sak122 Opublikowano 5 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2010 nie wiem, o to już musicie zapytać Krystiana... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Kłosowski Opublikowano 5 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2010 Wydaje mi się, że to jest zależne od MODE, z resztą nie przeszkadza mi to Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sak122 Opublikowano 5 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2010 nie ma to wpływu na latanie, no chyba że będziesz używać klap w modelach, to wtedy może ci się mylić, ale ogólnie aparatura jest w dobrym stanie , i uważam że dokonałeś dobrego zakupu:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krys Opublikowano 9 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2010 Fajnie, że kontynuujesz budowę . Serwa używane były 2 [322], 3 nie było używane, bo było "zepsute", tzn. Hitec obrócił zębatkę z blokadą i nie chciało się kręcić..., ale o tym wiedziałeś [przed zapakowaniem aparatury to odkryłem] a cztery 325 nie były wogóle używane [prócz sprawdzenia, że działają]. Saku pakiet u mnie działał-chyba nie umiesz lutować, bo nawet się naładował i działał :jupi:. Kanał 6 z tego co pamiętam jest prawidłowo... odwrotnie to było chyba na serwie micro, które było stuknięte...[albo coś Grzesiek, przy zamianie drążków namieszał wewnątrz... ]na 100% na początku przy sprawdzaniu było normalnie, jak sprawdzałem przed wysłaniem to też chyba było normalnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Kłosowski Opublikowano 10 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2010 Witam po bardzo długiej przerwie. Jestem zawalony nauką po łokcie dlatego prace posuwają się bardzo mozolnie, ale idą do przodu, co najważniejsze. Mam pokryte folią skrzydła i ok 60% kadłuba, pozostał jeden bok. Po oklejanie będę mógł wkleić statecznik poziomy, i zamocować ruchomą część statecznika pionowego. Pomalowałem również mordkę, by pasowała kolorystycznie do reszty konstrukcji. Silnik zamocowałem bokiem, tak by jak najmniej wystawał, nie tracąc na wygodzie odpalania ( ciężko by było obracać dwumetrowy model do góry kołami tylko po ty by go odpalić), dodatkowo w takiej pozycji łatwo regulować skład mieszanki, gdyż zawór jest skierowany ku górze i wystaje delikatnie poza obrys osłony. Do skrzydeł wmontowałem własnoręcznie zrobiony układ świateł, a dokładniej 3 diod 10mm na końcówkach skrzydeł i zakończeniu kadłuba. Może w przyszłości dorobię jeszcze światła lądowania. Zdjęcia postaram się wrzucić wieczorem. Edit: a oto obiecane fotki: Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noker Opublikowano 11 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2010 Model Pierwsza klasa, ale nie przyłożyłeś się przy wycinaniu otworów w masce, są kanciaste i krzywe, dremelek z kamieniem w łapke i do poprawki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Kłosowski Opublikowano 11 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2010 Maska nie jest nawet w 50% ukończona, została przyłożona tylko do zdjęć. Czeka ją jeszcze, tak jak mówisz szlifowanie, dopasowanie do kadłuba i końcowe malowanie i lakierowanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukaszm Opublikowano 11 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2010 Piękny model :!: Powodzenia w budowie i udanych lotów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Kłosowski Opublikowano 14 Lipca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2010 Półtoraroczne dziecko w domu wraz z moją nieobecnością = straty :? Przednia szyba leżała na kanapie, gotowa do klejenia, a tu dziecko, któremu spodobało się przebywanie w moim pokoju i dotykanie wszystkiego co moje, ku mojemu niezadowoleniu połamało ją Czy ktoś, z szanownych osób czytających ten wątek ma w swoich zbiorach, taką właśnie szybę? Chętnie odkupię takową, by ukończyć model. Niestety nie mogę znaleźć takiej w Polskich sklepach, może ktoś z was widział części zamienne do mojego modelu? EDIT: Zdjęcia z 98% ukończenia modelu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Kłosowski Opublikowano 26 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2010 Przepraszam za post pod postem. Planuje zakup modelu, którym nauczę się pilotażu. Wybór padł na Easy Glider'a. Myszkując w hobbyking natknąłem się na TO . Czy może to byc podróba EG? Jeśli tak, to raczej go kupię, aparaturę własną mam, ale mam pytanie: Czy TEN pakiet będzie odpowiedni? A także co jeszcze musiałbym dokupić, wątpię by mój odbiornik wytrzymał 11 V. Podejrzewam że muszę posiadać układ BEC, tylko jaki? proszę o propozycje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyrax_ojz Opublikowano 26 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2010 regiel będzie miał wbudowany bec więc tym się nie martw z tego co piszą pakiet będzie pasował pamiętaj o wtyczkach regulator może mieć inna i trzeba będzie wymienić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Kłosowski Opublikowano 27 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2010 Mam w Hitecu 6 oryginalny moduł ( HPF-MI) 35MHz. Poszukuję ekstremalnie taniego zapasowego odbiornika pasującego do tego modułu. Zamierzam kupić model treningowy, a nie chciałbym wydawać na to zbyt dużo pieniędzy, wiadomo, początkujący modelarz= dużo kraks, które mogłyby uszkodzić delikatną elektronikę. Poszukiwany odbiornik musi być przynajmniej 5 kanałowy. Czy ma ktoś jakieś propozycje? Z góry dziękuje za pomoc i przepraszam za moje niedoświadczenie. :oops: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ertman_176 Opublikowano 28 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2010 Corona :?: 6k, synteza, dual conversion za 19,99$ :?: Albo 8k za 15,99$. No i jest jeszcze v2 corony, tez poniżej 20$. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Kłosowski Opublikowano 5 Września 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Września 2010 Podjąłem decyzję, kupuje PIPERA J3 EPP z cyberfly, w wersji z lotkami. Czy taki zestaw wyposażenia będzie dobry? Ewentualnie proszę o poprawki: 1. 4x serwo 2. odbiornik 3. zestaw silnik +regiel 4. pakiet 5. ładowarka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filip Opublikowano 5 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2010 Podjąłem decyzję, kupuje PIPERA J3 EPP z cyberfly, w wersji z lotkami.Czy taki zestaw wyposażenia będzie dobry? Ewentualnie proszę o poprawki: 1. 4x serwo 2. odbiornik 3. zestaw silnik +regiel 4. pakiet 5. ładowarka Będzie dobry :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robintom Opublikowano 5 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2010 No super. :mrgreen: Rozumiem że to ostateczny dobór parametrów tego zestawu? :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Kłosowski Opublikowano 5 Września 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Września 2010 Tzn jestem otwarty na wszelkie sugestie, z resztą do zakupu jeszcze trochę czasu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robintom Opublikowano 5 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2010 Ja to bym jeszcze kupił śmigło. Może się przydać. ;D No chyba że masz na stanie. Edit: Za kolorowe to zdjęcie. Śmigło znalazłem. :roll: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Kłosowski Opublikowano 5 Września 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Września 2010 Mam pytanie, otwierałeś w ogóle linki, które przesłałem ? "zestaw silnik+regiel" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robintom Opublikowano 5 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2010 No przecież dopisałem pod spodem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.