smoczatko Opublikowano 7 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2019 Witam,dostałem podwozie od znajomego,i podczas próby odpalenia autka zaczęła wylatywać benzyna z silnika ,czy da rade to naprawić , czy muszę kupować nowy silnik ? Proszę o pomoc bo jestem zielony w tym temacie i chciał bym się nauczyć na ten temat dużo . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mjs Opublikowano 9 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2019 Wykręć silnik z modelu, odkręć dekiel z tyłu, powinna być tam jakaś uszczelka, pewnie uszkodzona. Trzeba by ją wymienić na nową. I być może to wystarczy, a jeśli z przodu nadal by ciekło, to jest tam (za łóżyskiem) oring. I też trzeba by go wymienić na nowy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smoczatko Opublikowano 10 Czerwca 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2019 Witam, a jest jakiś sposób na zdjęcie sprzęgła bez specjalnego przyrządu? Wysłane z mojego CLT-L29 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PK999 Opublikowano 10 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2019 Nie ma tam uszczelek. Wyjmij świece, obróć model i wylej paliwo kręcąc szarpakiem. Do następnej próby rozruchu podawaj mniej paliwa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smoczatko Opublikowano 10 Czerwca 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2019 Tak zrobiłem, i paliwo też było w tłumik, jak prubowalem napełnić wężyk paliwem przez zatkanie tłumika to nawet silnik nie dawał rady przepchac paliwa do silnika, tylko troszeczkę poszło i dalej nie chciało, według mnie jak by było coś rozszczelnione. Ale to są moje tylko przepuszczenia. W jaki sposób mam podawać mniej paliwa do silniczka? Wysłane z mojego CLT-L29 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi