg

egbenq3.jpg

Gdy nowy lipol zapuka do mych drzwi to przetestuje jak aparacik sprawuje sie w powietrzu.

Opublikowano

Od jakiegoś czasu mam ten aparat. W ciemności zdjęcia to porażka, ale na słońcu radzi sobie dobrze. Z serwem zrobiłem trochę inaczej:

album_pic.php?pic_id=685

Włączanie/wyłączanie i pstrykanie zdjęć/filmów mam nas wolnym drążku(ster kierunku).

Dzięki temu oszczędzam energię i obiektyw(wysunięty jest narażony na uszkodzenia, zwłaszcza przy lądowaniu).

Też czekam na pogodę i okazje do testów w powietrzu :)

Opublikowano

Aparat ma opcje oszczedzania energii, ustawilem na 2min. Musze tylko polatac 2min bez robienia fotek i obiektyw sam sie zamyka, problem rozwiazuje sie bez pomocy serwa.

Migawke mam na 5 kanale pod przelacznikiem.

edit. dalem sobie spokoj z tym aparatem, nie zadawala mnie jakosc z tego ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.