TooM Opublikowano 26 Kwietnia 2019 Opublikowano 26 Kwietnia 2019 Pomóżcie !!!!!!! Banalna sprawa próbowałem połączyć dwie Futaby T8FG oraz T10CP kablem uczeń trener prod.Pitlab. Niby wszystko wg instrukcji ale nie działa . Jedyną nieścisłością był fakt że po podłączeniu ucznia otrzymywał od aparatury trenera zasilanie wyświetlacza co jest niejasne w info pitlabu. Zacząłem podejrzewać różne modulacje w aparaturach . Czy ktoś może mi pomóc w uruchomieniu tego paskudztwa bo wnuczki zainteresowały się tym że babcia startuje w zawodach ( też by chciały takie puchary ).
witold_pi Opublikowano 27 Kwietnia 2019 Opublikowano 27 Kwietnia 2019 Jestem trochę daleko (200km), ale futaba robiła odbiorniki typu do trenera pracujące w Fasst to najprostsza opcja, gdyby Twój T10CP chodził na 35MHz, był w stanie idealnym niewyeksploatowanym i chciał zmienić swe miejsce pobytu to mam takie cudo (nowe) plus nowy nadajnik T7C na 2,4 GHz . Mam tak zrobione z Fx22 ale moja córka trzyma się od modeli niestety z daleka.
TooM Opublikowano 27 Kwietnia 2019 Autor Opublikowano 27 Kwietnia 2019 TC10 CP mam tylko z modułem na 2,4 ,moduł 35 dawno już poszedł. futaba robiła odbiorniki typu do trenera pracujące w Fasst to najprostsza opcja, Może coś bliżej na ten temat
witold_pi Opublikowano 27 Kwietnia 2019 Opublikowano 27 Kwietnia 2019 https://www.scorpio-polska.pl/katalog/futaba/wireless-trainer-system-2.4ghz-p16328.html https://www.futabarc.com/accessories/futm1010.html
TooM Opublikowano 27 Kwietnia 2019 Autor Opublikowano 27 Kwietnia 2019 Jak widzisz w Polsce niedostępne a poza tym za tą cenę mogę sobie pozwolić skasować ze trzy piankoloty i nauczyć latania tak jak sam się uczyłem . Dadzą sobie radę mamy tez symulator. Czekam nadal na odpowiedź zawartą w pierwotnym pytaniu
TooM Opublikowano 28 Kwietnia 2019 Autor Opublikowano 28 Kwietnia 2019 Zmiana zapytania :dlaczego kiedy połączyłem T10CP jako trener działa w pełni funkcjonalnie a odwrotnie nie.
TooM Opublikowano 12 Maja 2019 Autor Opublikowano 12 Maja 2019 Okazało się że to zużyty joystik wyboru funkcji ,po oczyszczeniu działa OK
Rekomendowane odpowiedzi