JOKER 2 Opublikowano 21 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2019 Mam takie pytanie do lepiej zorientowanych w temacie kolegów .Kupiłem moduł WCZ i kilka odbiorników do pewnego projektu . Chciałbym zapytać co to za " ustrojstwo " na końcu anteny .I drugie pytanie czy anteny w odbiornikach na zdjęciu można zastąpić pokazaną anteną na zdjęciu ( od taranisa ) .Nadajniki są pełno sprawne ( sprawdziłem ) . Joker Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dimmus Opublikowano 21 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2019 Ja swojego czasu przerabiałem wymianę anteny dokładnie w takim odbiorniku na taką jak Ty chcesz i zasięg wynosił z biedą 30m. W prawdzie odbiornik kupiłem używany bez anteny i nie jestem w stanie odpowiedzieć czy wina nie leżała (też) po stronie odbiornika, bo chwilę potem przesiadłem się na inny system. Na końcu tych anten jest rurka, która robi za dipol. Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pjk11 Opublikowano 21 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2019 Mam takie pytanie do lepiej zorientowanych w temacie kolegów . Kupiłem moduł WCZ i kilka odbiorników do pewnego projektu . Nadajniki są pełno sprawne ( sprawdziłem ) . Ale jakie nadajniki? Czy napewno kompatybilne z tymi odbiornikami? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxiiii Opublikowano 21 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2019 Jeżeli oryginalne są sprawne to je zostaw. Ten kikut na który chcesz je zamienić to jak nazwa wskazuje "kikut":) Te z rurkami to dipole i mają o wiele lepszy zasięg niż antena monopole. Ta ostatnia nadaje się do latania przy tyłku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi