Jump to content

Cularis

ertman_176

Recommended Posts

Posted

Witam

Mam komplet serw do tego modelu oraz całe eq. poza jednym - hakiem do holowania za samolotem. Pierwotnie myślałem nad zrobieniem go tylko na zbocze ale jak wiadomo i tak będzie trzeba włożyć sporo ołowiu na dziób to czemu nie zamontować haka do holowania.

Mam zasadniczo 2 problemy:

1. To że nie bardzo mogę znaleźć zdjęć już gotowych modeli z takim hakiem - niestety niemieckie strony są dla mnie niedostępne z powodu bariery "wstrętowej" do języka którego się nie nauczyłem. Majne libe kaśka ja szrajbe do ciebie list... Na angielskich też przeszukałem sporo ale nie znalazłem bo większość robi elektryczny napęd - a feee

2. Cularis ma nos doklejany a nie w jednym kawałku z kadłubem a wiec mam pewne obawy co do calości pomysłu aby nie wyrwało nosa.

Jedynym miejscem w jakim znalazłem haki dostępne w Polsce to model partner.

Może ktoś ma jakieś linki albo jeszcze lepiej własne doświadczenia ??

Posted

Rękami ... kawałem rurki plastikowej wyciętej na coś w kształcie T i już. Później Ci narysuje obrazowo jak bym to widział, nic trudnego.

Edit: Jeszcze prościej (ale to tylko ogólny zarys myślowy, kąty i wykonanie są tylko obrazowe ;))

album_pic.php?pic_id=724

Posted

hmm...

Bardzo ciekawe ... lecz postanowiłem napisać do pana Leszka z Model Partner i zgodził sie ze mną że takie wklejenie tego w epp poprostu nie zda egzaminu bo sie sam nos wyrwie i raczej nie ważne czy doklejany czy tez caly przód kadłuba.

Kombinuje dalej ...

Jak ktoś miałby jeszcze jakiś pomysł bede wdzieczny ...

Posted

Ertman nie załamuj... robisz z igły widły.... ja mam w swoim ep dziurkę i drut i nie ma szans żeby coś wyrwało tyle że mój jest nieco mniejszy i lżejszy szybowiec. Możesz od środka trochę podlaminować.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.