JOKER 2 Opublikowano 21 Maja 2019 Opublikowano 21 Maja 2019 Mam takie pytanie do lepiej zorientowanych w temacie kolegów .Kupiłem moduł WCZ i kilka odbiorników do pewnego projektu . Chciałbym zapytać co to za " ustrojstwo " na końcu anteny .I drugie pytanie czy anteny w odbiornikach na zdjęciu można zastąpić pokazaną anteną na zdjęciu ( od taranisa ) .Nadajniki są pełno sprawne ( sprawdziłem ) . Joker
dimmus Opublikowano 21 Maja 2019 Opublikowano 21 Maja 2019 Ja swojego czasu przerabiałem wymianę anteny dokładnie w takim odbiorniku na taką jak Ty chcesz i zasięg wynosił z biedą 30m. W prawdzie odbiornik kupiłem używany bez anteny i nie jestem w stanie odpowiedzieć czy wina nie leżała (też) po stronie odbiornika, bo chwilę potem przesiadłem się na inny system. Na końcu tych anten jest rurka, która robi za dipol. Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka
pjk11 Opublikowano 21 Maja 2019 Opublikowano 21 Maja 2019 Mam takie pytanie do lepiej zorientowanych w temacie kolegów . Kupiłem moduł WCZ i kilka odbiorników do pewnego projektu . Nadajniki są pełno sprawne ( sprawdziłem ) . Ale jakie nadajniki? Czy napewno kompatybilne z tymi odbiornikami?
maxiiii Opublikowano 21 Maja 2019 Opublikowano 21 Maja 2019 Jeżeli oryginalne są sprawne to je zostaw. Ten kikut na który chcesz je zamienić to jak nazwa wskazuje "kikut":) Te z rurkami to dipole i mają o wiele lepszy zasięg niż antena monopole. Ta ostatnia nadaje się do latania przy tyłku.
Rekomendowane odpowiedzi