EnzO_CK Opublikowano 20 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2008 Witam! Mam silnik szczotkowy klasy 400 6V. Akumulator Leon Power 2100Mah 7,2V i regulator E-sky 20A. Jak mam zaprogramować właśniciwie ten regiel, bo narazie albo mi reguluje sie do połowy, albo do ?. Link do regla → http://modele.sklep.pl/product_info.php?products_id=5826 Proszę o pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Norbert Opublikowano 20 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2008 A co chcesz w nim programowac? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EnzO_CK Opublikowano 20 Listopada 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2008 Właściwe położenie drążka gazu w stosunku do obrotów :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Norbert Opublikowano 20 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2008 Nie bardzo rozumiem, to się reguluje trymerem w aparaturze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
utopia Opublikowano 20 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2008 mocno mi sie wydaje że ten regler nie jest programowalny , to prosty regulator na pic-u do silnika szczotkowego . pytanie powinno dotyzczyć reszty sprzętu nadajnik -odbiornik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Norbert Opublikowano 20 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2008 No właśnie delikatnymi krokami zmierzałem do tego że ten regler nie ma czegoś takiego jak programowanie , dlatego tez pytanie wydało mi się dość.... interesujące. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EnzO_CK Opublikowano 21 Listopada 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2008 :oops: :oops: No to jak zrobić, aby obroty pokrywały się z drążkiem gazu :?: . Bo albo mi sie to udaje do połowy albo 3/4 drążka. Proszę o pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
utopia Opublikowano 21 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2008 ale co siędzieje po przekroczeniu połowy ruchu drążka ? z czego to jest sterowane ? zapnij pod inny kanał .może masz uwalony potencjometr w nadajniku , odbiornik albo źródło zasilania niewyrabia się prądowo i całośc szaleje. dokonaj pomiaru napięcią na zasilanu przy pracującym silniku . Może silnik iskrzy i zakłóca ? narazie tyle niewiadomych że prawie wróżenie z fusów... a może regiel uwalony? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EnzO_CK Opublikowano 21 Listopada 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2008 Ok. Już odpowiadam na wasze pytania. Silnik powyżej połowy drążka staje. Jakby mu napięcie odcieło. Pakiet ledwo co ładowany, samochodowy, więc MYŚLĘ, że powinien być dobry. Wszytko chyba podpinam dobrze. Regiel pod 3 kanał, Aparatura jest nowa, więc nie powinna sie już popsuć. Ide do kologi po wtyk i jeszcze raz spróbuje. PS. Dziękuje za zainteresowanie tematem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madrian Opublikowano 21 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2008 Być może ten regiel nie jest dostosowany do obsługi pakietów Niklowych. Spada napięcie i regiel odcina prąd. Spróbuj na pakiecie litowo-polimerowym 7.4V Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EnzO_CK Opublikowano 21 Listopada 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2008 Na stronie sklepu pisze: Obsługiwana ilość ogniw NiCD lub NiMH : 6 - 12 ( 6,0 - 12,0 V ) Więc co jest nie tak :?: ---EDIT--- Przraszam za wprowadzenie w błąd. Już wiem, co było nie tak. Wtyk do regla od pakietu. Teraz wszystko działa jak trzeba. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.