MareX Opublikowano 20 Listopada 2008 Opublikowano 20 Listopada 2008 Spełniając wielką prośbę jednego Zasłużonego Modelarza /robię za pośrednika, ale autentycznie z wielką przyjemnością/, który to Modelarz na swoim modelarskim fachu się wielce zna, ale już na kompie "niezbyt", bardzo proszę za pomocą tego naszego forum, wszystkich Kolegów o możliwie wszelkie informacje, a w szczególności o ewentualne plany motoszybowca "Smyk" powstałego w roku 1938. Przeczesałem wszystko w Googlach, książkach będących w mym posiadaniu i w sumie bardzo niewiele znalazłem, ale... Okazuje sie, że model tego motoszybowca był oddany do renowacji przez MLP do modelarni w Grodzcu /Będzin/. Tenże sam model w roku 2001 był prezentowany i "puszczany" na Bemowie, a więc coś takiego istniało, a skoro tak, to były też i plany do tegoż. Licze na Waszą pomoc Koledzy! Wszystki wskazówki, tropy i namiary będą bardzo pomocne.
Henryk S. Opublikowano 20 Listopada 2008 Opublikowano 20 Listopada 2008 Marku skontaktuj się z Kazikiem Rauchfleisch,właśnie on ma ten model do renowacji,może oprócz tego modelu,ma jeszcze jakieś plany samolotu. Nr. kontaktowy do Kazika 509311992
MareX Opublikowano 21 Listopada 2008 Autor Opublikowano 21 Listopada 2008 Wielkie dzięki Heniui!!! Jestem już po rozmowie z Kazikiem i mam obiecaną pomoc w tym temacie, co jednocześnie nie anuluje prośby do innych Kolegów. Czym więcej jakiś namiarów , tym lepiej.
MareX Opublikowano 1 Grudnia 2008 Autor Opublikowano 1 Grudnia 2008 Tu prośba do modelarzy z W-wy. Otóż znane mi zdjęcie "Smyka" z roku 2001 , z lotów na Bemowie, przedstawia oprócz modelu, p. Zwolińskiego /imienia nie znam/, który latał tym modelem. Czy ktoś ma może jakieś namiary na kontakt z tytm Panem?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.