smoczatko Opublikowano 7 Czerwca 2019 Opublikowano 7 Czerwca 2019 Witam,dostałem podwozie od znajomego,i podczas próby odpalenia autka zaczęła wylatywać benzyna z silnika ,czy da rade to naprawić , czy muszę kupować nowy silnik ? Proszę o pomoc bo jestem zielony w tym temacie i chciał bym się nauczyć na ten temat dużo .
mjs Opublikowano 9 Czerwca 2019 Opublikowano 9 Czerwca 2019 Wykręć silnik z modelu, odkręć dekiel z tyłu, powinna być tam jakaś uszczelka, pewnie uszkodzona. Trzeba by ją wymienić na nową. I być może to wystarczy, a jeśli z przodu nadal by ciekło, to jest tam (za łóżyskiem) oring. I też trzeba by go wymienić na nowy.
smoczatko Opublikowano 10 Czerwca 2019 Autor Opublikowano 10 Czerwca 2019 Witam, a jest jakiś sposób na zdjęcie sprzęgła bez specjalnego przyrządu? Wysłane z mojego CLT-L29 przy użyciu Tapatalka
PK999 Opublikowano 10 Czerwca 2019 Opublikowano 10 Czerwca 2019 Nie ma tam uszczelek. Wyjmij świece, obróć model i wylej paliwo kręcąc szarpakiem. Do następnej próby rozruchu podawaj mniej paliwa.
smoczatko Opublikowano 10 Czerwca 2019 Autor Opublikowano 10 Czerwca 2019 Tak zrobiłem, i paliwo też było w tłumik, jak prubowalem napełnić wężyk paliwem przez zatkanie tłumika to nawet silnik nie dawał rady przepchac paliwa do silnika, tylko troszeczkę poszło i dalej nie chciało, według mnie jak by było coś rozszczelnione. Ale to są moje tylko przepuszczenia. W jaki sposób mam podawać mniej paliwa do silniczka? Wysłane z mojego CLT-L29 przy użyciu Tapatalka
Rekomendowane odpowiedzi